قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر آمارهای اقتصادی نامطلوب اقتصادهای بزرگ که منعکسکننده تبعات شیوع پاندمی ویروس کرونا بود، افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲ درصد رشد کرد و به ۱۷۴۷ دلار و ۱۹ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۷۵۳ دلار و ۳۰ سنت رسید.
جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا در اظهاراتی که در برابر کمیته بانکی سنا داشت، عنوان کرد که بانک مرکزی به دنبال گسترش دسترسی به تسهیلات اعتبار برای استقراض کنندگان بیشتری شامل ایالتهای کم جمعیتتر است.
دانیل هاینس، تحلیلگر گروه بانکی ANZ در این باره گفت: آنچه بانک مرکزی آمریکا در چند ماه آینده انجام خواهد داد، کاملا مهم خواهد بود و مطمئنا پاول اشاره کرده که نرخهای بهره برای یک مدت قابل پیش بینی نزدیک صفر خواهد ماند.
بازارها اکنون منتظر انتشار جزئیات نشست سیاست پولی کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا هستند که روزهای ۲۸ و ۲۹ آوریل برگزار شد.
بانک مرکزی آمریکا به منظور حمایت از اقتصاد در برابر تبعات سنگین شیوع ویروس کرونا، نرخهای بهره را نزدیک صفر نگه داشتند و میلیاردها دلار به اقتصاد تزریق کرده است.
نرخهای بهره اندک معمولا هزینه نگهداری طلا را کمتر کرده و به جذابیت سرمایه گذاری در این فلز ارزشمند می افزاید.
طبق آمار اخیر، خانه سازی در آمریکا طی ماه میلادی گذشته بیشترین میزان کاهش مشاهده شده تاکنون را داشت و بیم رکود اقتصادی عمیق در سه ماهه دوم امسال را برانگیخت. از دست رفتن ۲۰.۵ میلیون شغل و سقوط خرده فروش و کاهش فعالیت بخش تولید آمریکا از دیگر آمار نامطلوبی بود که ماه میلادی جاری منتشر شدند.
بر اساس گزارش رویترز، خوش بینی اولیه نسبت به ساخت واکسن بیماری کووید ۱۹ پس از این که یک وب سایت اخبار پزشکی آن را ناکافی اعلام کرد، ضعیف شد و به سقوط بازارهای سهام آمریکا منجر شد و تقاضا برای خرید طلا به عنوان دارایی امن را تقویت کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۸ درصد کاهش، به ۲۰۴۳ دلار و ۶۳ سنت رسید. هر اونس نقره با ۰.۵ درصد کاهش، ۱۷ دلار و ۴۹ سنت معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، در ۸۳۴ دلار و پنج سنت ایستاد.
ارجمند: گرانی طلا و سکه، رکود صنعت طلا و جواهر کشور را عمیقترمیکند
بازرس اتحادیه طلا و جواهر زنجان با بیان اینکه فروش طلای دست دوم عامل اصلی تعطیلی کارگاههای تولید طلاست، میگوید گرانی طلا و سکه رکود این صنعت را عمیقتر میکند و با روند افزایشی نرخ ارز و انس جهانی به نظر نمیرسد که بازار به این زودیها روند کاهشی به خود گیرد.
حسین ارجمند بازرس اتحادیه طلا و جواهر زنجان در گفتوگو با پانا در پاسخ به این سوال که چه مقدار از قیمت سکه میتواند حباب باشد گفت:« قیمت سکه در بازار طلا ۷ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان حباب وجود دارد و مابقی ناشی از افزایش قیمت جهانی انس و دلار است و میتوان گفت در کلیه سکهها تقریبا ۲۵۰ هزار تومان حباب وجود دارد.»
وی در پاسخ به این سوال پانا مبنی بر اینکه با توجه به روند افزایشی نرخ ارز و انس جهانی آیا بازار عرضه و تقاضا برای خرید طلا وجود دارد یا خیر گفت:« اکنون که نرخ ارز و طلا رو به افزایش است خرید و فروشی در بازار طلا صورت نمیگیرد مگر اینکه افراد بخواهند طلای خود را تبدیل یا تعویض کنند که آنهم در حد محدود انجام میشود. این در حالی است که قیمت یک گرم طلا با اجرت ساخت ۹۰۰ هزارتومان است و متاسفانه با این شراط کسی توان خرید طلا را ندارد.»
بازرس اتحادیه طلا و جواهر زنجان در ادامه گفت:« با توجه به اینکه قیمت انس جهانی ۲۰ دلار گرانتر شده و به یک هزار و ۷۶۴ دلار رسیده است و بعلاوه قیمت دلار که ۱۷ هزار تومان است به این نتیجه میرسیم که در بازار طلا حبابی وجود ندارد.»
ارجمند در پاسخ به سوال پانا مبنی بر اینکه آیا بین نرخ طلا و اجرت ساخت تناسبی وجود دارد یا خیر گفت:«متاسفانه مدتی است که اجرت طلا به صورت درصدی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد شده است زمانیکه نرخ طلا افزایش پیدا کند به همان نسبت اجرت هم افزایش پیدا میکند مثلا زمانی که قیمت طلا ۵۰۰ هزار تومان بود اجرت طلا ۵۰ هزار تومان میشد اما با توجه به درصدی شدن اجرت طلا، این نرخ به ۷۵ تومان افزایش پیدا کرده است.»
وی افزود: «اقداماتی در جهت برطرف کردن درصدی شدن اجرت طلا صورت گرفته اما ظاهرا ناموفق بوده است. متاسفانه اکنون در بازار طلا اجرتهایی حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد داریم که برای هر گرم طلا ۲۳۰ هزار تومان اجرت در نظر گرفته میشود.»
اجرت طلا باید ریالی باشد
بازرس اتحادیه طلا و جواهر زنجان به ضرورت ریالی شدن اجرت طلا اشاره کرد و افزود: «صنف طلافروشان با درصدی شدن طلا موافق نیستند و تمایل دارند که اجرت به ریال محاسبه شود تا جلوی این جهش قیمت گرفته شود.»
بازرس اتحادیه طلا و جواهر زنجان با اشاره به کاهش عرضه و تقاضا در بازار طلا گفت: « با توجه به روند افزایشی قیمت طلا افراد به سمت خرید طلای دست دوم میروند تا با پرداخت اجرت و هزینه کمتر بتوانند طلا بخرند.»
مخالف فروش طلای دست دوم هستیم
وی در ادامه افزود: «در شرایطی که بازار طلا رو به افزایش است بیشتر افراد به سمت خرید طلای دست دوم میروند تا بتوانند با پرداخت هزینه کمتری طلا بخرند.»
ارجمند به رکود بازار طلا اشاره کرد و افزود:«به لحاظ افزایش هزینهها و فروش طلای دست دوم ضربه بزرگی به تولیدکننده وارد شده و واحدهای تولیدی زیادی تعطیل شدهاند. ۷۰۰ کارگاه ساخت طلا در تهران تعطیل شده است و کارگران این کارگاهها بیکار شدند.»
وی در پایان گفت:« بازار طلا، دلار و انس جهانی قابل پیشبینی نیستند و نمیتوان پیشبینی دقیقی از شرایط بازار در روزهای یا هفتههای آتی ارایه داد.»
- 14
- 6