به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس،« البرتو بورلا» گفت :این افراد همینطور امکان دارد برای کسب حداکثر محافظت در برابر عفونت ناشی از کووید- ۱۹ به تزریق سالیانه این واکسن نیاز داشته باشند.
واکسن کرونای ساخته شده با همکاري شرکت داروسازی آمریکایی« فایزر» و شرکت داروسازی آلمانی« بایون تک»، نخستین واکسن کرونایی است که برای استفاده در ایالات متحده آمریکا مجوز دریافت کرد.
اکنون مدیرعامل فایزر می گوید با توجه به جهش های ویروس کرونا، افراد واکسینه شده بعد از گذشت ۶ تا ۱۲ ماه از دریافت دوز دوم واکسن کرونا، احتمالا به تزریق دوز سوم نیز نیاز خواهند داشت. تحقیقات در مورد دوز سوم واکسن کرونا ادامه دارد و هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
با توجه به جهش های ویروس کرونا این سوال پیش می آید که آیا واکسن فعلی می تواند اثرگذاری لازم را در در مورد ویروس جهش یافته کرونا داشته باشد یا هم زمان با جهش ها لازم است دوزهای دیگری از واکسن تزریق شود؟
پژوهشگران اکنون در تلاشند به این سؤال مهم جواب بدهند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. اما مدیرعامل فایزر از سناریوی محتملی می گوید که چندان دور از واقعیت نیست. وی معتقد است که باتوجه به روند فعلی ویروس کرونا، به نظر می رسد افراد واکسینه شده لازم است بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از اخذ دوز دوم، مجددا برای سومین بار واکسینه شوند.
یکی از سناریوهای احتمالی که در خصوص واکسن فایزر مطرح می شود آن است که افراد واکسینه شده بین ۶ تا ۱۲ ماه بعد از دریافت واکسن، مجددا به دریافت دوز سوم نیاز دارند. البته این موضوع هنوز به صورت قطعی تایید نشده است و محققان در تلاش هستند پاسخ روشنی برای آن پیدا کنند.
بورلا توضیح می دهد:برخی از واکسن ها مثل فلج اطفال تنها با یک بار دریافت و یک دوز می توانند اثرگذاری لازم را داشته باشند، اما برای واکسن هایی مانند آنفولانزا مسئله به این شکل نیست. ویروس کرونا بیشتر مثل ویروس آنفولانزا است تا ویروس فلج اطفال.
فایزر اکنون پژوهش های خود را در مورد دوز سوم واکسن شروع نموده است تا بتواند مصونیت بیشتری را با توجه به جهش های ویروس کرونا فراهم کند. باید دید آیا واقعا دریافت دوز سوم لازم است یا ممکن است روزی برسد که دیگر نیازی به واکسن کرونا نباشد و کره زمین از این بیماری همه گیر خلاص شود.
- 9
- 1