چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۳۴ - ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۱۸۵
حوزه بهداشت و رفاه

وجود واکسن فایزر در بازار سیاه؟/ رئیس سازمان غذا و دارو: بخش خصوصی به دلیل شرایط دمایی خاص این واکسن نتوانسته تاکنون وارداتی داشته باشد

واکسن کرونا,واکسن فایزر در بازار سیاه
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن در بازار غیرقانونی هیچ گزارش رسمی نشنیده ایم و حتی مسئول فایزر هم اعلام کرده است که عرضه واکسن فایزر در بازار غیرقانونی وجود ندارد.

به گزارش صداوسیما، آقای محمدرضا شانه ساز با اشاره به بازار سیاه واکسن کرونا و ماجرای فروش فایزر در کشور افزود: واکسن فایزر به دلیل شرایط دمایی خاص و زنجیره آن که تحویل دولت‌ها داده می‌شود و بخش خصوصی نتوانسته در این زمینه وارداتی داشته باشد حتی در رابطه با وجود واکسن در بازار ایران، مسؤول فایزر اعلام کرد که عرضه واکسن فایزر در بازار غیر ممکن است.

وی ادامه داد: به هر حال ما نیز از قبل اعلام کرده بودیم و طبق بازدید‌های میدانی این امر صحت ندارد و بازار سیاهی در خصوص واکسن فایزر در ایران نیست و بیشتر شبیه شایعه است و ما این موضوع را هیچوقت از یک کانال رسمی دریافت نکرده ایم و حتی همکاران ما نیز که بازار را رصد می‌کنند آن چیزی که به ما گزارش می‌کنند این است که هیچ کدام از دست اندرکاران وجود واکسن تقلبی و قاچاق را در بازار را تأیید نکرده بودند.

ثبت نام ۳۵ شرکت برای واردات واکسن

رئیس سازمان غذا و دارو گفت:​ در خصوص واردات بخش خصوصی ما از ابتدا اعلام کردیم و طبق چهار مرحله فراخوانی که گذاشتیم از بخش خصوصی کمک خواستیم، اما به لحاظ اینکه دولت‌ها کاملا نسبت به این موضوع در فروش، عرضه و مصرف واکسن نظارت دارند و در این رابطه تاکنون توفیقی لحاظ نشده و حدود ۴۹ شرکت به ما مراجعه کردند و ما به ۳۵ شرکت معرفی نامه داده ایم که بتوانند موضوع واردات واکسن را پیگیری کنند، ولی تاکنون هیچ کدام از آن‌ها عملیاتی نشده است و ما هم حداقل اسناد و مدارک را خواستیم و از آنان درخواست نمودیم و فقط مدرکی را بیاورند که معرفی نامه باشد و نشانگر آن باشد که واکسن از تولید کننده‌های شناخته شده رسمی و اصلی دریافت شده که ما در هیچ موردی متأسفانه نتوانسته ایم معرفی نامه ارائه شده را دریافت نماییم و خواهش ما این است که هر کس که می‌تواند در این عرصه به ما کمک کند دستش را به گرمی می‌فشاریم.

آقای شانه ساز در پاسخ به برخی دارو‌های عجیب و غریب شرکت‌های خصوصی تصریح کرد: شرکت‌های خصوصی می‌دانند که هر داروی عجیب و غریبی را نباید برای سازمان غذا و دارو بیاورند، چون تیم کارشناسی ما تیمی است که سالیان سال است در رابطه با تشخیص دارو فعالیت می‌کنند و تقریباً بیشترین دارو‌های کشور توسط بخش خصوصی وارد می‌شود و در چند سال اخیر بیشترین دارو‌های وارداتی به کشور توسط بخش خصوصی صورت گرفته و بخش دولتی کمترین نقش را در این زمینه داشته است و این نشانگر این است که ما از بخش خصوصی استقبال می‌کنیم و ۱۰ سالی است که سازمان غذا و دارو به عنوان یک سیستم نظارتی قوی در بخش واکسن توسط سازمان جهانی بهداشت به رسمیت شناخته شده است و می‌دانند که به هر حال با مدارک و مستندات جعلی کاری انجام دهند و ما حتماً این کار را انجام می‌دهیم و سعی می‌کنیم حداکثر تسهیلات و کارسازی لازم را برای ورود بخش خصوصی فراهم نماییم.

سه میلیون و ۲۰۰ دُز واکسن تاکنون وارد کشور شده است

آقای شانه ساز در پاسخ به ورود چه تعداد واکسن تاکنون به کشور وارد شده است افزود: تاکنون ۳ میلیون و ۲۰۰ دُز واکسن وارد شده که طبق اولویت‌ها توسط همکارانمان در معاونت بهداشتی اعلام شده و بر اساس آن برنامه ریزی شده که واردات بعدی را هم داشته باشیم.

وی با اشاره به تولید واکسن داخل ادامه داد: درخصوص تولید واکسن داخل نیز به سرعت در حال فعالیت هستیم و مرحله‌های مطالعات بالینی آن را با موفقیت در چهار شرکت که در این زمینه وارد شده اند انجام می‌شود و به موازات آن زیرساخت تولید آن که از خرداد پیشتر اعلام نموده بودیم، نخستین محموله‌های میلیونی واکسن از تولید کنندگانمان تحویل خواهیم گرفت و تزریق هموطنانمان با واکسن داخلی شروع می‌شود تا به ظرفیت‌های لازم توسط تولید کنندگان برسیم و به موازات تولید و افزایش ظرفیت تولید آن لکه گیری‌ها و خلاء را همچنان از محل واردات انجام می‌دهیم و مطمئن هستیم که تا پایان سال تقریباً​ همه جمعیت کشورمان واکسن دریافت می‌نمایند و سال بعد نیز با زیرساخت‌های انجام شده یقیناً یکی از صادرکنندگان واکسن خواهیم بود و حرف‌های بسیاری در این زمینه خواهیم داشت.

واکسن کرونا,واکسن فایزر در بازار سیاه

افزایش تعداد مراکز دریافت کنندگان واکسن

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به صف‌های طولانی دریافت کنندگان واکسن سالخوردگان گفت:​ همکاران ما در معاونت بهداشتی در این زمینه پاسخگو هستند و برنامه ریزی و فراخوان انجام داده اند که به صورت پیامک برای دریافت کنندگان واکسن ارسال می‌شود که واکسن خود را دریافت نمایند و تا جایی که بنده می‌دانم و در جلسات صحبت شده به سرعت افزایش تعداد مراکز و افزایش سرعت تزریق که معطلی کمتری داشته باشد طبق دستور وزیر در حال پیگیری است و همچنین همکارانمان در معاونت بهداشتی در حال تهیه نرم افزار‌هایی هستند که این نظم بیش از پیش شود.

آقای شانه ساز افزود: به هر حال اگر طبق برنامه‌ای که اعلام می‌شود به مراکز مراجعه شود صف‌های طولانی به این شکل نخواهد بود و ساعت کاری مراکز درمانی برای تزریق واکسن نیز در حال افزایش است که از تجمع مراجعه کنندگان جلوگیری شود.

ورود محموله جدید واکسن هفته آینده

وی گفت:​ لازم به ذکر است تا هفته آینده چند محموله واکسن وارد کشور می‌شود و تا زمانی که در فرودگاه ایران بار به زمین نرسد نمی‌توانیم قضاوت داشته باشیم، ولی طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته قرار بود تاکنون بیش از ۱۰ میلیون دُز وارد شده باشد، اما تاکنون ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور شده است و به دلیل نیاز دنیا به این دارو و ناهمخوانی ظرفیت تولید موجود در دنیا با سرعت واکسیناسیون ضمن آنکه تقاضا‌ها خیلی بالاتر از زیرساخت‌ها و منابعی است که وجود دارد و بخش اعظمی از کشور‌ها در تزریق واکسن عقب هستند به جزء تعدادی از شرکت‌ها که خودشان تولید کننده هستند و به قول خودشان در ساز و کارشان عمل نکردند بقیه کشور‌ها نسبت به دریافت واکسن عقب هستند و نتوانستند با آن سرعتی که پیش بینی می‌کردند واکسیناسیون انجام دهند.

رئیس سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد:​ بیشترین انتخاب واکسن در کشور از کشور‌های همچون هند، چین، کوبا، کره است و ما سبد بسیار متنوعی در خصوص واکسن در کشور داریم و به کشور خاصی وابسته نیستیم و هر کشوری که بتواند طبق اسناد و با مجوز سازمان بهداشت جهانی به ما واکسن تحویل دهد از آن کشور واکسن دریافت می‌نماییم.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
سرپوش لطفا منتشر فرمایید درسیراز جانبازان شیمیایی واکسینه نشده اند وتعداد زیادی از جانبازان شیمیایی به دلیل نبود واکسن کرونا جان خود را از دست داده اند مسعولین بنیاد شهید شیراز سهمیه واکسن جانبازان شیمیایی را به خود خانواده وکارمندانش میدهند وبعد اعلام میکنند سازمان بهداشت ودرمان به ما واکسن نمیدهند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش