دیروز علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا طی سخنانی، موضوعی را بیان کرد که قابل تامل است. او به نقل از خبرگزاری میزان گفته بود:« بعضی عجله دارند و صبر نمی کنند تا بر اساس سند ملی واکسیناسیون واکسن را دریافت کنند. این افراد برای دریافت واکسن کرونا به خارج از کشور مراجعه می کنند که امکان دارد از آن ها کلاهبرداری شود و یا اصلا واکسن تقلبی به آن ها تزریق شود، بر همین اساس، ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز داده افراد یا شرکت ها با ارز نیمایی، واکسن وارد کنند تا افرادی که نمی توانند بر اساس سند ملی واکسیناسیون، منتظر دریافت واکسن باشند از واکسن های واردشده توسط این افراد استفاده کنند و پول آن را نیز پرداخت کنند. بعید می دانم مردم از این مسئله استقبال کنند و این موضوع حتما باید از سیاست های وزارت بهداشت جدا شود، به دلیل آن که بر اساس سیاست های اعلام شده، همه مردم تا پایان سال رایگان واکسینه خواهند شد، اما اگر نوبت فردی برای دریافت واکسن در سند ملی واکسیناسیون به طور مثال آذرماه است، می تواند با پرداخت هزینه زودتر این واکسن را دریافت کند.»
اینکه این مقام مسئول می گوید با پرداخت هزینه میتوان زودتر واکسن دریافت کرد یعنی آنکه، هرکس پول دارد می تواند سلامتی خود را بدون هیچ مشکلی بخرد. در واقع جفایی آشکار در حق کسانی است که پولی برای خرید زودتر واکسن ندارند و باید همچنان منتظر بمانند تا نوبت واکسن شان شود که با این نحوه واردات واکسن و تزریق آن و سوءاستفاده هایی که در این میان می شود، مدت زمان زیادی طول می کشد تا نوبتشان شود.
توضیح درباره شیوه تزریق واکسن کرونای پولی و خارج از اولویت
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره نحوه تزریق واکسن کرونای پولی و خارج از اولویت توضیحاتی را ارائه کرد.
سید حیدر محمدی، مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به اظهارات سخنگوی ستاد کرونا در مورد اینکه اگر فردی می خواهد، زودتر از موعد مقرر واکسن کرونا دریافت کند، باید هزینه ی آن را بپردازد، بیان کرد :الان واکسن را به شکل رایگان تزریق می کنیم و اولویت بندی را نیز وزارت بهداشت اعلام می کند که اول چه گروه هایی واکسینه شوند، که بر این مبنا به ترتیب کادر درمان، بیماران صعب العلاج و سالمندان بالای ۶۰ سال و بعد ۵۰ سال در اولویت هستند.
وی ادامه داد :اما شاید افرادی باشند که در این اولویت بندی ها جایی نداشته باشند و بخواهند واکسن را زودتر تزریق کنند، از همین رو ما به شرکت ها گفتیم تا واکسن را وارد کنند تا بعد به شکل پولی در داروخانه ها به فروش برسد.
محمدی افزود:بنابراین آن افرادی که برای تزریق واکسن عجله دارند و نمی خواهند طبق اولویت بندی ما پیش بروند، می توانند خارج از اولویت به داروخانه مراجعه کنند و واکسن بخرند.
وی گفت:در حال حاضر هنوز واکسنی به این شکل که گفتم وارد کشور نشده است و اگر واکسن از بخش خصوصی وارد شد، اعلام می کنیم تا اگر کسی می خواهد برود و از داروخانه تهیه کند.
محمدی ادامه داد :در غیر این صورت باید طبق اولویتی که وزارت بهداشت اعلام کرده، تزریق را انجام دهند.
> واکنش کاربران
اکنون این داستان مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته و واکنش آن ها را نیز در پی داشته است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است:« ستاد ملی کرونا به میمنت و فرخندگی رفت سر اصل مطلب و از پولی شدن واکسن کرونا خبر داده، البته تزریق رایگان هم خواهیم داشت احتمالا مثل الان همون روزی ۱۰ هزار دوز منهای یه سری مدیران که میخوان از سهمیه پاکبان ها استفاده کنن، به عبارتی اگر کسی میخواد زودتر واکسن بزنه باید پول بده».
کاربر دیگری گفته است:« واکسن کرونا حکم بقا رو داره اینم پولی کردن یعنی برای زنده بودنت باید پول بدی».
دیگری نوشت:« الان میگن تنها افردی که میخوان زودتر واکسن دریافت کنن پول بدن. اما همه میدونیم حتی از اونایی که عجله ندارن هم پول خواهند گرفت».
کاربران دیگر نوشته اند:« عجب گیری افتادیم! واکسن هم گرو کشی کردن! فردا آگهی پیش فروش هم میکنن لابد!»،« امیدوارم این خبردروغ باشه والا یعنی هرکسی پولداره میتونه ایمنی وسلامت خودش رو زودتر بخره»،« حتی تو لیبرال ترین کشورها هم روشون نمیشه اینجوری از پولدارها حمایت کنن!».
- 16
- 7