یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۴۴ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۴۸۱۱
انتخابات ریاست جمهوری

معین:

دولت یازدهم ثبات سیاسی و اقتصادی را به کشور بارگرداند

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,دکتر مصطفی معین
وزیر اسبق علوم با بیان اینکه دولت یازدهم با تدبیر توانسته تورم را مهار و تحریم ها را خنثی کند گفت: این دولت ثبات سیاسی و اقتصادی و نیز نشاط را به کشور برگرداند.

به گزارش ایرنا،دکتر مصطفی معین روز چهارشنبه در کرسی آزاد اندیشی با عنوان جنبش دانشجویی و مساله انتخابات در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: دولت یازدهم در برجام و مذاکره در برابر ۶ قدرت جهانی نیز از حیثیت این ملت و کشور دفاع کرد. 

 

وی اظهار کرد: دولت یازدهم پس از سیاه کاری های دولت گذشته به سرکار آمد و کارنامه موفقی داشته، ‌اما امروز برخی شمشیرها را علیه آن از رو بسته اند و باید پرسید این دولت و رئیس جمهوری چه گناه کبیره ای مرتکب شده اند که باید نخستین دولت تک دوره ای باشند.

 

وی با بیان اینکه امروز حق آن است که مسئولان اصلی ، حامیان و مشوقان دولت نهم و دهم با صداقت و صراحت از ملت عذرخواهی و اعتراف کنند افزود: ما نیز باید از آن دوران تلخ ، اسفناک و خسارت بارگذشته متنبه شویم و قدرشناس سرمایه های اصلی و نمادین این کشور چون رئیس دولت اصلاحات باشیم و گرنه کفران نعمت باعث از دست رفتن نعمت می شود.

 

وی گفت: سرمایه سوزی از آفت هایی است که دامنگیر کشورهای جهان سوم از جمله ماست در حالی این سرمایه های نمادین ارزش و اهمیت ویژه ای به نسبت سایر سرمایه های اجتماعی ، زیر زمینی و غیره دارند ، لذا باید قدرشناس بود و مراقبت کرد دوران دولت قبل تکرار نشود.

 

وی افزود: رمز عقب افتادگی کشورهای جهان سوم به خاطر بی ثباتی مدیریتی است؛ مدیران دایم تغییر می کنند و برنامه های کلان و توسعه ملی آنها ادامه نمی یابد و این بی ثباتی دولت به خاطر سیاست زدگی ، قدرت طلبی و ذوب در دنیا و دلارهای بادآورده نفتی است که طعم خوبی هم دارد به ویژه وقتی نظارتی هم نباشد.

وی ادامه داد: کسانی که امروز مساله حق الناس را در مورد این دولت دایم مطرح می کنند چگونه گم شدن ۸۰۰ میلیارد دلار را در دولت قبل توجیه می کنند ؟ چگونه انحلال جنبش دانشجویی و سرکوب دانشجویان و نیز حذف عزیزان ما را می خواهند توجیه کنند؟

 

معین گفت: از این رو امروز باید با ۲ انگیزه اصلی در انتخابات حضوری بسیار گسترده داشته باشیم نخست آنکه حق ماست و دوم آنکه اگر الان هوشیار نباشیم ، با این برخوردهای پوپولیستی و عوام فریبانه که در مناظرات هست برخی بخواهند دوباره دولت نهم و دهم را تکرار کنند.

 

وی تصریح کرد :اگر مردم را آگاه نکنیم به خاطر فقر فرهنگی و معیشتی که در سال های گذشته بر آنان تحمیل شد ممکن است باز این تجربه را بخواهند تکرار کنند چنانکه امروز یاران و همپالگی های همان دولت در ستاد برخی نامزدهای انتخاباتی حضور جدی دارند و از همان شعارها، توهمات و تخیلات و فریبکاری ها استفاده می کنند.

 

وی اظهار کرد: نقش پیشتاز دانشجو می تواند نقطه عطف مثبت در این حرکت و آگاهی سازی مردم باشد و آینده را تضمین کند و تا فرصت هست باید در بین مردم به ویژه حواشی شهر حضور یافت و روشنگری کرد چرا که ۱۵ میلیون جمعیت کشور در حواشی شهرها در بدترین شرایط هستند و به خاطر فقر فرهنگی و معیشتی تحلیل سیاسی نمی کنند و به همین شعارهای پوپولولیستی و عوام فریبانه اکتفا می کنند.

 

* آگاه سازی مردم وظیفه اخلاقی ، وجدانی و ملی است

معین تصریح کرد : همه در این راستا تکلیف اخلاقی، وجدانی و ملی داریم تا حساسیت شرایط را برای مردم یادآوری کرده تا پیگیر حق خود باشند؛ حقی که جزو حقوق اساسی هر شهروندی است و این خود نیازمند آگاهی است.

وی با تاکید بر اینکه حضور پرشتاب و شاداب شما دانشجویان و احساس خطر نسبت به تهدید جدی که تکرار آن اگر روی دهد چیزی از کشور باقی نمی ماند از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

وی با اشاره به موضوع این جلسه مبنی بر نقش دانشجو در انتخابات اظهار کرد: سرنوشت انتخابات و توسعه سیاسی کشور در دهه های گذشته تا امروز با نقش دانشگاه و دانشجو گره خورده است چنانکه در طول نهضت اصلاحات که حداقل سابقه ۲۰۰ ساله در این کشور دارد همواره دانشجو در آن نقش محوری داشته و این نقش در طول انقلاب و جنگ هشت ساله نیز بارز است و دانشجویان درقالب بسیجی اصیل آن زمان، حضور موثری داشتند.

 

وی گفت: دانشجویان در دولت سازندگی هم در عرصه های سازندگی و ترمیم خرابی جنگ تحمیلی خدمات موثری داشتند تا زمانی که در سال ۷۶ به نقطه عطف دوم خرداد رسیدیم و حماسه ای بزرگ با نقش پیشتازانه دانشجویان و نخبگان جامعه رقم خورد که تا امروز ادامه دارد.

 

وی ادامه داد: دولت اصلاحات با وجود بحران های فراوان و فجایعی چون کوی دانشگاه و غیره ،بالاترین موفقیت ها را نه تنها در عرصه سیاسی بلکه فرهنگی و اقتصادی داشت.

 

دکتر معین افزود : اما در سال ۸۴ تشکل دانشجویی ملی کشور (دفتر تحکیم ) با تحلیل نادرستی که از شرایط آن زمان داشت مبنی بر اینکه 'چه ما بیاییم وچه نیاییم فلانی رئیس جمهور می شود' باعث تحریم انتخابات شد و از سویی تعدد نامزدهای اصلاح طلب منجر به بروز اتفاقی شد که نباید می افتاد.

 

* زمین سوخته را به دولت روحانی تحویل دادند

وی گفت: دولت قبل دوره هشت ساله سیاهی را رقم زد و در نهایت زمین سوخته ای را به دولت روحانی تحویل داد.

وی اظهار کرد: در واقع آن دوره پدیده ای شگفت انگیز بود از این جهت که مهرورزی و دادگستری و پیشرفت ایران شعارشان بود، مهرورزی که با اخراج اساتید و بسته شدن تشکل های سیاسی و تشکیل پرونده و زندان و محکومیت همراه بود و در سطح عمومی هم این مهرورزی اتفاق افتاد.

 

وی افزود: در دوره دوم دولت این فرد علاوه بر کوی دانشگاه و فجایع دانشگاه تهران و تبریز، در جشنی که برای آن پیروزی نامشروع خود گرفتند سه تاپنج میلیونی مردمی راکه با کمال آرامش ،متانت و پایبندی به منافع و امنیت ملی راهپیمایی کردند را خس و خاشاک نام نهاد.

 

وی تصریح کرد: سرچشمه فتنه انگیزی در همان نخستین مناظره با رقبا در سال ۸۸ با 'بگم بگم و توهین و غیره ' توسط این فرد آغاز شد وفتنه انگیز واقعی خود آنان بودند اما ملت را فتنه گرخواندند و برخی سران و عده ای ساکتین فتنه و غیره شدند.

 

وی اظهار کرد: آنان با آن عملکرد سیاه و خسارت بار خود به اخلاقیات و سیستم اجرایی خسارت جبران ناپذیری زدند و فساد ، انحطاط و رکود را بر کشور تحمیل کردند.

 

* دولت یازدهم با وجود کارشکنی های گسترده مجلس نهم موفق بوده است

معین گفت: شاخص های کارآمدی دولت یازدهم با وجود کارشکنی های گسترده در دوره نهم مجلس شورای اسلامی نشان می دهد که موفق بوده ، ‌و کار خوبی که در این دولت شروع شده اگر ادامه نیابد نیمه تمام می ماند.

وی اظهارکرد: در این دولت حقوق اقشار آسیب پذیر، فرهنگیان ، هنرمندان و معلمان تا ۲ برابر افزایش یافت ؛ پوشش گاز در سطح کشور تا ۲۸ درصد و ایجاد بزرگ راه ها و خطوط ریلی از رشد خوبی برخوردار بود؛و اینها نشان از عملکرد خوب این دولت دارد و در واقع بر خلاف ادعاهای کذب ، واهی و غیر واقعی که امروز در مناظره ها شاهدیم این دولت مظلوم واقع شده است.

 

وی ادامه داد: وقتی فردی فرهیخته، اخلاقی و با ایمان نمی خواهد دروغ و فریبکاری کرده و وعده های واهی دهد مظلوم واقع می شود و امروز وظیفه ماست که با دادن آگاهی به مردم در جهت روشنگری اقدام کنیم ولی در عین حال در همه شرایط باید هویت دانشجویی خود را حفط کرده و اجازه اختلاف و تفرقه افکنی را به دیگران ندهید تا برخی به صورت ماموریت گرا از خارج دانشگاه به شما تحمیل نشوند.

 

وزیر اسبق علوم با بیان اینکه نهضت دانشجویی اصیل ترین نهضت و جنبش اجتماعی ایران با سابقه ۸۰ ساله است ، گفت: باید مراقب ماموریت گراها که از نقش تعیین کننده دانشجو و دانشگاه در آینده ایران هراسناکند، باشید و قدر خود را بدانید.

 

وی در پاسخ به سئول نماینده بسیج دانشجویی مبنی بر اینکه فضا برای فعالیت این تشکل ها محدود شده اظهارکرد: تا ۲ سه سال قبل هنوز به تشکل های دارای گرایش اصلاح طلبانه برای برگزاری نشست و غیره مجوز داده نمی شد و رسوبات دولت نهم و دهم به گونه ای بود که این امکان فراهم نبود اما امروز که فضای دموکراتیک و اصلاح طلبانه است این رسوبات شگرد جدیدی یافته اند که مجوز می دهیم اما باید مناظره باشد.

 

وی افزود: وقتی طرف مناظره، عنصری است که اصلا نمی دانم کیست به طور طبیعی ترجیح می دهم در این جلسه حاضر نشوم و آنان با یک تیر چند هدف می زنند ، وقت دانشجو را می گیرند و بعد می گویند ما مجوز دادیم و خودش نیامد و این شگردشان است؛ در واقع مجوز می دادند ولی طوری محدودیت ایجاد می کردند که خبرنگار حاضر نشود و بعد خود خبر تحریف شده جلسه را به رسانه ها ارائه می کردند.

 

وی ادامه داد: این جوان دانشجو (سئوال کننده) هم دموکراسی معکوس پیاده می کند، صدها نفر نشسته اند که با زور و اجبار کار خود را انجام می دهد، با زور نمی شود، انسان آزاد و آزاده آفریده شده است و عدالت خواه است و با زور نمی شود او را حتی به بهشت برد.

 

وی در پاسخ به سئوال یکی دیگر از دانشجویان گفت: یکی از شعارهای سال ۸۴ من در جریان نامزدی انتخابات آن دوره این بود که نمی توانیم مردم را به زور به بهشت ببریم این آیه صریح قرآن کریم است که حتی دین خدا و خداپرستی هم به اختیار خود فرد است حال آنکه ما پشت تریبون با زور و ضرب صدا و رگ های گردن می خواهیم همه را مجاب کنیم و این ممکن نیست.

 

وی در پاسخ به این نماینده بسیج دانشجویی با این عنوان که شما زمانی پونز در سر دخترانی که موهایشان دیده می شد فرو می کردید و یا قصد اجرای تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها را داشتید،افزود: در سالی که امام راحل(ره) سریع و قاطع به فرزندشان دستور دادند که ببیند چه کسانی می خواهند بین کلاس ها دیوار بکشند، شما به دنیا نیامده بودی.!

 

وی گفت:سال ۶۲ و ۶۳ از سوی امام (ره) عضو شورای انقلاب فرهنگی بودم و اطلاعات را از من بپرسید آن موقع برخی افراد تندروی مذهبی بودند که می خواستند تفکیک جنیسیتی در دانشگاه ها ایجاد کنند که امام (ره) نگذاشتند.

 

وی اضافه کرد: اما اگر در سال ۹۶ برخی معتقد به دیوار کشی و تفکیک جنسیتی در پیاده روها باشند، چه می گویید؟ این را من نمی گوییم این موضوع را رئیس جمهور شما و منتخب مردم می گوید.

 

معین عنوان کرد: پس هنوز عناصر متحجری هستند که می خواهند بین زن و مرد و انسان ها تفکیک قایل شوند آیا نعوذباالله از خداوند هم خداتر شده اند حتی اگر در استانی چون خراسان با شرایط خاص آن عضو بسیج باشید باید ببینید خرد، عقلانیت و فطرت انسانی شما چه حکم می کند.

 

وی گفت: همه بندگان خداوند، محترم و دارای حقوق شهروندی هستند و تفکیک نکنید نه کلاس و نه پیاده رو را .

 

* امنیتی کردن دانشگاه ها نه برای شما بلکه برای ماست

وی در ادامه خطاب به این فرد سئوال کننده گفت: امنیتی تر کردن فضای دانشگاه برای شما نیست، شما که حرف خود را حتی با تهدید می زنید اما به طور قاعده همان رویکرد گازانبری و قضایی است که باعث می شود این سدسازی ها را انجام دهید اما نه با شما بلکه با ما و من برخورد می شود، شما که از حریم امنیتی و امن برخوردارید.

 

معین در پاسخ به سئوال نماینده انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه مبنی بر اینکه تشکل هایی که جمعیت شان ۴ درصد است بودجه ۹۶ درصدی در اختیار دارند و ما در فضای نابرابر فعالیت می کنیم و باید وزارت علوم این بودجه ها را بین تشکل ها به انصاف تقسیم کند، افزود: ما تشکلی را دانشجویی می دانیم که فرمایشی و ماموریت گرا نباشد و از خود دانشجویان برخاسته باشد.

 

وی تصریح کرد: وزارت علوم پولی ندارد که بین تشکل ها توزیع کند بلکه بودجه آنها از نهادهای سیاسی و شبه نظامی تامین می شود و با ماموریت خاص وارد دانشگاه می شوند.

 

نماینده جامعه اسلامی دانشجویان هم در بحث حقوق های نجومی ، نامه چهار وزیر دولت روحانی درو مطرح کردن بحث رکود کمر اقتصاد را می شکند سئوال کرد که معین گفت مگر می شود اقتصاد ویران شده هشت ساله را ظرف ۱۰۰ روز درست کرد ؛ سخنان دکتر روحانی را تحریف نکنیم،‌ زیرا این کار دور از اخلاق اسلامی است.

 

وی افزود: اگر در ۱۰۰ ماه که یک دوره هشت ساله است بشود این اقتصاد را به سال ۸۴ و نقطه صفر رساند در واقع این دولت موفق بوده است .

 

وی ادامه داد: وجدان خود را حاکم کنید ؛ کارگران معدنی که صدها سال به آنها ظلم شده و درشرایط سخت کار کرده و می کنند و در این ۴۰ سال هم این شرایط ادامه داشته آیا وقتی اتفاقی چون حادثه معدن گلستان روی می دهد باید گناه را به گردن دکتر روحانی گذاشت؟ رئیس جمهوری که یک مقام سیاسی است و می داند پولولیست های رقیب این افراد را تحریک می کنند و با این حال بین آنان می رود و توهین هم می شنود.

 

وی با بیان اینکه انقلابی تعریف خاص خود را دارد و با های و هوی و جو سازی و شانتاژ نیست،‌ گفت: در دوران پیروزی انقلاب اخلاق و خلوص حاکم بود اما الان که شما داعیه انقلاب دارید آیا همان ویژگی ها را دارید؟زیرا با جو سازی و زور و ضرب و شانتاژ کسی انقلابی تلقی نمی شود.

 

* راه اصلاحات تدریجی است 

وی در پاسخ به سئول دیگری گفت: راه اصلاحات تدریجی وگام به گام و طولانی است و هیج راه میانبری برای آنکه جامعه ما به جامعه مطلوب مدنی که همه به حقوق شهروندی خود آگاه باشد ، وجود ندارد.

 

وی افزود: اگر انتخابات با شکوه تمام و عادلانه برگزار شود و فرصت های برابر از نظر امکانات مالی و رسانه ای وجود داشته باشد و نیز سالم و ساده و بدون خدشه به دور از هر نوع مهندسی در آن و با مشارکت حداکثری برگزار گردد و روحانی با اقتدار بالاتری دولت بعدی را تشکیل دهد استخوان لای زخمی که مانده مثل حصر رفع می شود.

وزیر اسبق وزارت علوم گفت: استراتژی اصلاحات آن است که با صبوری و متانت راهش را ادامه دهد در عین آنکه حق داشتن نامزد را ندارد و در نظارت استصوابی همه رد صلاحیت می شود .

 

وی ادامه داد: در این شرایط همراهی با گفتمانی که نزدیک تر یعنی اعتدال یک کار مدبرانه و عاقلانه است ضمن آنکه با توجه به تشکیل فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی باید از نمایندگان مردم بخواهیم قانون نظارت استصوابی در مجلس را اصلاح کنند.

 

وی در بحث پرونده کرسنت هم گفت: داوری در این زمینه نیاز به آگاهی بسیار دارد و کاری سخت است ضمن آنکه زنگنه وزیر نفت را از دولت نخست هاشمی و پیش از آنکه در جهاد سازندگی بود، به عنوان مدیری قوی می شناسم که در این دو سال اخیر نیز تولید نفت و صادرت را بهبود بخشید و اصلاح کرد اما اینکه به چنین عنوانی که ثابت نشده از یک مدیر قوی و کارآمد که سابقه دهها سال کار مدیریتی دارد ، اتهام زده شود منطقی نیست.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش