یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۰۷ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۴۲۷
حوزه بهداشت و رفاه

١١ باور غلط در مورد واکسن کرونا/ واکسن استنشاقی ضد کرونا چین مجوز آزمایش بالینی گرفت

باوهای غلط واکسن کرونا،واکسن استنشاقی ضد کرونا
شاید واکسن، برترین راه حل امیدبخش برای پایان دادن به این عالم گیری کوید۱۹ باشد. ولی حالا که واکسن کرونا (corona) تولیدشده و قرار است در اختیار مردم قرار گیرد، شایعاتی پیرامون آن وجود دارد.

دانشمندان و محققان از همان روزهای نخست شروع بیماری ویروس جدید کرونا (corona) تلاش کردند تا دارو یا واکسن ایمن و موثری برای درمان یا پیشگیری از بیماری کرونا (corona) بیابند. سرانجام تلاش هایشان نتیجه داد و این روزها واکسن هایی چون فایزر و مدرنا که به تائید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده در اختیار مردم قرار گرفته است. ولی در رسانه های اجتماعی شایعات و باورهای غلطی در خصوص واکسن های تولیدشده گسترش یافته است.

باور غلط ۱:واکسن های کوید۱۹ به علت اینکه به سرعت تولید شده اند، ایمن نیستند

حقیقت:بسیاری از شرکت های داروسازی به محض شروع بیماری کرونا، منابع قابل توجه ای برای ساخت و آزمایش واکسن تخصیص دادند. در واقع وضعیت اضطراری به یک واکنش اضطراری نیاز داشت. همچنین بنابه گفته تولیدکنندگان واکسن کوید۱۹، خود واکسن ها به سرعت تولید شدند ولی آزمایش های بالینی آنها که ایمنی و کارایی واکسن ها را بررسی می کنند بدون عجله و مطابق با شرایط آزمایش انجام شده اند.

پژوهشگران می گویند تولید واکسن در دهه ۱۹۸۰ فرایندی طولانی بود؛ اما امروزه به لطف پیشرفت های علمی که شاهد آن هستیم روند تولید واکسن بسیار ساده شده است. واکسن های فعلی با استفاده از فن آوری های امروز طبق ساختارهای مولکولی ویروس تولید شده اند.

همچنین یافتن ویروس کرونا خیلی آسان و سریع بوده است و از آنجایی که کوید۱۹ شبیه ویروس های کرونایی مانند مرس و سارس است که قبل از این در انسان مشاهده و در تولید واکسن های مرس و سارس استفاده شده بودند، سرعت تولید واکسن کوید۱۹ افزایش یافت.

باور غلط۲:در صورتیکه کسی به کوید۱۹ ابتلا و درمان شده باشد، دیگر به واکسن نیازی ندارد

حقیقت:هنوز اطلاعات دقیق و کافی از اینکه اگر فردی از بیماری کوید۱۹ درمان شود، دوباره مبتلا نشده و در عین حال ایمنی طولانی مدت کسب می کند در دسترس نیست. به این نوع ایمنی، مصونیت طبیعی گفته می شود. شواهد نخست نشان داده که مصونیت طبیعی از بیماری کوید۱۹ خیلی طولانی نیست ولی برای اثبات این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است.

بدین ترتیب وقتی واکسن به اندازه کافی در دسترس قرار گرفت، همه باید واکسن بزنند. البته آن دسته از افرادی که به تازگی از بیماری کوید۱۹ بهبود یافته اند باید واکسیناسیون خود را سه ماه عقب بیندازند. افرادی هم که در معرض ویروس کرونا بودند و در قرنطینه هستند یا علایم بیماری کوید۱۹ را از خود نشان میدهند نباید واکسن دریافت کنند.

باور غلط۳:عوارض جانبی واکسن های کوید۱۹ بسیار شدید است

حقیقت:عوارض جانبی این واکسن ها ملایم و کوتاه مدت هستند و فرد دچار هیچ نوع صدمه یا جراحتی نمی شود. مرحله نخست بررسی واکسن فایزر نشان داد که آن کاملاً ایمن است. محل تزریق واکسن در ۱۵درصد از افراد کمی متورم، قرمز و دردناک شد. ۵۰ درصد از افراد هم واکنش های سیستمی مانند سردرد، لرز، خستگی، درد عضلانی و تب به مدت ۱ تا ۲ روز از خود نشان دادند.

فراموش نکنید که تمام عوارض جانبی ملایم و خفیف هستند و این موضوع نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن بعد از دریافت واکسن به ویروس ضعیف شده واکسن واکنش نشان می دهد.

باور غلط۴:افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای نباید واکسن دریافت کنند ولی افراد سالم در معرض ابتلا نیستند و نیازی به واکسن ندارند.

حقیقت:افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت و بیماری قلبی ، در خطر بالای عوارض ناشی از ابتلا به کوید۱۹ هستند. به همین علت لازم است که این افراد زودتر از دیگران در برابر کرونا (corona) واکسینه شوند.

همچنين افراد سالم که هیچ نوع بیماری زمینه ای ندارند، باز هم در معرض ابتلا به کوید۱۹ هستند. آن ها احتمالا دچار عوارض شدید این بیماری نمی شوند اما ناقل خواهند شد و ویروس را به اطرافیان خود منتشر می کنند. واکسیناسیون میتواند تمام افراد جامعه را در برابر ویروس کرونا ایمن کند.

باور غلط۵:بعد از دریافت واکسن به ماسک نیازی نداریم

حقیقت:بعد از دریافت واکسن، مدتی طول می کشد تا فرد ایمن شود. در ضمن بعد از ایمن شدن هنوز مشخص نیست که آیا ممکن است ناقل باشد و ویروس کرونا را به دیگران منتقل کند یا خیر. بدین ترتیب تا هنگامی که کاملاً مشخص شود، واکسن تا چه حد مؤثر است، باید علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی، همچنان از ماسک استفاده کنیم.

باور غلط۶:واکسن کرونا برای کنترل مردم تولید می شود و این کار با استفاده از ردیاب های ریزتراشه یا« ترانسفورماتورهای نانو» انجام می شود

حقیقت:هیچ نوع واکسنی به اندازه ریزتراشه تولید نشده که بتواند افراد را ردیابی کرده یا اطلاعات شخصی آنها را وارد پایگاه داده ها کند.

در واقع این شایعه زمانی شکل گرفت که« بیل گیتس» از گواهینامه ای دیجیتالی در اندازه ریزتراشه صحبت کرد که پیشینه واکسن ها را ارائه می دهد. این ریزتراشه صرفا برای آگاهی از روش تولید، آزمایش و توزیع واکسن کوید۱۹ تولید شده است.

باور غلط۷:واکسن کوید۱۹ رشته DNA بدن مان را تغییر می دهد

حقیقت:اولین واکسن های کوید۱۹ که وارد بازار شد، واکسن های حاوی پیام رسان RNA‪( mRNA)‬ هستند. این واکسن ها به سلول های بدن چگونگی تولید پروتئین هایی را آموزش میدهند که میتوانند واکنش ایمنی بدن را تحریک کنند. این پیام رسان هیچ تعاملی با رشته DNA بدن ندارد. سلول های بدن بعد از اینکه آموزش های لازم از پیام رسان RNA را دریافت کرد، آنرا تجزیه کرده و از بین می برد.

باور غلط۸:واکسن کوید۱۹ با استفاده از بافت های جنینی تولید می شود

حقیقت:هیچ یک از واکسن های کوید۱۹ و به صورت کلی هیچ نوع واکسنی در دنیا از بافت های جنینی تولید نشده اند.

باور غلط۹:واکسن کوید۱۹ موجب ناباروری یا سقط جنین می شود

حقیقت:شایعه ای در فضای اینترنت است که می گوید، پادتن های پروتئین کوید۱۹ تولیدشده از این واکسن ها به پروتئین های جفت چسبیده و جلوی بارداری را می گیرند. این شایعه هیچ پایه و اساس منطقی و علمی ندارد.

بررسی ها نشان داده است که زنان باردار در خطر بیشتر ابتلا به کوید۱۹ و بستری شدن هستند. اما هیچ مدرکی دال بر سقط جنین و ناباروری ناشی از واکسن کرونا وجود ندارد.

باور غلط ۱۰:زنان باردار یا شیرده نباید واکسن دریافت کنند

حقیقت:معلوم شده زنانی که باردار یا شیرده هستند، ویروس کوید۱۹ را به نوزادان خود هم منتقل کرده اند. اما واکسن ویروس زنده نیست. بنابراین امکان انتقال آن به نوزاد وجود ندارد.

باور غلط۱۱:از آنجایی که به واکسن ها مواد نگهدارنده اضافه می شود، این واکسن ها باید در دمای بسیار پایین نگهداری شوند

حقیقت:واکسن های متفاوت معمولاً شرایط نگهداری متفاوتی دارند. به عنوان مثال، واکسن فایزر/بایون تک باید در دمای زیر ۷۰ درجه سلسیوس ذخیره شوند. واکسن مدرنا هم به دمای زیر ۲۰ درجه سلسیوس نیاز دارند. هر دوی این واکسن ها مواد نگهدارنده ندارند اما به علت اینکه حاوی پیام رسان RNA هستند، باید در دمای پایین نگهداری شوند تا از بین نروند.

باور غلط ۱۱:مصونیت طبیعی بهتر از مصونیت ناشی از دریافت واکسن است

حقیقت:مقدار مصونیت فردی که ناشی از ابتلا و درمان به کوید۱۹ است با فرد دیگر متفاوت است. بررسی ها نشان داده ایمنی طبیعی زیاد دوام نمی آورد. ولی مصونیت پس از دریافت واکسن مطمئن تر از نوع طبیعی آن است. برای این که در حالت طبیعی نمی توان شدت بیماری و در نتیجه دوام مصونیت را پیش بینی کرد.

پژوهشگران می گویند اگر ۷۰ درصد مردم واکسن دریافت کرده یا ایمنی طبیعی به دست آورند، جامعه به ایمنی جمعی میرسد زیرا ویروس شانس کمی برای انتشار پیدا می کند. ولی تا رسیدن به این رقم از ایمنی بدون واکسیناسیون رخ نمی دهد.

باوهای غلط واکسن کرونا،واکسن استنشاقی ضد کرونا

واکسن استنشاقی ضد کرونا چین مجوز آزمایش بالینی گرفت

مقامات دارویی چین انجام آزمایش های بالینی روی یک واکسن استنشاقی ضد کرونا تولید شرکت «کانسینو بیولوجیکس» (CanSino Biologics) را تائید کردند.

به گزارش ایرنا از چاینا دیلی،  این واکسن به صورت مشترک توسط شرکت کانسینو و مؤسسه بیوتکنولوژیکی پکن تولید و مجوز آغاز آزمایش های بالینی روی آن توسط اداره ملی محصولات دارویی چین صادر شده است.

ایمنی و اثربخشی این واکسن استنشاقی ضد بیماری کووید-۱۹ منوط به تائید نتایج آزمایش های بالینی آن است.

این خبر در شرایطی منتشر می شود که اداره ملی محصولات پزشکی چین ماه گذشته استفاده مشروط از یک واکسن نوترکیب تولید شده توسط شرکت کانسینو را تائید کرد و به این ترتیب، این واکسن به اولین واکسن ناقل آدنو ویروس ضد کرونا تبدیل شد.

بر اساس گزارش های ارائه شده از سوی کمیسیون بهداشت ملی چین، تاکنون بیش از ۸۵.۸۵ میلیون دوز واکسن ضد کرونا در سراسر این کشور تزریق شده است.

چین پیش از این مجوز استفاده اضطراری از چهار واکسن ضد کرونا ساخت داخل را صادر کرده بود.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش