سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۰۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۰۳۸
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

کشف های باستان شناسی با هواپیمای بدون سرنشین

باستان شناسان می‌دانند که آثار دفن شده نسبت به محیط اطرافشان، نشانه‌های متفاوتی از خود بروز می‌دهند. با این حال پروازهای کم ارتفاع و مجهز به واحدهای حرارتی، علاوه بر اینکه هزینه زیادی دارند خطرناک هم هستند.

باستان شناسان می‌دانند که آثار دفن شده نسبت به محیط اطرافشان، نشانه‌های متفاوتی از خود بروز می‌دهند. با این حال پروازهای کم ارتفاع و مجهز به واحدهای حرارتی، علاوه بر اینکه هزینه زیادی دارند خطرناک هم هستند. اما امروزه هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند چیزهایی را ببینند که باستان شناسان قبلا فقط آرزوی آن را داشتند. عملکرد، هزینه و پردازش اطلاعات در این هواپیما‌ها تا حد زیادی بهبود یافته است. کشف‌های اخیر ثابت می‌کند که هواپیماهای بدون سرنشین، آینده باستان شناسی هستند.

 

خانه مردگان

در جولای ۲۰۱۷، محققان یک «خانه مردگان» ۵۶۰۰ ساله در انگلستان یافتند. این سایت که بین اوبوری و استون هنج قرار دارد، مسطح شده است. عکس‌های هوایی هواپیماهای بدون سرنشین ساختارهای پنهانی را نشان می‌دهد: یک تپه تدفین بلند در منطقه‌ای که مغز گربه نامیده می‌شود. قدمت این سایت تدفین باستانی به دوران نئولیتیک بازمی گردد و ممکن است اجداد سازندگان استون هنج در آن دفن شده باشند.

 

دو خندق از کنار ساختمان مرکزی عبور می‌کنند. محققان معتقدند که خاک این خندق‌ها ساختمان مرکزی را با یک تپه پوشانده است. خانه مردگان به زمان آغاز کشاورزی در بریتانیا بازمی گردد. محققان مطمئن نیستند که چرا سایت‌های باستانی زیادی در دشت سالزبری وجود دارد. برخی فکر می‌کنند که فقدان سکونتگاه‌های مدرن در این منطقه از نابودی آن‌ها جلوگیری کرده است. برخی دیگر هم معتقدند که دره رودخانه‌های آون و کنت اهمیت زیادی برای ساکنان باستانی بریتانیا داشته است.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

خاکریز‌های آمازونی‌های باستان

در اوایل سال ۲۰۱۷، محققان خاکریزهای مردم آمازون باستان را در برزیل کشف کردند. این ساختارهای ۲۰۰۰ ساله زیر خاک و درختان پنهان بودند و توسط هواپیماهای بدون سرنشین کشف شدند. دیوار محوطه داخلی و طراحی خندق خارجی مقدمات هنج کلاسیک هستند. فاز اولیه ساخت استون هنج هم طراحی نسبتا مشابهی داشت. محققان بر این باورند که این خاکریزهای باستانی هدف مشابهی با همتایان نوسنگی اروپائیشان به عنوان سایت گردهمایی عمومی و مذهبی داشته اند.

 

تاکنون ۴۵۰ خاکریز کشف شده است. این کشف ایده آمازون غربی را به عنوان یک «اکوسیستم بکر» به چالش می‌کشد. محققان اکنون بر این باورند که مردم بومی قبل از ورود اروپائی‌ها و استفاده ویرانگرشان از زمین، جنگل‌ها را مدیریت می‌کرده اند. باوجود ۶۰۰۰ سال بازسازی گیاهی و تاریخ آتش سوزی در این سایت، محققان معتقدند که ژئوگلیف ها نبوغ آن‌ها را در امرارمعاش نشان می دهد که منجر به نابودی جنگل نمی‌شده و به اهمیت دانش بومی برای پیداکردن جایگزین‌های پایدارتر استفاده از زمین اشاره می‌کنند.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

شهر گمشده اسکندر

اولین بار در عکس‌های ماهواره جاسوسی دهه ۱۹۶۰ بود که «قالاتکا دربند» دیده شد. اما در سال ۱۹۹۶ و در دوران صدام حسین که کردستان عراق را کنترل می‌کرد، این شهر باستانی غیرقابل دسترسی بود. با این حال، در سال ۲۰۰۷، افزایش امنیت اجازه داد تیمی از باستان شناسان عراقی و بریتانیایی محل شهرگمشده قالاتکا دربند را تایید کنند که در سال ۳۳۱ قبل از میلاد توسط اسکندر کبیر بنا شده بود.

 

هواپیماهای بدون سرنشین نقش مهمی در مکانیابی این سایت داشتند. کل این سایت با استفاده از هواپیمای بدون سرنشین در بهار پوشش داده شد و تحلیل هایی انجام شد که قبلا در بین النهرین اصلا انجام نشده بود. وجود ساختارهای زیرزمینی مانند دیوار‌ها روی رشد محصولاتی مثل گندم و جو تاثیر می‌گذاشت و باعث تغییر رنگ آن‌ها می‌شد. این تفاوت‌ها به راحتی از بالا و توسط هواپیماهای بدون سرنشین قابل تشخیص بودند.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

راه بلو جی (Blue J)

در ژوئن ۲۰۱۳ باستان شناسان از یک هواپیمای بدون سرنشین مجهز به دوربین‌های حرارتی برای بررسی سکونتگاه باستانی آمریکایی‌های بومی در نیومکزیکو استفاده کردند. ۶۰ خانه باستانی ۱۰۰۰ ساله روستای بلو جی با سنگ و گیاه پوشیده شده بودند. این سایت در اصل در دهه ۱۹۷۰ شناسایی شد و تنها بخشی از آن مورد کاوش قرار گرفته بود. تیم جدید هم ساختمان هایی را مورد بررسی قرار داد که در کشف اولیه گزارش شده بودند و هم ساختمان هایی که قبلا شناسایی نشده بودند.

 

سنگ‌های مدفون گرما را متفاوت از خاک نگه می‌داشتند. تصویربرداری حرارتی نقشه‌های گرمایی ارائه می‌داد که ساختارهای زیرزمینی را مشخص می‌کرد. باستان شناسان از قبل می‌دانستند که دوربین‌های حرارتی برای پیدا کردن جهان مدفون مورد نیاز است. بااین حال، تا همین اواخر که هواپیماهای بدون سرنشین به وجود آمدند، هیچ راه ساده و مقرون به صرفه‌ای برای انجام این کار نداشتند. داخل دیوارهای میدان، محققان یک دایره تیره یافتند که ممکن است نشان دهنده «کیوا» باشد؛ یک ساختار دایره‌ای شکل که برای گردهمایی‌های عمومی و مذهبی استفاده می‌شده است. کیواهای زیرزمینی و خانه‌های بزرگ و مهم نشانه هایی از فرهنگ سرخپوستان چاکو هستند.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

پنهان در دشت پترا

پترا، واقع در جنوب اردن، پایتخت باستانی نباطی‌ها است. این شهر که در اواسط قرن دوم پیش از میلاد ساخته شده، تا اواخر دوران بیزانس تقریبا متروکه شده بود. تا سال ۲۰۱۶ باستان شناسان نمی‌دانستند که ساختمانی تقریبا به طول استخر المپیک و دو برابر عرض آن در دشت پنهان بوده است. عکاسی هواپیماهای بدون سرنشین طرح یک ساختمان را در ۸۰۰ متری شهر باستانی کاروان مشخص کرد. یک بنای بزرگ با ابعاد ۵۶ و ۴۹ متر که یک محوطه کوچکتر که زمانی سنگفرش بوده را دربرمی گرفت. ستون‌ها یک راه پله عظیم در لبه شرقی را آراسته بودند. محوطه داخلی یک ساختمان کوچکتر با ابعاد ۸.۵ مترمربع داشت که به راه پله‌های شرقی باز می‌شد. هیچ ساختمان مشابهی در پترا شناخته نشده و کاربرد آن یک راز باقی مانده است. سفال هایی از اواسط قرن دوم قبل از میلاد نشان می‌دهد که قدمت آن به دوره اولیه ساخت پترا بازمی گردد.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

آپنین آلپینر باستانی

باستان شناسان مدت هاست که با سامنیت‌ها که زمانی در کوه‌های آپنین ایتالیا زندگی می‌کردند آشنایی دارند. بااین حال، زمین‌های ناهموار، حفاری و عکاسی هوایی را در این منطقه تقریبا غیرممکن کرده بود و بیشتر فرهنگ آن‌ها تا همین اواخر یک راز باقی مانده بود. در سپتامبر ۲۰۱۶ محققان نشانه هایی از سامنیت‌ها را گزارش کردند که با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین کشف شده بود. به گزارش دانشگاه لیدن، ما اکنون دید کاملی از ساختار داخلی این سکونتگاه داریم. محققان از اینکه تراکم و در عین حال نظم سامنیت‌ها شگفت زده شدند. معابد سامنیت‌ها که قبلا طی ساخت و ساز‌ها کشف شده بود همچنان باستان شناسان را گیج می‌کند. برخی معتقدند که این سایت‌های باستانی در واقع ایستگاه‌های جاده‌ای و مکان هایی بودند که کالا و اطلاعات مبادله می‌شد و برخی دیگر حدس می‌زنند که آن‌ها مرز قلمروی سامنیت‌ها را مخشص می‌کرده اند.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

نگاشت موکه

معاون وزیر میراث فرهنگی پرو معتقد است که هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند «لحظه قبل و بعد در باستان شناسی» را نشان دهند. او یکی از پیشگامان استفاده از کاوش‌های هوایی در کشورش است و از هواپیماهای بدون سرنشین برای نشان دادن شواهد تمدن ۱۳۰۰ ساله موکه در امتداد ساحل اقیانوس آرام استفاده کرده است. تصاویر دو بعدی هواپیماهای بدون سرنشین به محققان اجازه می‌دهد ماکت‌های سه بعدی با جزئیات دقیق بسازند. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای نگاشت این بقایای در حال ناپدیدشدن ضروری است. این سایت‌ها از هر لحاظ در معرض تهدید قرار دارند. او نه تنها از هواپیمای بدون سرنشین برای نقشه نگاری بلکه برای نظارت و نگهبانی از این سایت‌ها استفاده می‌کند.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

قلعه پادشاهان سیلند

در مارس ۲۰۱۷، تیمی از باستان شناسان بریتانیایی-عراقی شهر باستانی تل خیبر را با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین کشف کردند. تا همین اواخر، پادشاهان سیلند که بر سرزمین‌های وسیع عصر برنز عراق بین سال‌های ۱۷۳۰ تا ۱۴۶۰ قبل از میلاد حکومت می‌کردند، تنها از طریق اسناد دست نویسی که توسط حکام دیگر ایجاد شده بود، شناخته می‌شدند و محققان هرگز شواهد باستان شناسی درباره آن‌ها در زمین پیدا نکرده بودند.

 

بقایای خیبر از روی زمین غیرقابل شناسایی است. قرن‌ها رسوب این سایت را تبدیل به یک تحدب غیرقابل تشخیص کرده است. با این حال، عکس‌های هواپیماهای بدون سرنشین طرح این سکونتگاه باستانی و همچنین ساختمان‌های اسرارآمیز و بزرگ درون آن را آشکار می‌کند. یک دیوار دفاعی با برج‌های مراقبت این فضای ۴۴۰۰ مترمربعی را محصور می‌کند. کاربرد این سایت هنوز یک راز است.

 

باستان شناسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

bartarinha.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش