به گزارش ایسنا، ناصر ریاحی در برنامه زنده اینستاگرامی که از صفحه اتاق بازرگانی تهران پخش شد، اعلامکرد: بخش خصوصی برای خرید واکسن کرونا باید مذاکرات خود را با شرکت هاي خارجی عمده فروش واکسن شروع می کرد که با توجه به سرمایه گذاری در طرح های ساخت واکسن، تعدادی دوز در اختیار دارند و آنها را عرضه می کنند.
به گفته وی، در حال حاضر تقاضای جهانی برای خرید این واکسن ها بسیار زیاد است و وقتی اطلاعات مربوط به واکسن دریافت می شود، ظرف چند روز باید قرارداد نهایی شده یا توافق قطعی شود؛ در غیر اینصورت تضمینی برای باقی ماندن ظرفیت اعلامی وجود ندارد.
عضو اتاق بازرگانی تهران درباره نحوه ورود نخستین دوزها از واکسن بخش خصوصی به کشور نیز توضیح داد: در حال حاضر فرایند اجرایی کار آغاز شده و امیدواریم با تامین ارز و طی شدن مراحل باقی مانده، اولین واکسن ها که احتمالا یک محموله ۱۰۰ هزار دوزی خواهد بود در هفته نخست خردادماه به کشور وارد شود.
ریاحی افزود: دلیل این که محموله ۱۰۰ هزار دوزی برای گام نخست انتخاب شده این است که فرایند واردات، تضمین کیفیت و صحت واکسن، نحوه حمل و نقل و سایر فرایندهای اجرایی بطور دقیق رصد شود و بعداز آن اقدامات لازم برای واردات دوزهای باقی مانده در دستور کار قرار گیرد.
او درباره نوع واکسن های خریداری شده از سوی بخش خصوصی نیز تشریح کرد: ما در حال حاضر بر روی دو نوع واکسن (vaccine) کار می کنیم. نخست واکسن آسترازنیکا که تولید هندوستان است و دیگر واکسن اسپوتنیک وی کشور روسیه. ترجیح ما این است که واکسن آسترازنیکا به کشور وارد شود، زیرا از سویی دمای نگهداری آن یخچالی است ولی واکسن اسپوتنیک وی نیاز به دمای منفی ۲۰ درجه دارد و همچنین قیمت پائین تر واکسن آسترازنیکا در قیاس با واکسن روسی.
عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: براوردها نشان می دهد که قیمت واکسن آسترازنیکا حدودا پنج تا شش دلار خواهد بود اما واکسن اسپوتنیک وی حدودا ۱۱ تا ۱۲ دلار قیمت دارد؛ از این رو واکسن هندی حدودا ۵۰ درصد ارزان تر است. البته ما از تمام ظرفیت خود برای واردات واکسن استفاده می کنیم و فعلا قیمت ریالی این واکسن ها را اعلام نمی کنیم تا گمانه زنی و حاشیه جدیدی ایجاد نشود.
ریاحی درباره نحوه توزیع و تلقیح این واکسن ها نیز گفت: ما امیدواریم وزارت بهداشت فرایند توزیع و تلقیح را بر عهده گیرد و با اولویت دادن به کارگران فعال در خطوط تولید، این واکسن ها تزریق شود. تا کنون تعداد زیادی از شرکت های تولیدی آمادگی خود برای دریافت این واکسن را اعلام کرده اند که شرط ابتدایی، قرار داشتن نام افراد دریافت کننده واکسن در فهرست بیمه و حقوق این واحدهاست.
چند هفته قبل رئیس اتاق بازرگانی تهران از نهایی شدن قرارداد خرید شش میلیون دوز واکسن از سوی بخش خصوصی برای واحدهای تولید خبر داد.
با مجوز دولت، شرکت های بخش خصوصی فعال در حوزه دارو، مجوز واردات واکسن را خواهند داشت اما با توجه به بهای تمام شده این واکسن ها، باید دید که نحوه تزریق آن ها به چه شکل خواهد بود. بخش خصوصی پیشنهاد داده که کارفرمایان و مدیران واحدهای تولیدی هزینه تزریق این واکسن ها به نیروهای خود را پرداخت کنند.
- 14
- 1