چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۰ - ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۰۵۷
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس انستیتو پاستور: واکسن‌ها نمی‌توانند جلوی اپیدمی کرونا را بگیرند

ماجرای فروش غیررسمی فایزر ۱۰ میلیونی | سازمان غذا و دارو: واکسن قاچاق در جابجایی اثربخشی خود را از دست می دهد

فروش واکسسن فایزر در ایران,واکسن کرونا در ایران
سازمان غذا و دارو در واکنش به فر وش واکسن فایزر : بر فرض محال، اگر واکسن کنونی، فایزر باشد، در جابه‌جایی قطعا اثربخشی خود را از دست داده است

به گزارش همشهری آنلایندر شرایطی که هنوز شرکت‌های خصوصی موفق به واردات واکسن کرونا نشده‌اند و بر اساس آخرین خبرها به تازگی چند شرکت توانسته‌اند از سازمان غذا و دارو مجوز واردات بگیرند، یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اخیرا اعلام کرده که بخش خصوصی واکسن فایزر وارد کرده و آن را در بازار سیاه به قیمت ۱۰ میلیون تومان می‌فروشد.

محسن علیزاده به رویداد ۲۴ گفته که فروش واکسن فایزر در شرایطی است که پیش از این رهبری واردات آن را منع کرده بود. علیزاده در صحبت‌هایش به واردات واکسن از سوی بخش خصوصی انتقاد کرده و گفته که مجلس با این اقدام مخالف است. اظهارات این نماینده در شرایطی است که تاکنون تمام واکسن‌ها، از مسیرهای رسمی و دولتی وارد کشور شده و یکی از دلایل کند بودن روند واکسیناسیون هم پایین بودن تعداد واکسن‌های وارده به کشور است.

فروش واکسن کرونا، بدون اشاره به نوع واکسن، در هفته‌های گذشته هم خبرساز و اعلام شد که این واکسن‌ها به صورت غیررسمی و در بازار ناصرخسرو به قیمت ۶۰ میلیون تومان فروخته می‌شود؛ هر چند که واکسنی هم در دسترس فروشندگان نیست.

جزییات چگونگی واردات و فروش واکسن فایزر، سوال همشهری از این نماینده مجلس شد اما علیزاده بدون در اختیار داشتن سند یا اطلاعات رسمی، بر موضوع فروش واکسن فایزر در بازار سیاه تاکید کرد و گفت که این واکسن‌ها به صورت قاچاق وارد کشور شده است:« در حال حاضر امکان ورود واکسن کرونا توسط بخش خصوصی به کشور وجود دارد و به همین دلیل، عده‌ای در این بخش اقدام به وارد کردن واکسن فایزر و فروش آن در جاهایی مانند خیابان ناصر خسرو تهران کرده اند.»

او درباره شرایط نگهداری از این واکسن اظهار بی‌اطلاعی کرد:« از جزییات این موضوع بی‌خبرم اما اگر قرار است دولت چنین امکانی را برای وارد کردن واکسن کرونا به بخش خصوصی بدهد، باید خودش این واکسن‌ها را از بخش خصوصی بخرد و رایگان در اختیار مردم قرار دهد، نه اینکه از حالا نرخی  حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومن برای آن در نظر بگیرد. این فاجعه  است که برای اولین بار در کشور دولت بخواهد در قبال تزریق واکسن از مردم پول دریافت کند.»

نوزدهم دی سال گذشته بود که رهبری واردات واکسن‌ از آمریکا و انگلستان را ممنوع کردند و بعد از این اعلام، بلافاصله واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایزر که قرار بود از سوی جمعیت هلال احمر وارد کشور شود، منتفی شد. ادعای فروش واکس فایزر در بازار سیاه در شرایطی مطرح می‌شود که نگهداری از این واکسن‌ها، نیاز به تجهیزات پیشرفته دارد و باید در تمام مراحل در دمای منفی ۷۰ درجه قرار گیرد. همین مساله سبب شد تا بسیاری از کشورها توانایی خرید این واکسن را نداشته باشند.

پیش از این هم ویدئویی مبنی بر ورود واکسن فایزر به کشور منتشر شد که شائبه‌های قاچاق بودن این محموله را ایجاد کرده بود اما سازمان غذا و دارو در واکنش به این ویدئو اعلام کرد که زنجیره سرد واکسن فایزر، دمای منفی ۶۰ تا ۷۰ درجه است و به این دلیل امکان جابه‌جایی آن بین کشورها وجود ندارد.

به گفته محمدرضا شانه‌ساز، رییس این سازمان، بر فرض محال، اگر واکسن کنونی، فایزر باشد، در جابه‌جایی قطعا اثربخشی خود را از دست داده است.  بر اساس اعلام او، تمام محموله‌های واکسن که وارد کشور می‌شوند با برچسب‌گذاری کد خاصی روی آن الصاق می‌شود و در هنگام تزریق با کد ملی فرد، در سامانه تی‌تک تطبیق داده می‌شود که چه‌کسی، کدام ویال واکسن از کدام کشور را دریافت کرده است. بنابراین اگر شرکت‌های خصوصی هم در واردات واکسن کرونا بتوانند به مجموعه وزارت بهداشت کمک کنند، تمامی محموله باید در سامانه تیتک ثبت شود.

رئیس انستیتو پاستور: واکسن‌ها نمی‌توانند جلوی اپیدمی کرونا را بگیرند

رئیس انیستیتو پاستور با تاکید براینکه واکسن‌ها نمی‌توانند جلوی اپیدمی کرونا را بگیرند، تاکید کرد: کسی که واکسن دریافت می‌کند به نوع شدید بیماری دچار نمی‌شود و لذا حداقل تعداد مرگ و میر کمتر می‌شود.

فروش واکسسن فایزر در ایران,واکسن کرونا در ایران

به گزارش  ایرنا، علیرضا بیگلری  با اشاره به اینکه انستیتو پاستور یک برند ۱۰۰ ساله است، گفت: ما سعی می‌کنیم بهترین واکسن‌ها را انتخاب کنیم زیرا اعتماد عمومی مردم را به‌همراه داریم.

وی با بیان اینکه واکسن‌ها نمی‌توانند جلوی اپیدمی را بگیرند بلکه کسی که واکسن دریافت می‌کند به نوع شدید بیماری دچار نمی‌شود و لذا حداقل تعداد مرگ و میر کمتر می‌شود، افزود: حتی با زدن واکسن باید رعایت نکات بهداشتی را در پیش بگیریم تا در طی زمانی که اکنون قابل پیش‌بینی نیست از تهدید کرونا در امان بمانیم.

رئیس انستیتو پاستور با اشاره به اینکه واکسن‌هایی را که طراحی می‌کنیم با تغییر جهش ویروس دوباره باید باز مهندسی شوند، ادامه داد: اگر متکی به خرید واکسن از کشورهای خارجی شویم، هرسال مشکلات خواهیم داشت.

بیگلری با تاکید براینکه ما برتری ویژه نسبت به کشورهایی که فناوری واکسن را ندارند داریم، گفت: ممکن است این بیماری جهش‌های مختلفی داشته باشد لذا باید بتوانیم واکسن‌ها را باز مهندسی کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کسانی که کرونا گرفته اند نباید واکسن بزنند؟، افزود: اغلب دستورالعمل های شرکت‌های واکسن ساز می گوید اگر سه هفته از علائم بیماری گذشته باشد می‌توان اقدام به واکسیناسیون کرد.

او گفت: دستورالعمل کشوری و سند ملی ما می گوید کسانی که بیماری را گرفتند تا ۶ ماه ایمن هستند، از نظر علمی سه هفته بعد از اینکه علائم وجود نداشت واکسیناسیون بلامانع است.

رئیس انستیتو پاستور در ادامه به واکسن مشترک ایران و کوبا اشاره کرد و افزود: با توجه به نتایج فاز یک و دو که از واکسن مشترک ایران و کوبا دریافت کردیم، مشخص شد که عوارض بسیار کم و اثربخشی بسیار خوبی دارد، این واکسن توسط تیمی اجرا شده که موفق‌ترین سابقه واکسن را در کارنامه خود دارند.

بیگلری در ادامه با اشاره به اینکه کوبا کشوری است که به راحتی توانست تکنولوژی واکسن را در ۴۰ سال گذشته در اختیار کشور ما قرار دهد، گفت: کوبا یکی از کشورهای پیشرفته در امر تولید واکسن است که صاحب نام و بسیار معتبر است و انستیتو پاستور ایران سابقه دیرینه‌ای با کوبا در زمینه واکسن دارد.

رئیس انستیتو پاستور ایران در ادامه افزود: در فاز نهایی یا فاز سوم کار آزمایی بالینی ۲۴ هزار نفر در سراسر کشور در ۸ دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، زنجان و همدان وارد مطالعه خواهند شد و هر دانشگاهی سه هزار نفر داوطلب را می‌تواند پذیرش کند.

او گفت: هموطنان عزیز اگر شرایط لازم را داشته باشند پذیرش می‌شوند و وارد مرحله کارآزمایی بالینی خواهند شد، لذا واکسن تزریق خواهد شد و در پنج استان افراد دو دوز از واکسن را دریافت خواهند کرد و کار تمام خواهد شد و در دو استان یزد و زنجان علاوه بر دو دوز، واکسن یادآور تزریق می‌شود تا مقایسه صورت گیرد.

بیگلری افزود: افرادی که به کرونا مبتلا شده اند می‌توانند یک دوز از واکسن را دریافت کنند البته باید کار مطالعاتی بر روی این موضوع صورت بگیرد.

رئیس انستیتو پاستور ایران در پایان گفت: افرادی که یک بار کرونا گرفته اند با دریافت یادآور واکسن مشترک ایران و کوبا احتمالا در برابر کرونا کاملا مصون خواهند شد.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش