سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۲۸۷
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

غذاهایی که پس از مدت‌ها هنوز هم قابل خوردن بودند!

خوردن غذاهای تاریخ گذشته مثل قمار کردن بر سر زندگی است. از یک سو می‌تواند خوب باشد و از سوی دیگر می‌تواند منجر به مسمومیت شدید شود. به همین دلیل همیشه توصیه می‌شود که از خوردن چنین خوراکی هایی اجتناب کنیم. اما در این جا خوراکی هایی را مشاهده می‌کنید که بعد از مدت زمان بسیار طولانی هنوز قابل خوردن بوده اند:

 

کیویاک، غذایی که ۱۸ ماه بیرون می‌ماند

در ماه‌های سرد و زمستانی گرینلند، غذا بسیار کمیاب بود. مردم بومی یک راه حل نسبتا هوشمندانه برای این مشکل پیدا کردند که آن‌ها را از مرگ نجات می‌داد: کیویاک، غذایی که حتی اگر بیرون گذاشته شود یک سال قابل خوردن است. البته باید اشاره کنیم که کلمه غذا و خوراکی را در اینجا خیلی دست و دلبازانه به کار می‌بریم.

 

کیویاک آنقدر بوی بدی دارد که توصیه می‌شود هرگز آن را داخل خانه نگه نداریم، اما چاره رفع گرسنگی و قحطی بوده و به همین دلیل است که مردم آن را تحمل می‌کردند. برای تهیه این غذا، جسد یک فک تا حد ممکن با یک پرنده دریایی پر می‌شود، که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ پرنده در آن جای می‌گیرد. سپس پوست فک دوخته و زیر سنگ‌ها انبار می‌شود. این پرندگان کوچک آب می‌شوند و به یک خمیر چسبناک تبدیل می‌شوند. این غذا خوشمزه نیست، اما وقتی چیزی برای خوردن نباشد و بدانید می‌توانید آن را یک سال در یک گودال نگه دارید مجبورید آن را بخورید.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

ساندویچ‌های جنگی که دو سال بعد از خرید هم تازه می‌مانند

به نظامیان معمولا غذاهای منجمد داده می‌شود، اما سربازان همیشه ترجیح می‌دهند یک ساندویچ ساده، ولی تازه بخورند. دانشمندان در ساخت یک ساندویچ ماندگار با دو مشکل روبرو هستند: نان فاسد می‌شود و مواد داخل آن، نان را نرم و خیس می‌کنند. اما همه چیز با اختراع یک ساندویچ جدید حل شد، ساندویچ ماندگاری که دو سال طول می‌کشید تا خراب شود. سازندگان می‌گویند هدف نهایی آن ایجاد یک ساندویچ ژله و کره بادام زمینی است. به نظر سربازان این ساندویچ‌ها بسیار خوب و خوشمزه هستند.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

نانی که سال‌ها ماندگار است

وقتی ارتش نگران جزئیاتی مثل طعم و تازگی نباشد، یک خوراکی ساده‌تر با تکنولوژی کمتر تولید می‌کند که از هر ساندویچی ماندگارتر است. سربازان و ملوانان قرن‌ها از نوعی نان کراکر به نام «هاردتک» تغذیه می‌کردند. این کراکر فقط حاوی آب، آرد و نمک و تا حد ممکن خشک است که بیشتر دوام بیاورد. اگرچه از این نان بیشتر در جنگ داخلی آمریکا استفاده شد، اما قدمت آن اگر به هزار سال نرسد صد‌ها سال است.

 

ما دقیقا نمی‌دانیم که این نان چقدر دوام می‌آورد، اما سربازان به طور مرتب از نان‌های یک ساله در جنگ استفاده می‌کردند. حتی برخی از آنها به شوخی می‌گفتند حروف «BC» روی آن نشان دهنده سازندگان نیست بلکه زمان ساخت آن در قبل از میلاد است. به خاطر خشکی زیاد، این نان سال‌ها ماندگار بود و با آب، قهوه و نوشیدنی‌های دیگر خورده می‌شد. این نان آنقدر خشک بود که بدون آب قابل خوردن نبود و به همین دلیل به آن «دندان شکن» هم می‌گفتند. حتی شایعاتی هم هست که می‌گوید کراکرهایی که در جنگ داخلی آمریکا پخته شد، بعد‌ها در جنگ اسپانیا- آمریکا هم مصرف شد، یعنی ۳۵ سال بعد.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

کنسروهایی که ۴۰ سال ماندگار هستند

برخی جیره‌های نظامی ۳۵ سال یا بیشتر دوام می‌آورند. حتی برخی می‌گویند جیره هایی که در زمان جنگ جهانی دوم ساخته شدند ۷۵ سال بعد خورده شدند، اما ما نمی‌توانیم به این حرف استناد کنیم. سرهنگ ارتش آمریکا «هنری مائوک» قسم خورد که روزی که بازنشسته شده، کیکی را خورده که در جنگ ویتنام به او داده شده بوده است. طبق حرفش، او در جشن بازنشستگی خود در سال ۲۰۰۹، یک کیک ۴۰ ساله را خورده است.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

مرغی که بعد از ۵۰ سال خورده شد

وقتی «لس لایلی» با همسرش بریل در سال ۱۹۵۶ ازدواج کرد، یک کنسرو مرغ به آن‌ها هدیه داده شد. لس به همسرش گفت که در پنجاهمین سالگرد ازدواجشان این مرغ را خواهد خورد. این کنسرو مرغ ۵۰ سال ناظر ازدواج آن‌ها بود و در نهایت در پنجاهمین سالگرد ازدواجشان در سال ۲۰۰۶، لس آن را باز کرد. او بیمار نشد تنها جای خالی کنسرو که ۵۰ سال همراه او بود، همیشه در زندگیش حس می‌شد.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

قوطی لارد ۶۴ ساله

لارد یک روغن حیوانی است که برای پخت و پز، یا به صورت خام یا با نان مصرف می‌شود. کارشناس غذای آلمانی، هانس فلدمایر، یک قوطی از این روغن را در سال ۱۹۴۸ از آمریکا دریافت کرد و تصمیم گرفت آن را برای روز مبادا نگه دارد. ۶۴ سال بعد هیچ موقعیت اورژانسی برای او پیش نیامد.

 

اما یک روز هانس در مناظره‌ای درباره غذاهای کنسروی و تاریخ انقضا بود که به عنوان شاهدی برای ماندگاری غذاهای کنسروی به کنسروش اشاره کرد که هیچ تاریخ انقضایی روی آن نبود و ادعا می‌کرد که این یعنی هر زمانی قابل خوردن است. استدلال او هیچکس را قانع نکرد، بنابراین کنسروش را باز کرد و خورد. این کارش حرف او را ثابت کرد، ولی باعث بدبوترین نفسی شد که در تاریخ آلمان ثبت شده است.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

کیک ۱۲۵ ساله

کنسرو کیکی که جیره نظامیان امریکا بود و سرهنگ مائوک بعد از ۴۰ سال خورد، همه ما را تحت تاثیر قرار دارد. اما این کیک از آن هم عجیب‌تر است. قنادان و طرفداران کیک می‌دانند که کیک میوه‌ای که درست تهیه شده باشد می‌تواند ماه‌ها دوام آورد. اما دانشمندان می‌گویند کیک میوه‌ای تحت شرایط مناسب، می‌تواند همیشگی باشد.

 

در سال ۱۸۷۸ فیدلیا بیتس یک کیک میوه‌ای معمولی برای مراسم شکرگزاری درست کرد. او قبل از تعطیلات مرد و خانواده اش کیک را در یک پوشش پلاستیکی قرار دادند. در سال ۲۰۰۳ این کیک باستانی توسط مورگان فورد، نتیجه ۸۳ ساله فیدلیا را خورده شد و ظاهرا هیچ ضرری برای او نداشت.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

عسل هزاران سال قابل خوردن است

عسل هیچ وقت خراب نمی‌شود و همیشه ماندگار است. به گفته موسسه اسمیتسونین عسل می‌تواند هزاران سال ماندگار باشد. این به خاطر ماهیت اسیدی عسل و خاصیت هیگروسکوپیک یا ذرات جاذب رطوبت آن است. عسل آنقدر بادوام است که در مقبره مصریان باستان، ظرف‌های عسلی پیدا شده که کاملا خوراکی بودند حتی با اینکه کنار مومیایی‌های ۵۰۰۰ ساله بودند.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

حیواناتی که بعد از ۵۰۰۰۰ سال خورده شدند

انسان‌ها واقعا غذاهایی خورده اند که از بیشتر تاریخ بشریت قدیمی‌تر است. اجساد ماموت‌ها با مقدار زیادی گوشت روی استخوان هایشان پیدا شده اند، زیرا بدن آن‌ها در زیر یخ‌های دائمی دفن شده بوده است. بخش از این گوشت‌ها واقعا خوراکی است.

 

بسیاری از داستان‌های جالب، اما تایید نشده از کاشفان گرسنه‌ای می‌گویند، که از اجساد ماموت‌ها تغذیه کرده اند.همچنین موارد تاییدشده‌ای از افرادی وجود دارد که غذاهای ده‌ها هزارساله را خورده اند. مثل دیرینه شناسانی که مغز استخوان یک اسب ۵۰۰۰۰ ساله را پختند و خوردند. یا محققانی که یک قطعه گوشت ۳۶۰۰۰ ساله گاومیش کوهان دار را خوردند.

 

ماندگاری مواد غذایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

الهام مظفری

 

 

bartarinha.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
در مورد قحطی نوشته بودید علت مرگ و میر مردم احتکار غذا بوده کسی که احتکار میکند در شرایط سخت مملکت باید مجازات اعدام شود چند نفر محتکر اگه اعدام شوند دیگه احدی احتکار نمیکنه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش