به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۶۸۲ دلار و ۵۷ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۵ درصد افزایش، به ۱۶۹۱ دلار و ۴۰ سنت رسید.
قیمت هر اونس طلا روز جمعه پس از آماری که نشان داد شمار مشاغل غیرکشاورزی آمریکا در ماه میلادی گذشته ۲.۵۰۹ میلیون شغل افزایش داشته است، ۴۴ دلار و ۴۰ سنت معادل ۲.۶ درصد سقوط کرد و به ۱۶۸۳ دلار نزول کرد. این آمار مثبت برخلاف پیش بینی تحلیلگران از کاهش هشت میلیون شغل بود و تقاضا برای خرید طلا به عنوان دارایی امن را محدود کرد.
استفن اینس، استراتژیست شرکت خدمات مالی "اکسی کورپ" در این باره گفت: داستان پیرامون آمار بیکاری آمریکا، ریسکهای زیادی را برای طلا ایجاد کرده و روند صعودی طلا کاملا محدود خواهد بود و این فلز برای عبور مجدد از مرز ۱۷۰۰ دلار به مشکل برخورد خواهد کرد.
آمار اشتغال بهتر از حد مطلوب در آمریکا، تقاضا برای داراییهای پرریسک مانند سهام را تقویت کرد و باعث صعود بازارهای سهام در معاملات روز دوشنبه شد.
فعالان بازار اکنون منتظر نشست سیاستگذاری دو روزه بانک مرکزی آمریکا هستند که از روز سه شنبه آغاز شده و بعدازظهر روز چهارشنبه به پایان میرسد. با این حال در پی بهبود غیرمنتظره آمار اشتغال، بازار روی احتمال بکارگیری نرخهای بهره منفی از سوی بانک مرکزی آمریکا حساب نمیکند.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت طلا از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون با اقدام بانکهای مرکزی جهان در کاهش نرخهای بهره و رونمایی بستههای محرک مالی گسترده که با هدف تقویت اقتصادهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا صورت گرفته، بیش از ۱۱ درصد رشد کرده است. با اینهمه قیمت طلا در پی امیدواری به روند سریعتر احیای اقتصادی، از بالاترین رکورد هفت سال اخیر در ماه مه حدود چهار درصد ریزش کرده است.
موجودی طلای "اس پی دی آر گلد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا است، روز جمعه ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۱۲۸.۱۱ تن رسید.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۱۷ دلار و ۴۷ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری دو درصد سقوط کرد و به ۸۱۹ دلار و ۲۵ سنت رسید. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۷ درصد افزایش، به ۱۹۶۵ دلار و ۹۲ سنت صعود کرد.
یک کارشناس بازارهای مالی:قرارداد آتی سکه طلا مجدد فعال شود
یک کارشناس اقتصادی گفت: وجود یک بازار آتی مستحکم در بازار سرمایه کشور از انتقال سرمایهها به بازارهای غیررسمی و غیر شفاف جلوگیری کرده و سرمایهگذاران در دورههای ریسکی، راه بازار سرمایه و معاملات سکه و طلا در این بازار را در پیش خواهند گرفت.
در دو سال گذشته قیمت طلا و سکه در بازار نوسان زیادی داشته و رشد چند برابری را تجربه کرده است؛ اما برخی فعالان سنتی بازار سکه معمولاً افزایش قیمتها در بازار فیزیکی را فارغ از همه فاکتورهای تاثیرگذار به گردن معاملات سکه در بورس انداخته و همین حرفوحدیثها، در کمال حیرت فعالان بازار سرمایه کشور باعث تعطیلی بازار آتی سکه شده است، بازاری که با بیش از ۱۰ سال سابقه برای فعالان بازار سرمایه و سرمایه گذاران جذابیت زیادی داشته و حالا چشم بسیاری از بورسیها نهفقط به راهاندازی مجدد این بازار، بلکه توسعه آن است.
«علی حیدری» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با ایرنا در خصوص معاملات سکه در بازار سرمایه گفت: بهطورکلی معاملهگران بازار آتی به دلیل اهمیت بالای پیش بینی در این بازار چه در بورس ایران و چه در بورسهای خارجی، تورم آینده را پیشخور میکنند و بهنوعی به استقبال تورم میروند و همین روند در بازار فیزیکی هم با یک وقفه زمانی کوتاهمدت اتفاق میافتد، این روند میتواند در مسیر صعودی یا نزولی باشد و به این ترتیب معمولا روندها در بازار آتی و بازار فیزیکی با کمی اختلاف اما همسو باهم حرکت میکنند.
وی افزود: اما در کشور ما متاسفانه به محض استقبال از یک بازار همچون رشد حجم معاملات بازار آتی سکه طلا، به صورت دستوری این بازار متوقف میشود در صورتیکه در دنیا سعی در توسعه بازارها و ورود بیشتر سرمایهگذاران به ابزارهای مالی و افزایش عمق معاملات میشود.
حیدری با بیان اینکه معاملات بازار آتی سکه طی سال های گذشته مزایایی برای اقتصاد کشور به همراه داشته است، ادامه داد: فراموش نکنید عمده فعالان بازارهای آتی، سرمایهگذاران ریسکپذیر هستند و در همه جای دنیا مرسوم است هرگاه سرمایهگذاران در سایر بازارها، ریسک زیادی متوجه سرمایهشان باشد، به سمت معاملات آتی و فیزیکی طلا و سکه حرکت میکنند.
این کارشناس در پایان تأکید کرد: در مجموع راهاندازی مجدد بازار آتی سکه و توسعه آن در گرو تغییر نگرش مدیران و همچنین اصلاح زیرساختهای فنی معاملات است، مهمترین اصلی که بهتر است مدیران میانی بپذیرند، حرکت از اقتصاد ارزشی و آرمانگراییها به سمت اقتصاد اثباتی است؛ در صورت پذیرش چنین تغییری، اقتصاد ما تعامل مثبتتری هم با اقتصاد جهانی خواهد داشت.
- 12
- 5