دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۱:۱۴ - ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۳۸۳
حوزه بهداشت و رفاه

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: مدارس و دانشگاه‌ها از اول مهر بازگشایی می‌شوند/ حریرچی: از قله پیک چهارم کرونا عبور کرده‌ایم

دکتر رئیسی,سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با شروع واکسیناسیون کادر آموزشی در تابستان به دنبال آن هستیم تا مدارس و دانشگاه ها از مهرماه بازگشایی شوند.

به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا که امشب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری حضور داشت، گفت: یکی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا این است که همه وزارتخانه ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان می بایست فضا هایشان را در اختیار ما قرار بدهند تا بتوانیم واکسیناسیون را انجام دهیم، زیرا در فضای بزرگ تهویه مناسب وجود دارد و تجمع ایجاد نمی شود و صندلی ها با فاصله گذاشته می شود و تیم های متعدد واکسیناسیون را می توانند انجام دهند.

رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه وضعیت کشور خوشبختانه بگونه ای است که از قله عبور کرده ایم، گفت: معمولاً از نظر زمانی بستری ها با فوتی ها تاخیر حدود ۱۲ روزه دارند، هنوز فوتی ها ادامه خواهد داشت به همین دلیل این سیر نزولی شروع شده و هنوز به کف نمودار نرسیده ایم، درست است که تعداد شهرهای قرمز کم شده، اما تعداد نارنجی ها اضافه شده است.

او با اشاره به این که در طی هفته های آینده با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و دستورالعمل ها انشاالله این سیر نزولی ادامه دار خواهد بود افزود: امیدواریم به مرحله ای برسیم که تعداد ورودی بیمارستان ها کم شود، چند شهر کوچک هنوز به قله نرسیده اند، چند شهری را که اعلام کرده ایم میزان بستری آنها نسبت به ۱۰۰ هزار جمعیت عدد بالایی دارند و هنوز در وضعیت قرمز مانده اند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ۲۶ استان از قله عبور کرده اند و سیر نزولی را طی می کند و دو یا سه استان سیر نزولی در آنها شروع شده و یکی دو مورد هم به قله رسیده است.

رئیسی گفت: تجربه ای که در خوزستان کسب کردیم به این صورت بود که اهواز و جنوب خوزستان که درگیر بود به قله رسید و شروع سیر نزولی داشت ولی بعد از یک هفته دوباره به قله رسید لذا نباید ساده انگاری صورت بگیرد.

او افزود: در استان های جنوبی مانند بوشهر و هرمزگان سوش هندی تایید شده داریم، همچنین در هرمزگان و آذربایجان غربی هم نیز داشتیم، فعلاً با هوشیاری و تجربه ای که دانشگاه ها کسب کرده اند خیلی خوب و بموقع اقدام شد و توانستیم بیماری را محدود کنیم، اکثر کسانی که مبتلا بودند خارجی های مقیم ایران بودند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار‌کرد: افرادی که تابحال مبتلا بودند و قرنطینه (Quarantine) شدند خوشبختانه مرگ و میری نداشتند، در حقیقت جد همه این ویروس ها یکی است که ووهان است، باید این احتمال را بدهیم که اگر جهش آفریقایی در ایران پیدا کردیم به این معنی نیست که الزاماً حتما از آفریقا آمده امکان دارد ویروس ایرانی باشد که صورت گرفته و ممکن است مشابه جهشی باشد که در آفریقا صورت گرفته است.

رئیسی درباره واکسیناسیون گفت: سامانه www.salamat.gov.ir برای ثبت نام افراد بالای ۸۰ سال که با آن ها تماس گرفته نشده، باز شده و این افراد میتوانند اطلاعات خود را وارد کرده و با آن ها برای واکسیناسیون تماس گرفته می شود.

او با اشاره به این که هیچ نیازی برای ثبت نام سایر گروه ها وجود ندارد و قطعاً همکاران ما با آن ها تماس می گیرند گفت: اگر هفته آینده ثبت نام ۷۵ ساله ها را شروع کنیم این طور نیست که نوبت افراد ۸۰ سال به بالا از بین میرود بلکه به تعداد کافی واکسن برای آن ها وجود دارد و جای هیچ نگرانی نیست به همین دلیل توصیه می شود به شدت از تجمع و صف کشیدن پرهیز کنند.

رئیسی گفت: همه دستگاه های دولتی، نظامی، انتظامی و غیردولتی موظف شدند مکان هایی را برای واکسیناسیون اختصاص دهند تا بتوانیم در فضای باز و تهویه مناسب، این اقدام را انجام دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری آزمون های مدارس اظهار‌کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آزمون پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار می شود.

او ادامه داد: یکی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا این است که همه وزارتخانه ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان می بایست فضا هایشان را در اختیار ما قرار بدهند تا بتوانیم واکسیناسیون را انجام دهیم، زیرا در فضای بزرگ تهویه مناسب وجود دارد و تجمع ایجاد نمی شود و صندلی ها با فاصله گذاشته می شود و تیم های متعدد واکسیناسیون را میتوانند انجام دهند.

رئیسی اظهار‌کرد: در تهران در پارکینگ های فروشگاه های بزرگ این امکان وجود دارد که کار واکسیناسیون را انجام دهیم، فردا در این مورد صحبت خواهیم کرد تا از مراکز شماره گذاری پلاک خودرو که فضای باز دارند استفاده کنیم، در یک شیفت کاری حداقل روزانه هزار واکسن را می توان تزریق کرد، همچنین از ظرفیت مدارس میتوان استفاده کرد.

***

حریرچی: از قله پیک چهارم کرونا (corona) عبور کرده ایم

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت با حضور در برنامه تلویزیونی تیتر امشب اظهار‌کرد: روند شیوع بیماری نزولی شده، اما در حال حاضر وضعیت کنونی همانند آبان‌ماه است و میزان ابتلاها همچنان نسبت به اسفند و تابستان بالاتر است، در نتیجه هنوز فشار کرونا روی بیمارستان ها موجود است و رعایت اقدامات احتیاطی مانند شیوه نامه های بهداشتی امری لازم است.

دکتر رئیسی,سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا

معاون کل وزارت بهداشت اضافه کرد: نباید نگران اسم های کرونا مانند هندی، برزیلی و انگلیسی باشیم چرا‌که کرونا دارای اسم های متفاوتی است.

او ادامه داد: احتمال نوسان در برخی استان های کشور وجود دارد، ولی احتمال نوسان کلی کرونا در کشور وجود ندارد.

سهل انگاری و عادی انگاری ها باعث از دست رفتن جان افراد شده است

حریرچی بیان کرد :در هند ۴ هزار فوتی ناشی از ابتلا به ویروس کرونای هندی مشاهده شده و امروز ۴۱۹ هزار نفر به آن مبتلا شده اند که تمام جمعیت چند تا از مرکز استان های ما از رقم ذکر شده کمتر است.

او ادامه داد :بیش از اینکه خود واریانت هندی باعث افزایش مرگ و میر افراد آن کشور شده باشد سهل انگاری و عادی انگاری های ملت برای برگزاری برخی از مراسم مذهبی، انتخابات، جشن و مهمانی ها در این کشور باعث از دست رفتن جان افراد شده است.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: با استفاده از تدابیری که اتخاذ شد آمار مرگ و میرها بزودی روند نزولی پیدا می کند چرا که در بستری مبتلایان کرونایی نسبت به هفته گذشته بیش از ۱۳ یا ۱۴ درصد کاهش داشته ایم.

حریرچی گفت: کاهش هر کدام از پیک های کرونایی باعث ایجاد فشار زیادی بر کادر درمان، مدافعان سلامت، کارکنان سلامت، پرستاران، بهرورزان و مراقبان بهداشت می شود که فعالیت های شبانه روزی آن ها باعث پیرتر شدن چهره شان شده است.

  • 14
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش