![بیت کوین بیت کوین,سقوط بیت کوین](https://media.sarpoosh.com/images/0311/03-11-c36-2041.jpg)
به گزارش ایسنا، ارزش بیتکوین به پایینترین قیمت خود از سوم فوریه سقوط کرد زیرا آخرین گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا نشان داد که تورم سالانه در ماه ژانویه سه درصد بوده و از هدف دو درصدی فدرال رزرو فاصله گرفته است. در زمان نگارش این مطلب، بیتکوین بعد از شکست سطح ۹۴ هزار و ۲۰۰ دلاری در زمان انتشار دادههای تورم آمریکا به سطح ۹۶ هزار دلاری رسیده است.
بزرگترین ارز دیجیتال جهان هنوز هم تقریبا به میزان ۶۰ درصد در یک سال رشد ثبت کرده، اما رشد قیمت بیتکوین در سال ۲۰۲۵ فقط ۱.۶ درصد بوده است.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر، ۳.۲۱ تریلیون دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل، ۱.۹۶ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر، ۵۹.۸۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال، در اختیار بیتکوین است که ۰.۵۸ درصد کاهش روزانه نشان میدهد.
حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۹.۷ میلیارد دلار است که ۲۴.۰۶ درصد افزایش داشته است. ارزش حجم کل در امور مالی غیر متمرکز، در حال حاضر، ۱۱.۵۹ میلیارد دلار است که ۸.۹۳ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکههای پایدار، اکنون ۱۲۰.۵۲ میلیارد دلار است که ۹۲.۹۲ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل میدهد.
رئیس فدرال رزرو: عجلهای در کاهش نرخ بهره بانکی نداریم
رئیس فدرال رزرو، باز هم تکرار کرد که بانک مرکزی آمریکا عجلهای برای کاهش نرخ بهره ندارد.
اندکی پس از اظهارات پاول، دادههای تورم این کشور نشان داد که قیمتهای مصرفکننده در ایالاتمتحده آمریکا طی ماه ژانویه سریعتر از حد انتظار افزایش یافته است.
صعود قیمت مسکن، غذا و انرژی، همراه با افزایش شدید قیمت خودروهای کارکرده، شاخص قیمت مصرفکننده را با نرخ سالانه سه درصدی در ماه ژانویه در مقابل ۲.۹ درصدی ماه قبل از آن افزایش داد. این تغییر کمی بالاتر از انتظارات تحلیلگران بود و احتمالا بیمیلی فدرال رزرو برای کاهش بیشتر نرخ بهره را تقویت خواهد کرد زیرا سیاستگذاران منتظر نشانههایی از کاهش فشار هزینهها در اقتصاد آمریکا هستند.
پاول در پاسخ به سوال قانونگذاران در کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، تاکید کرد: موافقم، فدرال رزرو در آغاز افزایش نرخهای بهره در زمان صعود تورم در سال ۲۰۲۱ تاخیر داشته است، اما با توجه به سرعت نهایی افزایش نرخها و کاهش تورم متعاقب آن، نمیدانم چنین عملکردی چقدر تفاوت ایجاد میکرد، با این حال، بررسی آتی استراتژی سیاست پولی فدرال رزرو، تجربه سالهای اخیر را بررسی خواهد کرد و ما پذیرای انتقادها خواهیم بود و تعدیلهای مناسب و گسسته را انجام خواهیم داد.
جهش در قیمت کالاهای مصرفی، افزایش قیمت ۱.۸ درصدی بنزین در طول ماه و افزایش نیم درصدی مواد غذایی خانوار، میتواند بر انتظارات عمومی در مورد تورم که فدرال رزرو معتقد به اهمیت کنترل شدن آن است تاثیر بگذارد.
اکنون تورم اصلی مصرفکننده به مدت چهار ماه متوالی افزایش یافته و معاملهگران را وادار کرده است تا پیشبینی کنند فدرال رزرو تا ماه سپتامبر دوباره نرخ بهره را کاهش نخواهد داد و انتظار میرود که این مورد تنها کاهش در سال جاری باشد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در رسانههای اجتماعی بار دیگر خواستار کاهش نرخهای بهره شد تا با افزایش تعرفههایی که اعمال کرده و در حال برنامهریزی است، پیش برود، اظهارنظر مکرری که اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا در مورد بازده اوراق قرضه بلندمدت و نه سیاست فدرال رزرو بیان کرده است.
اما نرخهای بلندمدت نیز بر اساس اخبار مربوط به تورم جهش کردند؛ بازدهی اسکناس ۱۰ ساله خزانهداری حدود ۱۰ واحد پایه افزایش یافت و به ۴.۶ درصد رسید. پاول در مجلس نمایندگان همان بیانیه افتتاحیه که در جلسه سهشنبه در کمیته بانکداری سنا ارائه شد را تکرار کرد.
رویترز گزارش کرد، اصلیترین نگرانی بانک مرکزی آمریکا صعود تورم بوده است که از سال ۲۰۲۱ به بالاترین سطح از دهه ۱۹۸۰ رسید و فدرال رزرو را بر آن داشت تا مجموعهای از افزایش سریع نرخ را تصویب کند. تورم از آن زمان به سمت هدف دو درصدی بانک مرکزی نزول کرده است، اما پس از آغاز کاهش نرخ بهره در سال گذشته، فدرال رزرو در این مورد اقدامی نکرده و سیاستگذاران اعلام کردند، آماده هستند تا زمانی که تورم کاهش دوباره خود را آغاز و جهتگیری اقتصاد تحت دولت جدید ترامپ شفافیت بیشتری پیدا کند، به حالت تعلیق باقی بماند.
پاول در جلسه روز سهشنبه به کمیته بانکداری سنا گفت: ما در کاهش نرخ بهره عجله نداریم.
آن جلسه بسیار فراتر از سیاستهای پولی منحرف شد؛ قانونگذاران از پاول در مورد تعرفهها با توجه به مالیاتهای وضع شده ترامپ، یکپارچگی سیستم پرداخت خزانهداری ایالاتمتحده، وضعیت آژانس جداگانه و حذف احتمالی دفتر حمایت مالی از مصرفکننده نیز سوال کردند.
قیمت طلای جهانی بالا رفت
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری پس از کاهش بیش از یک درصدی قیمتها به دنبال انتشار شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا در روز گذشته، در معاملات روز جاری، ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۲۹۰۵ دلار و ۱۲ سنت رسید. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، در ۲۹۲۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۳۲.۲۶ دلار رسید، هر اونس پلاتین ثابت بود و ۹۹۲ دلار و ۳۲ سنت معامله شد و هر اونس پالادیوم ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۹۷۵ دلار و ۴۸ سنت رسید.
- 14
- 4