به گزارش میزان، قیمت نفت در هفته ای که گذشته افزایش خود را بیش از هر چیز مدیون بازار ارز بود چراکه به دنبال اظهارات رئیس بانک مرکزی اروپا نرخ تبدیل دلار به یورو بالا رفت و به بالاترین سطح خود در ۱۳ ماه گذشته رسید.
افزایش نرخ برابری دلار/یورو موجب بالا رفتن قیمت نفت شد. قیمت شاخص های نفتی برنت و WTI به کمترین سطح خود در هفت ماه گذشته رسیده بود.
قیمت نفت در حالی تحت تاثیر عوامل خارجی بوده است که ذخیره سازی نفت خام بر روی آب، بر اساس اطلاعات بلومبرگ، به سطح بی سابقه ۲۰۹ میلیون بشکه رسیده است.
در همین حال وزیر انرژی روسیه نیز خبر داد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه هیچگونه برنامه ای برای کاهش بیشتر تولید نفت خود ندارند.
میزان ذخیره سازی نفت در پایانه کوشینگ آمریکا در ۱۰ هفته از ۱۱ هفته گذشته کاهش یافت و از ۶۹.۴ میلیون بشکه در پایانه دو هفته پیش به ۶۰.۸ میلیونبشکه در پایان هفته گذشته رسید. این در حالیست که صادرات نفت آمریکا نیز طی دو هفته گذشته کاهش یافته است و به میانگین روزانه ۵۲۵ هزار بشکه رسید.
پیش بینی می شود که سطح ذخیره نفت در پایانه نفت کوشینگ آمریکا طی هفته جاری باز هم کاهش یابد و به ۵۷ تا ۵۸ میلیون بشکه برسد.
این در حالیست که تولید نفت آمریکا طی هفته گذشته ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافت و به ۹.۲۵ میلیون بشکه در روز رسید که دلیل اصلی آن وقوع طوفان در خلیج مکزیک بود.
چنانچه تولیدکنندگان نفت آمریکا به دلیل قیمت های پائین نفت نتوانند تولید خود را حفظ کنند، و روند کاهش تولید و دکل های نفتی این کشور در هفته های آتی ادامه یابد، می توان امیدوار بود که قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یابد. این عامل یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت جهانی نفت در شرایط کنونی بازار است.
- 9
- 1