دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۶۳

آشنایی با ارکان چهارگانه فوتبال

ارکان چهارگانه فوتبال,مهارت های اساسی فوتبال,تعریف تکنیک در فوتبالیکی از ارکان چهارگانه فوتبال، آمادگی جسمانی نام دارد
مربیان در فوتبال امروزی موظفند که برای آشنایی بازیکنان فوتبال با تکنیک انفرادی، تاکتیک های تیمی، آمادگی بدنی وجسمانی و همچنین امادگی ذهنی و روحی و روانی، کاربرد واهمیت آنرا برای رده های مختلف سنی بازیکنان فوتبال شرح دهند. در این مطلب از سرپوش با ارکان چهارگانه فوتبال آشنا می شوید.

ارکان چهارگانه فوتبال

هر مربی باید ۴ رکن اساسی را برای سازمان دهی یک تیم فوتبال و تمرین در نظر بگیرد بگونه ای که برای تقویت یکی از ارکان چهارگانه فوتبال، هر یک از تمرینات و گرد‌هم‌آیی ها در تیم انجام شود.

این چهار رکن عبارتند از:

- تکنیک:

معنی واژه ی تکنیک در فوتبال، مهارت بازیکن در بازی و کار کردن با توپ است؛ به عبارتی بازیکنان تیم مقابل، قادر به مهار کردن توپ از او نباشند. البته این تکنیک به حرکت خاصی، محدود نمیشود؛ بدین دلیل که تکنیک فردی محدود به دریبلینگ نیست بلکه به انجام حرکات انفرادی صحیح با توپ و بدون توپ، اطلاق میشود. مراحل زیر باعث توسعه تکنیک میشود:

* مرحله فراگیری

* مرحله پیشرفت

* مرحله تسلط یا مهارت( انجام تکنیک در شرایط مسابقه)

* مرحله استادی

- آمادگی جسمانی:

آمادگی بدنی وجسمانی به عنوان سومین رکن فوتبال شناخته میشود که در فوتبال مدرن امروزی، به آن بدنسازی می گویند و دو اصل اول و دوم فوتبال در زمان اجرا و پیاده کردن ، بسیار مهم است که این دو اصل، تکنیک و تاکتیک  می باشد. کاربرد تکنیک وتاکتیک، بدون بدنسازی علمی و اصولی و دقیق، مطلقا در زمین فوتبال، امکان پذیر نیست. به این دلیل که زیر ساخت اجرا وپیاده کردن، شامل تمام تکنیک ها و تاکتیک های فوتبال، آمادگی آرمانی جسمانی وبدنی می باشد.

- آمادگی روانی:

امادگی روحی و روانی وذهنی، چهارمین رکن فوتبال میباشد که پازل سه رکن فوق الذکر را تکمیل میکند. گاهی اوقات مربیان رشته های گوناگون ورزشی و بویژه مربیان فوتبال تا مدت های مدید، به افزایش آمادگی جسمانی و بدنی بازیکنانشان اصرار و تاکید داشتند تا آن ها را قدرتمندتر کنند و به ظرفیت های روانی آن ها کم تر اهمیت دهند ولی در حال حاضر ، تأکید بیشتر مربیان بزرگ به آمادگی روانی و ذهنی و آمادگی بدنی و جسمانی بازیکنان در کنار یکدیگر است.

آمادگی روحی و روانی مانند آمادگی بدنی به مواردی نیاز دارد که از آن ها می توان به صرف وقت، ممارست و تمرین و بکارگیری تکنیک های علمی روانشناختی و بهره گیری از متخصصین مربوطه اشاره کرد. یک مدیر یا مربی آگاه، امکان بکارگیری متخصصین این حوزه را در کنار سایر عوامل تعيين کننده در فوتبال، برای تیمهای خود مهیا می کنند و همچنین فعالیت هایی که یک روان شناس فوتبال انجام میدهد تا کلیه اعضای تیم، حتی مربیان و مدیران یک تیم، آمادگی روانی پیدا کنند؛ شامل افزایش مهارتهایی ازجمله تمرکز، دقت، کنترل ومهار استرس، توجه و کنترل اضطراب وپریشانی، ایجاد انگیزه و به وجود آوردن حس اعتماد به نفس، کنترل هیجان کاذب، تصویر سازی ذهنی، داشتن اندیشه و تفکر مثبت و.... می باشد.

مهارت های اساسی فوتبال,ارکان چهارگانه فوتبال,تعریف تکنیک در فوتبالتکنیک در فوتبال یعنی ،مهارت بازیکن دربازی وکارکردن با توپ است

- تاکتیک:

به برنامه های دسته جمعی که در سه زمان حمله یا زمان مالکیت توپ، دفاع یا هنگام مالکیت حریف بر توپ و تغيير وضعیت یا انتقال انجام میشود؛ تاکتیک می گویند. بنابرین بازیکنان تیم با استفاده از تاکتیک به اجرای برنامه در زمین بازی می پردازند تا گل بزنند وموفق شوند. تاکتیک ها به دو دسته ی تاکتیک های حمله ای و دفاعی تقسیم می شوند که به صورت فردی، گروهی وتیمی هستند.

تاکتیک های فردی از اهمیت به سزایی برخوردارند؛ بدین دلیل که شامل دریبل ها، شوت زدن، انواع دویدن به فضاها و سرزدن ها میباشد. به همکاری دروازبان با مدافعین و خطوط سه گانه اصلی، تاکتیک گروهی می گویند که این تاکتیک باعث گلزنی و نتیجه گیری میشود. تاکتیکهای فوتبال تهاجمی به بازیهای ترکیبی چند نفره در مناطق مختلف زمین گفته میشود. دفاع کردن دارای تاکتیک های خاصی نظیر دفاع فردی، منطقه ای و ترکیبی می باشد.

در فوتبال افزودن تغيير وضعیت به زمانهای بازی طبق تئوری لوئیس ونگال، مربی بزرگ هلندی صورت گرفته است. انتقال یا تغيير وضعیت در فوتبال بر مبنای این تئوری، متشکل از دو قسمت زیر میباشد :

>> تغيير وضعیت از دفاع به حمله

>> تغيير وضعیت از حمله به دفاع

زمان انتقال در فوتبال مدرن بر مبنای این نظریه به عنوان مهمترین بخش و تعيين کننده ترین زمان بازی محسوب میشود و کیفیت دفاع و حمله براساس کیفیت و نحوه زمان انتقال می باشد.

صحبت کردن درخصوص تاکتیک به این معنیست که در فوتبال، در مورد برنامه های گروهی یا تیمی در یکی از سه زمان مذکور صحبت می شود.

تعداد بازیکنانی که در برنامه شرکت دارند؛ از اهمیت به سزایی برخوردار است. به عنوان مثال درصورتی برنامه گروهی است که ایده ی ۲ تا ۷ بازیکن، مطرح شود درغیر این صورت، اگر ایده ی بازیکنان بیشتری مطرح است؛ یک برنامه تیمی است. کاربرد این تاکتیک ها برای خطوط مشخص( تاکتیکهای خطوط)، مناطق مشخص و یا نفرات مشخص است.

کلمات دیگری در مبحث تاکتیک بکار برده میشودکه از آن ها می توان به استراتژی، نقشه بازی  و آرایش های تیمی اشاره کرد. مفاهیم اولیه هر کدام از این لغات در ادامه شرح داده شده است:

- استراتژی: 

معنای کلمه استراتژی، ایده های کلی بازی در یک تیم می باشد. به عنوان مثال این که یک تیم فوتبال هجومی بازی می کند یا فوتبال تدافعی استراتژی بازی آن تیم است. این که آیا یک تیم توان پذس در زمین حریف را دارد یا خیر بسته به استراتژی بازی دارد. براساس عواملی همچون واقعیتها، امکانات و توانائی های یک تیم، استراتژی بازی یک تیم تدوین میشود. مربیان مجرب معمولاً براساس استراتژی بازی، نحوه انتخاب بازیکنان را تعیین می کنند. تیمهای فیزیکی در درگیری های یک در مقابل یک، با تمایل به پرس از نفرات قوی بهره میگیرند.

- نقشه بازی:

در زمان بازی با دو تیم مختلف، هر تیم برای رویارویی با حریف خود به طراحی برنامه ای نیاز دارد. درواقع این طرح به این منظور در راستای استراتژی کلی تیم، ایجاد میشود که در هنگام حمله از حداکثر توان تیم خودی در مقابل نقاط ضعف تیم حریف استفاده شود و در هنگام دفاع از حداکثر پوشش نقاط ضعف تیم خودی دربرابر نقاط قوت حریف استفاده شود.

- آرایش های تیمی: 

ارایش تیمی به موقعیت قرار گیری بازیکنان یک تیم در زمین اطلاق میشود. معمولاً از اعداد به منظور نشان دادن این ارایش ها استفاده میشود که نخستین عدد در آن به خط دفاع مربوط می شود و آخرین عدد به خط حمله مربوط می شود. مجموع این اعداد با عدد ۱۰، برابر است. باتوجه به ثابت بودن موقعیت دروازبان در این روش، او را در محاسبه نفرات در نظر نمی گیرند و آرایش برای بازیکنان درون زمین صورت می گیرد.

- آمادگی جسمانی: 

آمادگی جسمانی، از ارکان اساسی در فوتبال محسوب میشود. این رکن در فوتبال به حدی مهم است که نبودش اثراتی بر تمام ارکان دیگر فوتبال می گذارد. در واقع مبنای اولیه تمامی ارکان دیگر فوتبال، همین رکن میباشد و اهمیت آن دائما در حال افزایش است. بسیاری از مربیان، نقاط ضعف تیم خود را با تکیه بر آمادگی های جسمانی در زمینه های دیگر می پوشانند یا آن را به حداقل می رسانند.

صول فوتبال,آمادگی جسمانی در فوتبال,تعریف تاکتیک در فوتبالتاکتیک به انجام برنامه های دسته جمعی در سه زمان گفته میشود

گردآوری: بخش فوتبال سرپوش

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش