به گزارش دنیای اقتصاد، در نظرسنجی این هفته ۱۶ تحلیلگر والاستریت شرکت کردهاند که از این تعداد ۸ نفر، معادل ۵۰ درصد روند افزایشی برای طلا در طول هفته آینده در نظر گرفتهاند. ۳ کارشناس، معادل ۱۹ درصد رای به روند کاهشی دادند و ۵ نفر، معادل ۳۱ درصد نیز قیمت اونس را بدون تغییر محسوس پیشبینی کردند. در نسخه میناستریت نیز ۵۲۴ معاملهگر خرد شرکت کردند که ۳۱۰ نفر از آنان، معادل ۵۹ درصد قیمت طلا را تا انتهای هفته افزایشی پیشبینی کردند. کاهشیهای نظرسنجی آنلاین کیتکو ۱۲۲ نفر معادل ۲۳ درصد بودند و ۹۲ خردهفروش دیگر، معادل ۱۸ درصد روند بازار فلز گرانبها را کمنوسان پیشبینی کردند.
نتیجه نظرسنجی هفته گذشته که با ثبت رای افزایشی۶۰ درصد والاستریتیها و میناستریتیها منتشر شده بود با رشد اندک بهای اونس به تحقق پیوست. طلا در انتهای مبادلات هفتگی در بازار آتی نیویورک (کامکس) با رشد ۴۰ سنتی در سطح ۱۲۲۳ دلاری به ازای هر اونس بسته شد. با توجه به کاهش قیمت طلا در ماه اکتبر نسبت به ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی همزمان با نزول شاخصهای بازار بینالمللی سهام منجر به افزایش خرید طلا از سوی بانکهای مرکزی در سراسر دنیا شد.
آمارهای صندوق بینالمللی پول نیز از رشد خرید طلا توسط بانکهای مرکزی ظرف ماههای اخیر حکایت دارد. بانک مرکزی قزاقستاندر ماه اکتبر بیش از ۲۰۰ هزار اونس به ذخایر طلای خود افزوده است. جمع ذخایر طلای این کشور با اضافه کردن خرید این ماه به بیش از ۹۷/ ۱۰ میلیون اونس میرسد. ذخایر طلای ترکیه نیز با خرید ماه اکتبر به بیش از ۱۶/ ۱۵ میلیون اونس رسید. بانک مرکزیروسیه در همین مدت نزدیک به ۹۶۰ هزار اونس طلا خریداری کرده و جمع ذخایر این کشور را از مرز ۶۶ میلیون اونس عبور داد.مالزی نیز برای نخستینبار از ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی اقدام به خرید طلا کرد. ذخایر طلای چین نیز به ۶۰ میلیون اونس نزدیک شده است.
برپایی جشن سنتی هند برخلاف سالهای اخیر نتوانست تاثیر چندانی بر رونق بازار فلز گرانبها داشته باشد. در این مدت صادرات طلای سوئیس به کشورهای آسیایی افت کرد که نشاندهنده کاهش تقاضا برای طلای فیزیکی در کشورهای این قاره است.
- 27
- 2