سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۵۷ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۹۷۰
اخبار فلزات، طلا و ارز

دلار در محدوده ۳۷۲۰ تومان باقی ماند

حرکت دست به عصای سکه

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت سکه و ارز

به گزارش دنیای اقتصاد، در چهارمین روز هفته، قیمت دلار در محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان باقی ماند و سکه تمام بهار آزادی دومین افزایش متوالی را به ثبت رساند. روز سه‌شنبه، سکه تمام بهار آزادی ۲هزار تومان رشد را تجربه کرد و روی قیمت یک میلیون و ۲۰۶ هزار تومان قرار گرفت. رشد فلز گرانبهای داخلی در شرایطی صورت گرفت که بخش زیادی از فعالان انتظار صعود بیشتری داشتند.

 

ظهر شانزدهمین روز خردادماه بهای اونس در بازارهای جهانی به محدوده هزار و ۲۹۰دلار رسید. حرکت نسبتا تند صعودی طلای جهانی، بخشی از سکه‌بازان را به افزایش دامنه نوسان در بازار سکه امیدوار کرد، ولی در کمال شگفتی این فلز گرانبها به افزایش آرام خود ادامه داد. این موضوع منجر به کاهش حباب سکه شد و قیمت بازار را به ارزش ذاتی فلز گرانبهای داخلی نزدیک کرد. به گفته فعالان، دو دلیل عمده برای حرکت آرام و دست به عصای سکه در واکنش به رشد طلای جهانی وجود داشت: اولی، کاهش سنتی تقاضا در ماه مبارک رمضان و دوم، نبود اطمینان به پایدار بودن روند افزایشی اونس. روز سه‌شنبه، در بازار ارز نیز دامنه نوسانات محدود بود و دلار برای دومین روز متوالی در محدوده ۳هزار و ۷۲۰ تومان نوسان کرد.

 

در چهارمین روز هفته، شاخص بازار از فاز کاهشی خارج شد و با یک تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۲۹ تومان رسید. به گفته فعالان، بخشی از معامله‌گران ارزی تصور کردند که قیمت به کف رسیده است، در نتیجه با افزایش خریدها، بهای شاخص بازار ارز را تحریک کردند. با وجود این اتفاق، قیمت این ارز توان عبور از محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان را از خود نشان نداد تا انتظارات کاهشی نیز همچنان در بازار فعال باقی بمانند.

 

دلایل احتیاط سکه‌بازان

در شانزدهمین روز خردادماه، سکه تمام بهار آزادی نوسانات زیادی را تجربه نکرد، حال آنکه بهای اونس در بازارهای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر به پیرامون محدوده هزار و ۲۹۰ دلار رسیده بود. روز سه‌شنبه، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۲۰۳ هزار تومان آغاز کرد که کاهشی هزار تومانی نسبت به قیمت بسته‌شده روز شنبه داشت. با وجود شروع کاهشی، بهای این فلز گرانبها به سرعت در مسیر افزایشی قرار گرفت و تا قیمت یک میلیون و ۲۰۶ هزار تومان بالا رفت. با این حال، کشش رشد بیشتر را از خود نشان نداد و نبود تناسب رشد آن با افزایش بهای اونس و دلار موجب شد که حباب آن کاهش یابد.

 

حباب سکه که روز شنبه وارد محدوده ۷۰ هزار تومان شده بود، روز سه‌شنبه تا محدوده ۶۰ هزار تومانی پایین رفت. به گفته برخی معامله‌گران با آغاز ماه مبارک رمضان، قیمت سکه در حال نزدیک شدن به ارزش ذاتی آن است. به گفته فعالان، یکی از دلایل اصلی واکنش محدود سکه به نوسانات اونس نیز مربوط به کاهش سنتی تقاضا در ماه مبارک رمضان بوده است. به گفته فعالان، سکه‌بازان به دلیل کاهش تقاضا جسارت چندانی نداشتند که خود را در موقعیت خرید قرار دهند. حتی شنیده شده است که تعدادی از سکه‌بازان سنتی فعالیت خود را در این ماه کم می‌کنند.

 

در کنار این عامل دیگری که موجب حرکت آرام سکه شد، ناشی از تردید بازیگران داخلی نسبت به روند بهای اونس جهانی بود. به گفته فعالان، شماری از معامله‌گران داخلی اعتقاد دارند، افزایش بهای اونس در دو روز ابتدایی بازارهای جهانی بیشتر ناشی از تنش‌های سیاسی بوده است.

 

این دسته باور دارند، با کم‌اثر شدن این عوامل بهای اونس به مرز پایین‌تر خواهد رفت و افزایش فعلی مقطعی و روانی بوده است. چنین تصوری در میان بعضی از معامله‌گران بازار داخلی موجب می‌شود که این دسته تمایل چندانی به خرید سکه نداشته باشند و سعی کنند پس از کاهش ابهام روندها، وارد موقعیت خرید یا فروش شوند. روز سه‌شنبه، حتی بهای سکه‌های کوچک‌تر با وجود افزایش بهای اونس، مسیر مقابل را برای حرکت انتخاب کرد. در چهارمین روز هفته، نیم‌سکه با هزار تومان افت به قیمت ۶۳۴ هزار تومان و ربع‌سکه با ۲ هزار تومان کاهش به قیمت ۳۶۱ هزار تومان رسید. گفته شده است، کاهش تقاضای فیزیکی مهم‌ترین عاملی بود که بهای سکه‌های کوچک را تحت‌فشار قرار داد.

 

عصبیت معامله‌گران دلار

روز سه‌شنبه، شاخص بازار ارز یک روز کم‌نوسان دیگر را تجربه کرد تا نوسان‌گیران ارزی بیش از پیش عصبی شوند. در چهارمین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۲۹ تومان آغاز کرد که افزایشی یک تومانی نسبت به قیمت بسته‌شده روز شنبه داشت. با وجود رشد ابتدای روز، قیمت این ارز در ادامه نوسان چندانی را تجربه نکرد و تنها در مقطع کوتاهی توانست وارد محدوده ۳ هزار و ۷۳۰ تومان شود. روز سه‌شنبه قیمت دلار عمدتا در بازه ۴ تومانی ۳ هزار و ۷۲۷ تا ۳ هزار و ۷۳۰ تومان نوسان کرد. روز شنبه نیز این ارز روز کم‌نوسانی را پشت‌سر گذاشته بود.

 

کاهش دامنه نوسانات، انگیزه نوسان‌گیران برای بالا بردن تغییرات قیمت را پایین می‌آورد و موجب خروج تدریجی این دسته از فضای بازار می‌شد. گفته می‌شود کاهش دامنه نوسانات موجب کاهش شدید فعالیت تعداد زیادی از معامله‌گران غیر‌رسمی و پایین آمدن حجم معاملات فردایی شده است. پیش از این دلار حدود ۱۴ روز در دامنه ۳ هزار و ۷۳۰ تا ۳ هزار و ۷۵۰ تومان حبس بود. روز شنبه این ارز وارد محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان شد و در ۲ روز کاری اخیر نتوانست نوسان قابل‌ملاحظه‌ای را نیز در این محدوده تجربه کند. یکی از عواملی که موجب کاهش نوسان روز سه‌شنبه شد، فاصله محدود قیمت دلار در بازار داخلی با کشورهای همسایه بود.

 

دیدگاه‌های افزایشی

با وجود کاهش دامنه نوسانات در ماه‌های اخیر، عده‌ای از معامله‌گران همچنان به افزایش تغییرات قیمت دل بسته‌اند. در این میان، دلایل متفاوتی از سوی افزایشی‌های بازار شنیده می‌شود. بخشی از معامله‌گران بیشتر به تحلیل‌های فنی دقت دارند.این دسته عنوان می‌کنند، بخشی از تحلیلگران فنی باور دارند که قیمت دلار به کف خود رسیده است. به گفته یکی از این افراد، «پس از ریزش دلار به محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان شاهد کند شدن روند فروش‌ها هستیم». این تحلیلگر باور دارد، این موضوع نشانه‌ای از توقف روند کاهشی و احتمال بازگشت قیمت دلار است. به گفته تحلیلگر دیگری، قیمت دلار پس از خروج از حبس بازه‌ای به سوی مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان حرکت نکرد و در محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان مقاومت کرد.

 

به گفته وی، با توجه به این موضوع می‌توان گفت که قیمت دلار به کف رسیده است. از سوی دیگر، عده‌ای از بازیگران ارزی به روند‌های سیاسی اخیر توجه می‌کنند. در این میان، تنش‌های کشورهای منطقه و رای‌گیری چهارشنبه در سنای آمریکا درباره تحریم‌های جدید علیه ایران دو موضوع مهمی است که نگاه این دسته را به خود معطوف کرده است. به گفته بخشی از معامله‌گران، تایید تحریم‌های جدید علیه ایران ازسوی سنا و تحولات اخیر منطقه در کنار روابط حسنه آمریکا با عربستان می‌تواند مقداری تقاضای احتیاطی را وارد بازار کند و زمینه‌ساز تحریک قیمت‌ها شود. این دیدگاه‌های افزایشی در حالی مطرح می‌شود که پیش از این بخشی از آنها نیز در بازار وجود داشت، ولی نتوانست در روند قیمت اثر بگذارد. به‌عنوان مثال، عده زیادی از معامله‌گران باور داشتند، پس از انتخابات ریاست‌جمهوری قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار خواهد گرفت ولی این اتفاق رخ نداد. در کنار این، بخشی از معامله‌گران ارزی باور داشتند، با انتخاب ترامپ قیمت دلار پیوسته با افزایش نوسان همراه خواهد بود، ولی سه ماه گذشته یکی از کم‌نوسان‌ترین مقاطع زمانی شاخص بازار ارز بود.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش