دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۵۰۰۰۳۶

۱۷ نکته برای تقویت ناخن‌ها

پرهیز از استفاده مداوم از لاک ناخن,نحوه نگهداری از ناخن,نحوه استفاده از سوهان ناخن
قدرت و ظاهر زیبای ناخن های شما ممکن است نشانه ای از سلامت کلی بدنتان باشد. با این وجود، استفاده بیش از حد از برخی محصولات، تغذیه ضعیف، و بسیاری انتخاب های سبک زندگی شایع دیگر می توانند همگی بر سلامت و شادابی ناخن ها تاثیرگذار باشند.

به گزارش عصر ایران به نقل از "هلث لاین"، ناخن های ضعیف، شکننده یا نرم ممکن است به یک بیماری زمینه ای مانند بیماری کلیوی، بیماری کبدی یا سوریازیس که نیازمند درمان هستند، اشاره داشته باشند.

با این وجود، روش رفتار فرد با ناخن های خود نیز می تواند اثر مستقیمی بر سلامت و قدرت آنها داشته باشد. در ادامه با برخی نکات و ترفندهای کلی برای تقویت و حفظ سلامت ناخن ها بیشتر آشنا می شویم.

مصرف مکمل بیوتین

بیوتین که به نام های ویتامین B7 و ویتامین H نیز شناخته می شود، یک ویتامین محلول در آب است، از این رو، در بدن ذخیره نمی شود و باید نسبت به مصرف میزان کافی از آن اطمینان حاصل شود.

بیوتین می تواند به تقویت مو و ناخن ها و همچنین عملکرد درست سیستم عصبی کمک می کند. این ماده مغذی در مواد غذایی مانند ماهی ساردین، تخم مرغ پخته، و حبوبات وجود دارد و همچنین مکمل های بیوتین نیز در دسترس هستند. پیش از مصرف مکمل بیوتین با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

کاهش تماس با آب

تماس بیش از حد با آب می تواند موجب ضعف و شکنندگی ناخن ها شود. استفاده از دستکش هنگام شستشوی ظروف و بیرون نگه داشتن دست ها هنگام نشستن در وان حمام می تواند میزان تماس ناخن ها با آب را کاهش دهد.

بی تردید، همواره امکان پرهیز از تماس با آب وجود ندارد، اما می توان میزان آن را به حداقل رساند.

تامین آب مورد نیاز بدن

نوشیدن آب به میزان کافی برای حفظ سلامت انسان ضروری است و سلامت ناخن ها نیز از این شرایط مستثنی نیست. بدون رطوبت کافی، ناخن ها شکننده شده و به راحتی پوسته پوسته می شوند. نوشیدن آب کافی به حفظ رطوبت و قوی باقی ماندن ناخن ها کمک می کند.

توجه به رژیم غذایی

دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متنوع و همچنین مصرف یک مولتی ویتامین با مواد معدنی می تواند نقش مهمی در حفظ سلامت و قدرت ناخن ها داشته باشد. یک رژیم غذایی که با کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مواجه است می تواند بر سلامت کل بدن، از جمله ناخن ها تاثیرگذار باشد.

توجه به محصولات مورد استفاده

بسیاری از لاک های ناخن یا محصولات مرتبط با ناخن حاوی مواد شیمیایی قوی هستند که می توانند موجب تضعیف ناخن ها شوند. شما باید از لاک پاک کن های حاوی استون پرهیز کنید زیرا می توانند به ناخن ها آسیب برسانند.

از لاک های ناخن غیر سمی استفاده کنید و لاک پاک کن های فاقد استون را انتخاب کنید.

پرهیز از ناخن های ژلی یا اکریلیک

در شرایطی که ناخن های مصنوعی جایگزینی ساده برای افرادی هستند که با مشکلات رشد ناخن مواجه هستند، استفاده مکرر از آنها می تواند موجب پوسته پوسته شدن و تضعیف ناخن ها شود. اگر نیازمند استفاده از ناخن های مصنوعی هستید به طور مداوم این کار را انجام ندهید.

پرهیز از استفاده مداوم از لاک ناخن

اگرچه لاک های ناخن ظاهری زیبا و دوست داشتنی به ناخن ها می بخشند، اما توجه داشته باشید که ناخن ها نیز نیازمند تنفس هستند. استفاده مداوم از لاک ناخن، حتی محصولات غیر سمی، می تواند موجب تضعیف ناخن ها شود.

کوتاه نگه داشتن ناخن ها

احتمال شکستن یا گیر کردن ناخن های بلند نسبت به ناخن های کوتاه بیشتر است. کوتاه نگه داشتن ناخن ها می تواند از ترک خوردگی و شکافتن ناخن ها پیشگیری کند که این شرایط به حفظ قدرت آنها کمک می کند.

پرهیز از استفاده مداوم از لاک ناخن,نحوه نگهداری از ناخن,نحوه استفاده از سوهان ناخن

عدم استفاده از ناخن ها برای انجام کارهای مختلف

استفاده از ناخن ها به عنوان یک ابزار می تواند به شکستگی یا ترک خوردگی آنها منجر شود که این شرایط نیز به تضعیف ناخن ها منجر می شود. به جای استفاده از نوک انگشتان و ناخن ها برای باز کردن در نوشابه می توانید از کف دست و بالشتک های انگشتان استفاده کنید یا از یک گیره کاغذ برای دسترسی به یک فضای کوچک استفاده کنید.

استفاده از یک لوسیون مرطوب کننده

پس از پاک کردن لاک ناخن یا اگر فکر می کنید به میزان کافی آب مصرف نکرده اید، از یک کرم برای مرطوب نگه داشتن ناخن ها استفاده کنید. پس از هر بار شستشوی دست ها می توانید این کار را انجام دهید.

پرهیز از محصولات خشک کننده

اگر از محصولات ضد عفونی کننده دست استفاده می کنید، تلاش کنید این محصولات با ناخن ها کمتر در تماس باشند و از زیاده روی در استفاده از آنها نیز پرهیز کنید. استفاده مداوم از محصولات ضدعفونی کننده دست می تواند برای ناخن ها ویرانگر باشد زیرا این محصولات موجب خشکی ناخن ها و دست ها می شوند که شکنندگی ناخن ها را در پی دارد.

تغییر روش استفاده از سوهان ناخن

سوهان کشیدن ناخن ها با حرکت رفت و برگشت همانند یک اره می تواند به واقع موجب تضعیف ناخن ها شود. هنگام استفاده از سوهان ناخن آن را تنها در یک جهت حرکت دهید و به کناره های ناخن زیاد سخت نگیرید زیرا سوهان کشیدن بیش از حد می تواند موجب تضعیف ناخن ها شود.

احتیاط هنگام استفاده از محصولات پاک کننده

هنگامی که مشغول تمیز کردن خانه خود هستید از دستکش های لاستیکی استفاده کنید. بسیاری از محصولات یا دستمال های پاک کننده حاوی مواد شیمیایی هستند که می توانند موجب تضعیف ناخن ها شوند. دستکش از تماس مستقیم ناخن ها با مواد شیمیایی جلوگیری می کنند.

استفاده از شامپوی مناسب

اگر از شامپویی استفاده می کنید که موجب خشکی پوست سر می شود یا برای از بین بردن چربی پوست سر طراحی شده است، ممکن است این محصول موجب خشکی ناخن ها نیز شده و به ضعف و شکنندگی آنها منجر شود. در صورت مواجهه با این شرایط شامپوی خود را تغییر داده و طی چند هفته نتایج حاصل را بررسی کنید.

مصرف پروتئین

زمانی که موضوع ناخن هایی سالم مطرح می شود، پروتئین عنصری کلیدی است. کمبود پروتئین می تواند از رشد قوی ناخن ها جلوگیری کند.

پرهیز از استفاده مداوم از لاک ناخن,نحوه نگهداری از ناخن,نحوه استفاده از سوهان ناخن

با مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین، مانند گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، و لوبیاها می توانید میزان پروتئین دریافتی خود از رژیم غذایی را افزایش دهید.

بررسی داروها

برخی داروها، به ویژه داروهای ادرارآور، می توانند موجب کم آبی بدن و البته ناخن های انسان شوند.

اگر با ضعف ناخن های خود مواجه هستید، باید با پزشک خود درباره امکان تغییر دوز مصرفی دارو یا جایگزینی آن برای پرهیز از این اثر منفی صحبت کنید

صحبت با پزشک

اگر روش های مختلف را برای چند هفته امتحان کرده و متوجه تغییری در شرایط ناخن ها خود نشدید، به یک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک می تواند شرایط ناخن ها را به دقت بررسی کرده و در صورت نیاز درمان مناسب تقویت کننده ناخن را تجویز کند.

به ناخن های خود توجه داشته باشید

وضعیت ناخن ها می تواند پیام های مختلفی را درباره شرایط سلامت بدن به ما ارسال کنند و ضعف و شکنندگی آنها ممکن است به یک بیماری زمینه ای اشاره داشته باشد. خوشبختانه، روش های مختلفی برای کمک به تقویت ناخن ها و بهبود شرایط آنها وجود دارند.

اما اگر روش های درمانی مختلف را امتحان کرده و به نتیجه مطلوب دست نیافتید، برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است شرایطی زمینه ای موجب نازک یا شکنندگی ناخن های شما شده باشد و ناخن ها تنها با درمان دلیل زمینه ای بار دیگر توانایی افزایش قدرت و سلامت خود را خواهند داشت.

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش