به گزارش رویداد۲۴، درحالیکه انتظار میرفت با بسته جدید بانک مرکزی، بازار ارز و فعالیت صرافیها رنگ آرامش به خود بگیرد، اما پس از سه چهار روز بازار به شرایط قبل بازگشت و مشکلات همچنان باقی ماند. یکی از این مشکلات تفاوت نرخ ارز در صرافیها و بازار ثانویه است در حالیکه قرار بود جریان ارزی به سمت یکسانسازی هدایت شود اما انگار بازار آزاد هرسازی که دوست دارد میزند و خیلی متاثر از دستورهای رییس جدید بانک مرکزی نیست.
باید صرافیها درقالب یک شبکه otc کارکنند
علی رحمانی کارشناس بازار سرمایه به رویداد۲۴ میگوید: صرافیها باید از یک شبکه خصوصی که میزان عرضه و تقاضا در آن شفاف است برخوردار باشند و درقالب یک شبکه otc به انجام معامله بپردازند نه آنکه به روش صدسال گذشته فعالیت کنند. عمل کردن صرافیها در قالب یک سامانه مشخص میتواند ابهامات موجود را برطرف کرده و به شفافیت حجم کل مبادلات بینجامد. در این روش است که میزان خرید و فروش مشخص است و عرضه و تقاضای بازار قیمت را تعیین میکند البته به تازگی بانک مرکزی براساس ضابطهای اجازه فروش بیش از ۵۵ درصد اسکناس را به صرافیها نمیدهد اما با این شرایط هم میتوان تا حد زیادی به شفافیت در بازار ارز کمک کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا بیان کرد: برخی میگویند قیمت ارز در صرافیها بالاتر از بازارثانویه است؛چنین امری محتمل است بنابراین برای جلوگیری از چنین تعارضاتی لازم است به ایجاد یک سامانه مبادلاتی که درآن میزان معاملات مشخص است اقدام شود.
قیمت اسکناسهای ارزی بیش از حوالههاست
در همین ارتباط مدیر یک صرافی در تهران به رویداد۲۴ میگوید: قیمت اسکناسهای ارزی بیش از حوالههای ارزی است و این امر به دلیل این است که عرضه اسکناسهای ارزی از سوی دولت بسیار کم است وفروشنده آن در بازار پیدا نمیشود و همه خریدار ارز هستند و همین موضوع باعث میشود اسکناس در صرافیها تبدیل به یک کالای گرانبها شود که هرکس قیمت بالاتری بر روی آن بگذارد.
اجازه فروش بیش از ۵ درصد اسکناس در روز نداریم
این فعال اقتصادی افزود: بر اساس قانون بانک مرکزی روزانه بیش از ۵ درصد اجازه فروش اسکناسهای ارزی نداریم و این امر در بالارفتن قیمت مجدد ارز و اختلاف آن با قیمت بازار ثانویه تاثیر زیادی داشته است. ضمن اینکه از زمانی که رییس بانک مرکزی بسته جدید ارزی را رونمایی کرد تغییری در آرامش بازار یا کاهش تقاضا مردم در این زمینه اتقاق خاصی صورت نگرفت و مردم همانند گذشته عطش خرید ارز دارند.
- 18
- 1