بلومبرگ در گزارشی مدعی شد در حالی که بار دیگر شمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزایش یافته است، چشمانداز روشنی از واکسیناسیون عمومی دیده نمیشود.
خبرگزاری بلومبرگ، که سرعت واکسیناسیون در سراسر دنیا را دنبال میکند، با توجه به آخرین دادهها مدت زمانی را که با توجه به نرخ کنونی واکسیناسیون طول میکشد تا کشورها ۷۵ درصد از جمعیت درصد از جمعیت خود را واکسینه کنند و به ایمنی جمعی برسند، پیشبینی کرده است.
ایران، با نرخ کنونی ۳ هزار و ۸۰۶ دز واکسن در روز، باید بیشتر از ۱۰ سال منتظر بماند تا ۷۵ درصد از جمعیتش واکسینه شوند.
از دیگر کشورهایی که ایمنی جمعی با سرعت کنونی واکسیناسیون بیش از یک دهه به طول خواهد انجامید میتوان به پاکستان و اوکراین اشاره کرد.
این پروسه در ترکیه ۱۳ ماه و در قطر و بحرین، ۵ ماه طول خواهد کشید.
از جمله کشورهای موفق در منطقه امارات متحده عربی است که با نرخ ۹۴ هزار و ۴۱۸ دز واکسن در روز، طی ۳ ماه قادر خواهد بود ۷۵ درصد از جمعیت خود را واکسینه کند.
در ایالات متحده آمریکا، تاکنون ۱۵۴ میلیون دز واکسن تزریق شده است و در صورت ادامه این روند - تزریق حدود ۳ میلیون دز واکسن در روز- ۴ ماه طول خواهد کشید تا ۷۵ درصد از جمعیت این کشور واکسینه شوند.
اسرائیل نیز از جمله کشورهای پیشرو در واکسیناسیون است و با روند کنونی واکسیناسیون، ۵ ماه طول خواهد کشید تا ۷۵ درصد از جمعیتش را واکسینه کند.
خبرگزاری بلومبرگ، سرعت کنونی واکسیناسیون در جهان را ۱۵.۶ میلیون دز در روز تخمین زده است و پیشبینی میکند سالها طول بکشد تا کل جهان به ایمنی جمعی دست پیدا کند.
یک دوز واکسن کرونا برای جلوگیری از ابتلای مجدد کافیست
متخصصان علوم پزشکیِ آمریکا در آزمایشات جدید خود با تایید یافته های قبلی تاکید کردند برای کسانی که از بیماری کووید۱۹ بهبود یافتهاند، یک دوز واکسن به اندازه دو دوز آن برای جلوگیری از ابتلای دوباره موثر است و به این ترتیب شمار واکسیناسیون افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید از سوی متخصصان آمریکایی روی ۱۰۰۰ نفر از کارکنان یک مرکز درمانی کالیفرنیا نشان میدهند، سیستم دفاعی بدن افرادی که از عفونت شدید به کووید ۱۹ جان سالم بهدر بردهاند پس از تزریق یک دوز واکسن به همان نسبت مقاوم است که پس از دریافت دوز دوم آن.
برای این مطالعه واکسن بیوانتک/فایزر بررسی شده است. متخصصان در مقالهای که در مجله علمی "نیچر مدیسین" (Nature Medicin) منتشر شده نوشتهاند، ۳۵ نفر از ۱۰۰۰ داوطلبی که واکسن دریافت کردهاند پیشتر به کووید ۱۹ مبتلا شده بودند.
آنها میزان پادتن (آنتی بادی) افراد مورد مطالعه را به مدت ۲۱ روز پس از تزریق دوز نخست واکسن اندازه گرفتهاند و به ۲۲۸ نفر دوز دوم را هم تزریق کردهاند.
نتیجه این که، میزان ایمنی بدن ۳۵ نفری که بیماری کووید۱۹ را پشت سر گذاشته بودند پس از دریافت یک دوز واکسن با ایمنی افرادی که آلوده نشده و هر دو دوز را دریافت کرده بودند به یک اندازه بوده است.
در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات مقابله با ویروس کرونای جدید (سارسکوو۲) کمبود واکسن است.
اگر نتایج تحقیق پژوهشگران آمریکایی تایید شود برای بهبودیافتگان تنها مصرف یک دوز کافی خواهد بود و به این ترتیب واکسنهای موجود برای شمار بیشتری از شهروندان بهکار خواهد رفت.
به گزارش دویچه وله، البته مطالعات پیشین هم نشان دادهاند که یک بار واکسیناسیون، ایمنی بدن را در برابر ویروس به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
- 19
- 5