چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴
۱۶:۱۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۳۶۱
حوزه بهداشت و رفاه

نمکی: گرفتار کرونای هندی و آفریقایی هستیم

آغاز موج پنجم کرونا در ایران؛ کرونای هندی «دلتا» به احتمال زیاد در کشور در حال پخش است

ویروس دلتا در ایران,شروع موج پنجم کرونا در ایران
پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه موج پنجم کرونا در کشور شروع شده است، گفت: ویروس جدیدی که در حال چرخش است به احتمال زیاد ویروس هندی دلتا است و سرایت پذیری آن بسیار شدید بوده و هر شخص بیمار می‌تواند ۸ تا ۱۲ نفر را درگیر کند.

به گزارش انتخاب، پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد کرونا در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به نیاز مبرم مردم به واکسن،گفت: ما تا واکسن نزنیم از منجلاب کرونا خارج نمی‌شویم.

وی ادامه داد: تزریق واکسن مقام معظم رهبری با واکسن کووایران برکت طلیعه بسیار خوبی برای تسریع روند واکسیناسیون در کشور خواهد بود و امیدواریم مسئولان به توصیه‌های ایشان عمل کنند؛ چون رهبری استفاده از واکسن خارجی در کنار واکسن ایرانی را بدون اشکال دانسته و بر روند واکسیناسیون تاکید کردند. واکسن کوو برکت اولین واکسن کرونای ایرانی است که مجوز تزریق اضطراری را دریافت کرده است.

مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و استرالیا در حال انجام است

محقق اصلی واکسن مشترک ایران و استرالیا درباره ساخت این واکسن، خاطرنشان کرد: این واکسن از نوع پروتئین‌های نوترکیب است. تولید اولیه آن و مطالعه فاز حیوانی و یک بالینی آن در استرالیا انجام شده و مورد تایید وزارت بهداشت استرالیا قرار گرفته است.

طبرسی ابراز داشت: بر اساس تفاهم نامه مشترک بین دو شرکت سیناژن و وکسین استرالیا فاز ۲ و ۳ بالینی در ایران انجام می‌شود و تولید نهایی هم در ایران انجام خواهد شد. فاز ۲ با تزریق بر ۴۰۰ نفر در ایران به پایان رسیده است.

وی متذکر شد:منتظریم تا ۲ هفته دیگر نمونه خون‌های مجدد این ۴۰۰ نفر گرفته شده و مطالعات کامل آن انجام شود و در صورت تایید وزارت بهداشت وارد فاز سوم شویم تا تزریق بر روی ۱۶ هزار نفر از هموطنانمان انجام شود.

استاد بیماری‌های عفونی اضافه کرد: امیدواریم تا آخر تیرماه گزارش فاز ۲ را به وزارت بهداشت تحویل دهیم تا در صورت تایید وزارت بهداشت از اوایل مرداد فاز ۳ آغاز شود و در صورت موثر بودن و نتایج خوب از شهریورماه در دسترس مردم قرار گیرد.

طبرسی یادآور شد: در صورت دریافت مجوز اضطراری وزارت بهداشت این واکسن به صورت ماهانه ۵ میلیون دز توسط شرکت سیناژن تولید می‌شود.

کشور در موج پنجم کرونا قرار گرفته است

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اظهار نگرانی و تاکید بر اینکه کشور در موج پنجم کرونا قرار گرفته است، گفت: موج پنجم شروع شده است. شهرهای جنوبی کشور قرمز است و ما ۳۲ شهر قرمز داریم.

وی افزود: فیروزکوه و دماوند که در همسایگی تهران هستند قرمز هستند و تهران هم نمی‌تواند وضعیت عادی داشته باشد. در یک تا دو هفته آینده با موج جدیدی از بیماری در تهران مواجه خواهیم شد.

طبرسی بیان داشت: ویروس جدیدی که در حال چرخش است به احتمال زیاد ویروس هندی دلتا است که کشورهای دیگر را هم درگیر کرده است و سرایت پذیری آن بسیار شدید است و هر شخص بیمار می‌تواند ۸ تا ۱۲ نفر را درگیر کند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ابراز داشت: امیدواریم این موج مثل موج های قبلی شدت نداشته باشد اما اگر تمهیداتی برای آن اندیشیده نشود با موج شدیدی از بیماری مواجه خواهیم شد.

ویروس دلتا در ایران,شروع موج پنجم کرونا در ایران

کرونا تعویض دولت نمی‌شناسد

وی با اظهار بی اطلاعی از تمهیدات ستاد ملی کرونا، اظهار داشت: در دوره تعویض دو دولت هستیم اما کرونا تعویض دولت نمی‌شناسد. این هفته برگزاری کنکور در پیش است و علاوه بر بچه‌ها، پدرها و مادرها هم درگیر هستند. باید تمهیدات جدی اندیشیده شود تا بچه‌ها درگیر نشوند. پدر و مادرهایی بوده اند که برای امتحان نهایی فرزندانشان به محل آزمون رفته‌اند و به بیماری مبتلا شده‌ و متاسفانه فوت کرده‌اند و این تجربه تلخی است.

طبرسی با بیان اینکه موضوع فقط کنکور نیست،گفت: فصل تابستان، فصل ازدواج و مسافرت هم هست؛ بر خلاف آنچه می‌گویند کرونا در حال کاهش نیست. دو هفته پیش رو به کاهش بود و متاسفانه به ویژه در شهر تهران در حال افزایش است و مردم همچنان باید رعایت کنند.

ایده ایمنی گله‌ای هم رنگ باخته است

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، تصریح کرد: پوشش واکسیناسیون ما به دلایل متعدد ضعیف است و چون واکسن نزدیم نباید انتظار داشته باشیم کرونا کنترل شود. ایده ایمنی گله‌ای هم رنگ باخته است و نباید فکر کنیم تعداد زیادی از مردم به بیماری مبتلا شده‌اند و جامعه ایمن خواهد بود.

وی اضافه کرد: پیش از عید نورز، برخی مسئولان هم فریب خوردند و ما دچار موجی از بیماری شدیم که به شدت بدتر از موج قبلی بود. هر فرد می‌تواند چندین مرتبه به کرونا مبتلا شود.

ویروس دلتا در ایران,شروع موج پنجم کرونا در ایران

ویروس دلتا، مطمئنا در تهران و شهرهای دیگر هم وجود دارد

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: بر اساس فرمول‌های اپیدمیوژیک انتقال ویروس ووهان ۲ تا ۴ بود و ویروس دلتا(هندی) بین ۸ تا ۱۲ است. بنابراین قدرت سرایت آن بسیار بالاتر از ووهان است. در حال حاضر ویروس هندی، ویروس غالب در کشورهایی مثل روسیه و بسیاری از کشورهای اروپایی است.

طبرسی ادامه داد: در جنوب ایران هم این ویروس ردیابی شده است و مطمئنا در تهران و شهرهای دیگر هم وجود دارد. ویروسی که شهرها را قرمز کرده ویروس هندی است. مردم نسبت به ویروس‌های قبلی ایمنی نسبی پیدا کرده‌اند؛ چون مردم زیادی به آنها مبتلا شدند.تفاوت ویروس دلتا با ویروس‌های قبلی قدرت انتقال بیشتر است و اینکه تعداد بستری‌ها در این نوع افزایش یافته است.

افراد واکسینه شده‌ای که علائم منطبق با کرونا دارند، تست بدهند

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این پرسش که «آیا افراد واکسینه شده در صورت داشتن علائم باید تست کرونا دهند؟»، گفت: فردی که دو دز واکسن زده و دو هفته از تزریق دز دوم وی گذشته احتمال اینکه دچار کرونا شود بسیار پایین است. اما به صورت کلی ابتلاء افرادی که واکسینه شده‌اند را رد نمی‌کنیم .

وی متذکر شد: اگر فردی که واکسینه شده علائم منطبق بر کرونا دارد باید تست دهد ولی اگر علائم منطبق ندارد نیازی نیست کرونا بدهد.

نمکی: گرفتار کرونای هندی و آفریقایی هستیم/ زمستان صادر کننده واکسن کرونا خواهیم شد

وزیر بهداشت با بیان اینکه اکنون گرفتار ویروس هندی و آفریقای جنوبی هستیم، گفت: در ماه‌های آینده به تدریج از واکسن‌های خارجی بی نیاز می شویم و حتی این امکان وجود دارد که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در who، به دنیا صادر شود.

ویروس دلتا در ایران,شروع موج پنجم کرونا در ایران

به گزارش  فارس، سعید نمکی، وزیر بهداشت در همایش معاونین غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: در ابتدا می‌خواهم به چند سیاست اصلی که بعد از ورودم به وزارت بهداشت با کمک شما عزیزان ساماندهی کردیم، اشاره کنم.

وی ادامه داد: یکی از این ابعاد مهم، پاکیزه کردن و مبارزه با فسادی است که در آن مجموعه شکل گرفته بود. تلاش زیادی کردیم تا با تکیه بر تولید داخلی و جلوگیری از واردات بی رویه و لگدمال کردن تولید داخل توسط واردات، کمک ویژه ای به تولید داخلی کنیم و در این راستا، سیاست ما این بود که سالیانه حداقل ۲۵ درصد ارزبری را در حوزه واردات کاهش دهیم.

وزیر بهداشت گفت: اما این حرکت بسیار بزرگ با طوفانی از تخریب علیه همه ما مواجه شد. اما همه ما ایستادیم و ثابت کردیم که می‌شود در طول یک سال با وجود فشارهایی نظیر سیلاب‌های گسترده، مدیریت زائرین اربعین، آنفلوانزا و کووید ۱۹، حداقل یک و نیم میلیارد دلار ارزبری در زمینه واردات دارو و تجهیزات پزشکی را کم کرد و به افزایش تولید داخلی تبدیل کرد.

بی نیازی از سایر کشورها در عرصه تامین همه اقلام مقابله با کرونا

وی ضمن قدردانی از تلاشگران عرصه دارو و تجهیزات پزشکی که به افزایش تولید داخلی کمک کردند، گفت: در روزهای نخست شیوع کرونا مجبور بودیم ماسک و تجهیزات پزشکی را از بیرون از مرزها با خواهش و تمنا بیاوریم، اما با کمک شما در عرض کمتر از دو ماه به تولید داخلی همه اقلام رسیدیم و حتی در کمال بی نیازی توانستیم آماده صادرات اقلام پزشکی به بیرون از مرزها نیز شویم.

نمکی افزود: این موفقیت جز با تلاش تولیدگران داخلی، جز با تسهیلات ویژه‌ای که در دانشگاه ها در نظر گرفته شد و جز با راهکارهای سازمان غذا و دارو برای صدور محوزهای موردنیاز میسر نمی شد. امروز با کمال افتخار می توانم بگویم که یکی از کشورهایی هستیم که در زمینه همه اقلام مورد نیاز مقابله با کرونا، بی نیاز هستیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: همکاران داروساز ما توانستند داروهایی مانند فاویپراویر و رمدسیویر که واردات آنها برای ما حسرت بود را در کمتر از دو ماه تولید کنند؛ این موضوع یکی از افتخارات بی نظیر جمهوری اسلامی ایران است. این داروها حتی به مرحله صادارت نیز رسید. ما امروز، صادرکننده دستگاه های کمک تنفسی در جهان هستیم.

وی ابراز داشت: بنابراین از تلاشگران عرصه دارو و تجهیزات پزشکی تشکر می‌کنم که اجازه ندادند نسخه‌ای در دست بیماران سرگردان بماند؛ بجز نسخه هایی که خارج از نرم و فارماکوپه ما بود و برخی همکاران پزشک ما تجویز می کردند و مردم را به داروخانه ها گسیل داشته و آنها را سرگردان می‌کردند.

بازار دارویی کشور در ایام کرونا به خوبی مدیریت شد

نمکی ادامه داد: ما اگر می خواستیم مانند بسیاری از اقلام دیگری که در این ایام وابسته به ارز بود و برای مردم مشکل ایجاد کرد، با دارو نیز همانگونه رفتار کنیم، مسلما قرص استامینوفن هم جزو نایاب های بازار دارویی کشور می‌شد، اما شما نه تنها این داروها، بلکه داروی بیماران خاص را نیز به خوبی مدیریت کردید.

همواره باید برای کرونا آماده باشیم

وی در خصوص بیماری کرونا، تصریح کرد: نکته مهم این است که ما همواره باید برای کرونا آماده باشیم. به عنوان کسی که کرونا را هر لحظه رصد می کند، تمام دغدغه ام این است که رفتار آینده ویروس چگونه است و قرار است کدام استان‌ها درگیر ویروس و پیک شوند؟ در حال حاضر گرفتار ویروس هندی و آفریقای جنوبی هستیم.

وزیر بهداشت متذکر شد: تمام تلاش همکاران ما معطوف به عبور و مرور مردم از مرزهاست. افغانستان با توجه به فشار طالبان، مهاجرینی را به کشور ما گسیل داشته که همه اینها ممکن است که عوارض و مسائل خاص برای ما داشته باشند، چراکه از پاکستان عبور می کنند و آنجا نیز با بیماری هایی نظیر کووید، التور و مالاریا درگیر است.

ذخایر دارویی کشور حفظ شود

نمکی تصریح کرد: از همکاران داروساز می خواهم که فراموش نکنند که ماه هاست که با کرونا درگیریم و خودشان را برای ذخایر دارویی برای ماه های آینده آماده کنند. امیدوارم گرفتار پیک های بعدی نشویم، اما نباید مطمئن باشیم که پیک دیگری رخ نخواهد داد. لذا باید مراقب باشیم و داروهای ضدویروس کافی در اختیار داشته باشیم.

وی ادامه داد: بارها گفته ام که اگر بتوانیم داروی ضدویروس را در اولین فاز درگیری بیمار به او بدهیم، فاز دوم که فاز التهابی و درگیری ریوی است را در بیمار کاهش خواهیم داد، لذا، خواهشم این است که دپوی خود را برای درمان سرپایی برای درمانگاه های سرپایی و بستری موقت، حفظ کنید.

وزیر بهداشت تاکید کرد: برای ویروس هندی و آفریقای جنوبی که ویروس چموش تری است، حتما ذخایر خود را برای دارو و تجهیزات پزشکی آماده کنید. از شانه ساز می خواهم که این موضوع را حتما پیگیری کنند.

پیگیری مانده بدهی سازمان‌های بیمه گر به شرکت های پخش

وی ضمن تاکید بر پیگیری مانده بدهی سازمان های بیمه گر به سازمان غذا و دارو برای تامین داروهای ضدویروس، بیان کرد: در این مدت داروهای ضدویروس به موقع برای بیماران تامین شد که اگر مصرف سرپایی به موقع انجام نمی‌شد، بیماران حداقل هفت تا ۱۰ روز در بیمارستان بستری شده و هزینه های بیشتری برای سازمان های بیمه گر می‌تراشیدند، متاسفانه پول درمان های سرپایی با تاخیر پرداخت می شود که فردا در جلسه شورای عالی بیمه این موضوع را مطرح می کنم تا این پول به پخش‌ها پرداخت شده و پخش‌ها نیز دارو را به شما بدهند و ذخیره دارویی افزایش یابد.

 نمکی افزود: از طرفی با شرکت های سازنده در تماس باشید که وسط این گرفتاری بدون دارو نمانیم. تاکنون بیماری را به گونه ای مدیریت کردیم که هیچ بیماری پشت درب بیمارستان ها معطل نماند و هیچ بیماری به دلیل سن، مذهب و وضعیت مالی نامناسب و ...، از درمان بازنماند و دیگر بیماران برآنها ارجحیت نداشتند. ما به همه بیماران خدمت رسانی کردیم که نشان افتخاری برای نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران است.

وی در ادامه درخصوص نظارت بر دارو، گفت: سامانه هایی برای نظارت بر دارو راه اندازی شده است. سامانه تی تک امروز با تی تکی که ما تحویل گرفتیم تفاوت‌های زیادی دارد و تی تک فعلی، گرچه به دلایلی به تاخیر افتاد، اما با تغییرات خوبی در امر نظارت همراه است.

وزیر بهداشت با تاکید براینکه نظارت‌ها باید افزایش پیدا کند،گفت: سامانه‌های جدیدی که اعلام می‌کنیم، با وسواس دنبال شود تا مبحث نظارت از دستمان خارج نشود.

وی درخصوص نظارت بر داروخانه‌ها نیز عنوان کرد: نظارت بر داروخانه‌ها، کار شماست. برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران تعرفه حق فنی را در قانون نشاندیم، اما این دلیل نمی شود که داروساز نظارت نکند. دستور ما این است که نظارت‌ها را افزایش دهید و داروخانه‌ها بیشتر نظارت شوند. در برخی شهرها متاسفانه دکتر داروساز نقش نظارتی بر داروخانه اش ندارد.

نمکی درخصوص واکسن کووید ۱۹، خاطرنشان کرد: روز گذشته افتخار بزرگ ملی نصیب شد و واکسن ملی کووید ۱۹ به مقام معظم رهبری تزریق شد و این موضوع یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ما از روز نخست هم واردات و هم تولید واکسن را پیگیری کردیم. از روز نخست اعتقاد داشتم در آینده کشوری مدیریت کرونا را به خوبی انجام خواهد داد که بتواند تمام ابعادش را در درون مرزها مدیریت کند. این ویروس هنوز ناشناخته های زیادی دارد که باید همواره مراقبش باشیم. عدم شناخت پیچیدگی‌های ویروس، دانشمندان دنیا را هم به اشتباه گرفتار کرده است.

نمکی با بیان اینکه امروز یکی از تولیدکنندگان موفق واکسن کووید ۱۹ در جهان هستیم، خاطرنشان کرد: از معاونین غذا و دارو خواهش می کنم امر نظارت بر توزیع و تزریق واکسن را جدی بگیرند. همواره تاکید کرده‌ام که حتما یک نفر از همکاران معاونت غذا و دارو در کنار تیم واکسن قرار گیرد.

وی گفت: از شانه ساز و همکارانشان نیز برای تسهیل در اخذ مجوزهای لازم برای انجام فازهای آزمایشات بالینی واکسن کووید ۱۹ تشکر می‌کنم.

وزیر بهداشت گفت: در ماه‌های آینده به تدریج از واکسن‌های خارجی بی نیاز می‌شویم و حتی این امکان است که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در who، به دنیا صادر شود.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش