چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۵:۰۴ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۰۸۹۰
اخبار فلزات، طلا و ارز

اختلاف چهار میلیون تومانی سکه تاریخ قدیم و جدید

سکه امامی برای فتح کانال ۳۷ میلیونی خیز برداشت | ناامیدی طلافروشان از ضرب سکه بدون تاریخ

قیمت طلا و سکه امروز ۱۶ اسفند ۱۴۰۲,ناامیدی طلافروشان از ضرب سکه بدون تاریخ
قیمت طلا و سکه امروز در دو روند افزایشی و خنثی بازگشایی شد. قیمت طلا و سکه امامی افزایشی شد و سایر قطعات سکه بدون تغییر و با همان رقم‌ها روز گذشته معامله شدند. عدم توازن در بازار طلا متاثر از حرکت سایدوی بازار ارز است.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت طلا و سکه امروز در روند نامتوازنی بازگشایی شد. برخلاف روند خنثی و کاهشی فاکتورهای تعیین قیمت در بازار فلز زرد، اما قیمت طلا و سکه امامی امروز افزایش داشت و سایر قطعات سکه بدون تغییر و با همان قیمت روز قبل معامله شدند. این نخستین روز از هفته جاری است که بازار طلا در آرامش نسبی قرار دارد و قیمت‌ها افزایشی نیست. معامله‌گران بعد از روند صعودی قیمت در بازارهای مالی طی روزهای اخیر، احتمال اصلاح قیمت‌ را مطرح می‌کردند.

گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی با کاهش نزدیک به پنج دلاری با قیمت ۲۱۲۵ دلاری در حال معامله است.

قطعات سکه کانال‌های جدید را حفظ کردند

سکه امامی امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند با رشد ۷۹ هزار تومانی با قیمت ۳۶ میلیون ۸۸۶ هزار تومان در حال معامله است. سکه‌ بهار همانند روز گذشته روی قیمت ۳۴ میلیون و ۶۹۵ هزار تومانی ایستاده است.

گفتنی است امروز نیم‌سکه و ربع سکه با قیمت ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی در حال معامله هستند. سکه گرمی نیز با همان قیمت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی همانند روز گذشته معامله می‌شود.

قیمت طلا در لحظه نگارش این گزارش افزایشی است. هر مثقال طلای ۱۸ عیار  ۲۲۵ هزار تومان گران شد و با رقم ۱۳ میلیون ۶۹۲ هزار تومانی در حال معامله است. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۵۳ هزار و ۱۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۶۰۱ هزار تومانی ایستاده است. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۱۱۷ هزار تومانی در حال معامله است.

حباب سکه روز چهارشنبه در روند صعودی قرار گرفت. حباب سکه‌‌ امامی ۱۴۲ هزار تومان، سکه بهار ۳۶ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۲ هزار تومان، ربع سکه ۱۱ هزار تومان و سکه گرمی پنج هزار تومان افزایش دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، چندی پیش بانک مرکزی اعلام کرد که حراجی بزرگ برای سکه به راه خواهد انداخت. حراجی که خیلی‌ها پیش‌بینی می‌کردند، حباب بازار سکه را بشکند. بر اساس اعلام قبلی بانک مرکزی قرار بود سکه‌های بدون تاریخ توسط این مرجع ضرب و راهی بازار شود اما درست در دقیقه ۹۰، متولیان بانک مرکزی اعلام کردند که در حراجی خود سکه‌های ضرب سال ۸۶ را به متقاضیان عرضه خواهند کرد و ارائه سکه‌های بدون تاریخ بی‌هیچ توضیحی، به آینده‌ای نامعلوم موکول شد.

قیمت طلا و سکه امروز ۱۶ اسفند ۱۴۰۲,ناامیدی طلافروشان از ضرب سکه بدون تاریخ

حراج سکه چه تاثیری بر قیمت‌ها داشت؟

درست در روز حراجی بانک مرکزی، به سراغ مراکز خرید و فروش سکه رفتیم تا بدانیم آیا چوب حراج بانک مرکزی به سکه‌های طلا، توانسته تکانه‌ای در بازار ایجاد کند. ظاهرا بازار بدون توجه به آنچه در بانک مرکزی رخ می‌دهد، به کار خود ادامه می‌داد و روز بعد از حراج بانک مرکزی و با وجود اعلام برگزاری حراج مجدد در چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه، روند افزایش قیمت سکه همچنان متوقف نشده است.

نخستین حراج سکه بانک مرکزی در یکشنبه ۱۳ اسفند ماه برگزار شد. هر متقاضی می‌توانست پنج سکه با تاریخ آخرین ضرب سکه یعنی سال ۸۶، خریداری کند. بر اساس اعلام بانک مرکزی، متقاضیان در سامانه طراحی شده به این منظور ثبت نام می‌کنند و سکه به بالاترین قیمت پیشنهادی در حراجی به فروش می‌رسد. بر اساس اعلام برگزار کنندگان، وجه افرادی که در حراجی برنده نشده‌اند، پس از تعیین تکلیف برندگان به حساب آنها واریز می‌شود. هفت روز کاری بعد از برنده شدن افراد، موعد تحویل سکه‌های خریداری شده اعلام شده است.

اختلاف قیمت معنا دار ربع سکه ۸۶ با تاریخ‌های قبلی

در شرایطی که میزان طلای به کار رفته در سکه‌های ضرب شده بانک مرکزی یکسان است، اما فعالان بازار سکه، برای خریدهای خود استانداردهای مختلفی دارند و اغلب سکه‌هایی که برچسب تاریخ گذشته به آنها می‌زنند، با اختلاف چند میلیون تومانی نسبت به آخرین تاریخ ضرب سکه یعنی سال ۸۶ خرید و فروش می‌شوند.

یکی از خریداران سکه خیابان کریمخان نرخ ربع سکه ضرب ۸۶ در بازار را بین ۸ میلیون تا ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند؛ در حالی که سایت‌های خرید سکه در این روز، نرخ ربع سکه سال ۸۶ را ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام کرده‌اند، این فعال بازار سکه ۴۰۰ هزار تومان زیر قیمت سایت حاضر است ربع سکه ضرب بانک مرکزی را خریداری کند.

او می‌گوید که سکه‌های طلا، بانکی و غیر بانکی دارند. قیمت سکه ضرب اصفهان، بورسی با سه تا چهار مدل دیگری که در بازار وجود دارد، متفاوت است. سکه حتما باید وکیوم داشته باشد و بدون بررسی شرایط سکه، قیمت خرید آن مشخص نمی‌شود.

در شرایطی که تشخیص محل ضرب سکه و مواردی از این دست برای مردم عادی که صرفا با هدف جلوگیری از افت ارزش پولشان بر اثر تورم اقدام به خرید سکه می‌کنند، کار بسیار دشواری است، تنها راه مقابله با کلاهبرداری از سوی این خریدار سکه، تهیه مسکوکات از منابع معتبر اعلام می‌شود.

پیشنهاد یکی دیگر از خریداران سکه در بازار بزرگ تهران این است که چهار ربع سکه سال ۸۶ با یک سکه امامی تعویض شود.

این خریدار سکه بازار بزرگ تهران معتقد است که سکه‌های امامی شبیه پول نقد هستند و طالب زیاد دارند اما تبدیل کردن ربع سکه به خصوص انواع تاریخ گذشته به پول نقد کار بسیار دشواری است. او با طرح این پیشنهاد که بهتر است ربع سکه‌های تاریخ مصرف گذشته به آخرین ضرب سکه امامی تبدیل شوند، توضیح می‌دهد: برای این معاوضه، علاوه بر ارائه چهار ربع سکه، باید چند میلیون تومانی هم وجه نقد پرداخت شود.

این فروشنده قیمت سکه امامی را نسبت به سکه طرح قدیم بالاتر اعلام می‌کند.

قیمت‌های متنوع ربع سکه

یک فروشنده سکه در بازار ولیعصر، بدون توجه به حراج سکه بانک مرکزی می‌گوید: همه اعلام می‌کنند که سکه خریده‌اند و قرار است وارد بازار شود اما ما چیزی ندیدیم.

او بر این باور است که هرگز بانک مرکزی سکه بدون تاریخ به جامعه عرضه نخواهد کرد زیرا بازار این سکه را پس می‌زند و ممکن است بازاریان به بهانه عیار پایین و ... سکه‌های طرح جدید، همان سکه‌های قدیمی را گران‌تر خریداری کنند. به همین خاطر بهتر است صاحبان سکه، تبدیل سکه‌های قدیمی خود را به دست فراموشی بسپارند.

این فروشنده خیابان ولیعصر گویا اصلا قیمت سایت‌ها برای ربع سکه را قبول ندارد. هر قطعه ربع سکه تاریخ قدیم را به شرط بانکی بودن ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌خرد و برای نیم سکه تاریخ قدیم هم ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت تعیین می‌کند. در حالی که حاضر است نیم سکه سال ۸۶ را ۱۸ میلیون تومان خریداری کند.

او یادآور می‌شود که سکه‌های زیر ۸۶، ضرب هر سالی که باشند سکه قدیمی به حساب می‌آیند و قیمتشان همان ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است و اختلاف قیمت سکه طرح قدیم و ضرب ۸۶، سه میلیون تومان است.

این فروشنده خیابان ولیعصر نرخ سکه امامی را ۳۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان اعلام کرده و درباره تعویض ربع سکه با یک سکه امامی می‌گوید: باید پنج تا ربع بدهید که تبدیل به یک امامی شود. البته اگر به پولش نیاز ندارید، اصلا اقدام به تعویض سکه‌های خود نکنید چون قیمت سکه بالاتر می‌رود.

او درباره حراج سکه بانک مرکزی و تاثیرش روی بازار نظر خاصی ندارد اما بر این باور است که حراج سکه فقط در حد حرف است و هنوز چیزی وارد بازار نشده است. در چند روز آینده همچنان قیمت سکه بالا خواهد رفت.

اختلاف چهار میلیون تومانی سکه تاریخ قدیم و جدید

فروشنده دیگری در خیابان حافظ نرخ خرید ربع سکه بانکی تاریخ قدیم را ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند و برای سکه‌های بانکی تاریخ قدیم رقم ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان را تعیین می‌کند.

او هم بر این باور است که بانک مرکزی هرگز سکه بدون تاریخ عرضه نخواهد کرد و اتحادیه مربوطه درباره نحوه برخورد با سکه‌های بدون تاریخ، به اعضایش اطلاع‌رسانی نکرده است.

این فروشنده خیابان حافظ خرید سکه بدون تاریخ را دارای ریسک زیادی برای خریدار توصیف می‌کند و بر این باور است که بانک مرکزی با اطلاعاتی که ارائه می‌دهد، مردم را گمراه می‌کند.

فروش هزار سکه در مقابل تقاضای ۱۲ هزار تایی

حراجی که بازاریان -شاید بر اساس منافعشان- سعی در انکارش دارند، طبق اعلام مرکز مبادله در موعد مقرر یعنی یکشنبه ۱۳ اسفند ماه برگزار شده است. در نخستین حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران از تعداد ۱۲ هزار و ۸۷۷ قطعه ربع سکه ثبت سفارش شده، با توجه به کف قیمت تعیین شده توسط عرضه کننده، یکهزار و ۱۱۸ قطعه سکه با میانگین قیمت ۱۱ میلیون و ۵۴۸ هزار تومان به برندگان تخصیص داده شد.

در حالی که پیش از برگزاری حراجی، در فضای مجازی چنین شایع بود که سکه‌های ارائه شده در مرکز مبادله دو تا سه میلیون تومان با بازار اختلاف قیمت دارند و بعد از حراجی هم برخی رسانه‌ها نوشتند این سکه‌ها اختلاف ۶۰۰ هزار تومانی با نرخ موجود در بازار داشته‌اند اما بررسی‌های خبرنگار اقتصاد آنلاین نشان می‌دهد رقمی که برندگان سکه پرداخت می‌کنند، اندکی بیشتر از بالاترین قیمتی است که بازاریان برای خرید همین ربع سکه‌‎ها به مشتریان پیشنهاد کرده‌اند. ضمن آنکه برندگان این حراجی، هفت روز بعد می‌توانند پنج سکه خود را دریافت کنند و برای دریافت هر قطعه سکه هم باید کارمزدی به مبلغ ۳۰ هزار تومان به شعب منتخب بانک ملی پرداخت کنند.

پول‌های بلوکه شده

مراجعه به سایت حراجی سکه، یک روز بعد از برگزاری حراجی نشان می‌دهد که با وجود تعیین تکلیف برندگان، اما هنوز پول‌های پرداختی به حساب شرکت کنندگان در این حراجی بازگردانده نشده است.

این در حالی است که مرکز مبادله اعلام کرده است: امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه هم دومین حراج خود را برگزار خواهد کرد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش