دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۱۰ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۷۷۴
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار؛ هجوم دلتا از زمین و هوا به مشهد!

ویروس دلتا در مشهد,وضعت کرونایی مشهد
با وجود هشدارهای جدی و آماده باش نیروهای بهداشتی برای مقابله با دلتای هندی، رعایت نکردن دقیق شیوه نامه‌های بهداشتی در فرودگاه، راه‌آهن و ترمینال، کلان‌شهر مشهد را با خطر بالای ویروس هندی مواجه کرده است

نقشه کرونای کشور، همان که در طول ماه های گذشته شرایط کرونا در کشور را با رنگ های مختلف نشان مان داده است گاهی با قرمز شدن بخشی از کشور در این نقشه زنگ خطرهای بهداشتی برای آغاز پیک های کرونایی با صدها فوتی و بستری را به صدا درمی آورد. همین چند وقت قبل بود که لکه های قرمز از خوزستان شروع شد و کم کم با پیشروی به مرکز حتی تا مشهد هم رسید و روزهای خونباری را در پیک چهارم کرونا رقم زد.

آن روزها اما بیل رئیس جمهور به کمر کرونا خورد و پیک چهارم هم با تلفات زیاد به پایان رسید، این بار زمزمه های سوغات خارجی دیگری از هند سر و صدا به پا کرده، همان سویه جدید کرونا که تصاویر آخر الزمانی عجیبی را از سوزاندن اجساد کرونایی در هندوستان در دنیا مخابره کرد و کم کم نقشه کرونایی کشورمان را هم از طریق دریا در جنوب شرقی کشور قرمز کرده است. پیش بینی های بهداشتی اما حاکی از آن است که گل به خودی بعدی را خیلی زودتر از آن چه فکر می کنیم خواهیم خورد و به گفته مدیران بهداشتی، واریانس هندی موسوم به دلتا حالا در مشهد در حال گردش  است و نفس های قرمز کرونایی پشت گوش شهر احساس می شود، با این حال یک بار دیگر برای چندمین بار از شروع کرونا به مبادی ورودی مشهد رفتیم تا بعد از تذکرات مکرر بهداشتی و گزارش های مختلف از وضعیت پایانه مسافربری، راه آهن و فرودگاه، یک بار دیگر میزان آمادگی مبادی ورودی مشهد را بررسی کنیم اما دریغ که با مشاهده صحنه هایی عجیب، انگار کرونا به پایان رسیده  است و به ظاهر خبری از کرونا در این مراکز پرجمعیت شهری نیست. 

به گزارش خراسان رضوی، روزانه تعداد زیادی هواپیما، اتوبوس و قطار از شهرهای بندرعباس، چابهار، اهواز، کرمان، قشم، زابل، زاهدان و یزد به مقصد مشهد در حرکت هستند که همه آن ها جزو شهرهای قرمز و با شیوع بالا و خطرناک ویروس دلتای هندی اند که روزانه مسافران بسیاری را به مشهد منتقل می کنند اما با وجود هشدارهای جدی استاندار خراسان رضوی برای ورود کرونای هندی از مرزهای شرقی و جنوب شرقی به استان و پیگیری های دانشگاه علوم پزشکی برای ممنوعیت ورود مسافر یک بار دیگر نمره مردودی مدیریت کرونا بر پیشانی تصمیم گیران آن خورد .

سرو غذا وسط سالن انتظار

پارکینگ پایانه مسافربری مشهد دیگر جای سوزن انداختن ندارد، کرور کرور مسافر با لهجه های مختلف و چهره های متفاوت به سمت سالن مرکزی پایانه می روند. از در ورودی بدون هیچ گونه غربالگری و تب سنجی وارد پایانه می شوم در سالن اصلی، دو قسمت برای کنترل، بررسی و چاپ بلیت ها در نظر گرفته شده که جلوی آن صف هایی طولانی بسته شده است. بنری دیگر بالای این محل ها نصب شده که روی آن نوشته چاپ بلیت اینترنتی و استرداد بلیت صرفا با درخواست حضوری و با کارت ملی و شناسایی معتبر امکان پذیر است، قطعا بررسی بلیت از سیستم و مطابقت با مدارک هویتی زمان بر است و انجام این کار برای هر فرد مدتی حضور مسافر جلوی پیشخوان را در پی دارد اما هیچ نظارتی برای ایستادن با فاصله در صف ها مشاهده نمی شود.

مسافران ایرانی و افغانستانی جلوی دریچه ها جمع شده اند و بلیت هایشان را می خواهند که به سختی و در شلوغی چاپ آن میسر می شود. حتی کوچک ترین فاصله ای هم بین مسافرها نیست.صندلی هایی برای نشستن افراد تعبیه شده که روی آن ها علامت هایی برای پروتکل های بهداشتی مشاهده می شود اما تعداد زیادی از افراد حاضر در پایانه  این موضوع را رعایت نکرده و بدون هیچ  فاصله ای نشسته اند. اما فاجعه آن جاست که اغذیه فروشی پایانه دقیقا وسط صندلی های انتظار است و بین مردم غذای خود را سرو می  کند.

راه آهن  و رعایت نشدن کامل پروتکل ها 

اما در کنار اتوبوس ها دیگر حضور مردم مشاهده نمی شود و بین آن ها کسی رفت و  آمد ندارد و فقط با بلیت می توان وارد سکوها شد.

هر چند دقیقه تعداد زیادی مسافر از شهرها و کشورهای مختلف وارد سالن می شوند اما هیچ گونه تب سنجی از افرد انجام نمی شود و مسافران با ماسک و بدون ماسک وارد پایانه و شهر می شوند.

این وضع در راه آهن هم تکرار می شود، آن طور که همزمان با ورود ما به راه آهن یک قطار هم وارد ایستگاه مشهد  می شود، تعدادی از رانندگان تاکسی راه آهن برای گرفتن مسافر داخل  می آیند که برخی ماسک ندارند  و تعدادی هم از همراهان و استقبال کنندگان از مسافرها  وارد سالن شده اند که بیشتر آن ها بدون ماسک  هستند ، اما بدتر از آن قطار مسافرانی  است که پشت سر هم می آیند و یکی پس از دیگری بدون ماسک هستند. هیچ کس در محل برای تب سنجی یا غربالگری حضور  ندارد.از در ورودی که ۱۸۰ درجه می چرخیم سالن  بزرگ راه آهن مشهد تا انتها دیده می شود، تا جایی  که چشم کار می کند صندلی ها چیده شده و برچسب هایی هم برای ممنوعیت نشستن روی صندلی ها به صورت یک در میان نصب شده  است و یک نفر هم آن ها را با محلول ضدعفونی کننده  شست و شو می دهد اما مسافرانی که منتظر رسیدن زمان حرکت قطار هستند بدون توجه به برچسب های فاصله گذاری شده ،کاملا نزدیک به هم و بدون فاصله نشسته اند و بیشی از نیمی از آن ها ماسک هم ندارند.یکی از مسافران از وضعیت بهداشتی قطارها راضی است اما می گوید هزینه این پروتکل ها و کاهش ظرفیت را مردم پرداخت می کنند ولی چیزی که مهم است این که رعایت بهداشت و دستورالعمل ها در سالن مناسب نیست.

یک بار دیگر از ابتدا تا انتهای ایستگاه را طی می کنیم، برخی غرفه داران و کارکنان و حتی مامور کنترل بلیت هم ماسک خود را درست نزده اند.

ضد و نقیض های غربالگری مسافران

در قسمت مسافران خروجی برخلاف قسمت ورودی تب سنجی و غربالگری انجام می شود، کسی که این کار را انجام می دهد از کارکنان اورژانس ایستگاه است که سخنانش کاملا شرایط فعلی را تشریح می کند. او می گوید:   سعی می کنیم تب سنجی را انجام دهیم اما نمی توان به این کار غربالگری گفت چون تعداد مسافران بسیار زیاد است و نمی توان دقیقا شرایط هر مسافر را بررسی کرد، خودتان هم که می دانید الان فقط تب علامت مناسبی برای تشخیص کرونا نیست اما به هرحال این کاری است که ما انجام می دهیم و اگر فردی علایم کاملا مشخصی داشته باشد یا تب او بالا باشد به مرکزی که برای اورژانس ایستگاه در نظر گرفته شده ارجاع و توسط پرسنل اورژانس رپید تست یا تست pcr آن فرد انجام می شود.وی در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی چه تعداد از مسافران علایم بالینی داشته اند ،اظهار می کند: به تازگی  موردی را به یاد ندارم که با داشتن علایمی نیاز به تست داشته باشد اما چند وقت قبل توسط دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت ثامن مسافران قطارهای اهواز به صورت جداگانه بررسی  می شدند و غربالگری کامل انجام می شد که در آن دوره زمانی در هر یک رام قطار حداقل پنج تا شش نفر شناسایی می شدند  و از آن ها تست کرونا گرفته می شد که بعضا همگی مثبت بود و اجازه سفر به آن ها نمی دادند.این کارمند اورژانس می افزاید: اما این کار هم با مشکلاتی روبه رو بود و بعد از مدتی لغو شد و اعلام کردند که دیگر نیازی به این کار نیست.وی در پاسخ به این سوال که چرا مسافران ورودی به مشهد غربالگری  نمی شوند ، می گوید: ما نیرو نداریم که این کار را انجام دهد ضمن این که مسافران   در زمان دریافت بلیت خود قطعا  تست کرونای شان منفی بوده که سیستم به آن ها اجازه خرید داده است و در مبدأ هم مثل همین جا تب سنجی شده اند به همین دلیل ما این جا این کار را انجام نمی دهیم.

روابط عمومی راه آهن نیز با ارائه توضیحاتی در این خصوص در پاسخ به چرایی انجام ندادن  تست  از مسافران در ورودی به مشهد، نامه ای را در حضور مدیران ایستگاه راه آهن مشهد از طرف معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارائه  می کند که در آن تاکید شده است: از اردیبهشت  امسال دیگر نیازی به انجام غربالگری و تب سنجی در ایستگاه راه آهن مشهد نیست!

این نامه کافی است برای یک دنیا تعجب که همان جا در حضور مدیران راه آهن با معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تماس  می گیریم و «قلیان اول» با تایید این نامه بیان می کند: بله این نامه در آن زمان ارسال شده اما مفهوم  آن تعطیل کردن فرایند های غربالگری نیست و ما از مجموعه راه آهن خواستیم مثل مبادی دیگر خودشان در این  موضوع به ما کمک کنند و این کار را انجام دهند و حتی تست کرونا هم در اختیار آن ها قرار داده شده است و ما دستشان را می بوسیم اگر این کار را انجام دهند اما ما دیگر نیرویی برای اعزام به مبادی ورودی نداریم و هر چه نیرو داشتیم در مراکز بهداشتی و برای انجام تست و غربالگری های شهری به کار گرفتیم و همین حالا هم برای تامین کار خود با مشکل روبه رو هستیم

.وی می افزاید:البته درباره مسافران ورودی دستورالعملی هم صادر نشده و با وجود تاکید و درخواست های ما جلوی این سفرها گرفته نمی شود، ما که دیگر در این زمینه تصمیم گیر نیستیم و هرچند می توانید از مرکز بهداشت ثامن بپرسید که دقیقا به شما بگویند چندین مکاتبه و جلسه حضوری انجام شده تا این سفرها انجام نشود یا با شرایط ایمن و بهداشتی صورت گیرد اما وقتی به نتیجه نمی رسد ما چه کار کنیم.

قلیان اول همچنین تصریح می کند: البته مسافرانی که وارد مشهد می شوند اگر در سامانه ماسک تست کرونای آن ها مثبت باشد امکان خرید بلیت ندارند اگر هم حتی از زمان خرید بلیت توسط آن ها مدت زیادی گذشته باشد یک بار دیگر فهرست مسافران به انضمام وضعیت کرونای آن ها تحویل راه آهن  می شود تا در زمان سوار شدن دوباره  کنترل شوند که تست کرونای آن ها  مثبت نباشد.

غربالگری نکردن مسافران پروازهای شهرهای قرمز

فرودگاه مشهد البته بعد از چند مورد گزارش درباره پروتکل های بهداشتی وضعیت به سامان تری  دارد و افرادی را به عنوان ناظر بهداشتی در ترمینال های پرواز مستقر کرده اند تا به مسافران برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی تذکر بدهند اما موضوعی که همچنان وجود دارد این است  که با وجود تعداد زیاد پروازهای داخلی در روز از شهرهای قرمز که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هم به آن اشاره کرد پروازهای داخلی ورودی به مشهد بدون انجام غربالگری و تست صورت  می گیرد و مسافران آزادانه وارد مشهد  می شوند.

دیپورت مسافران افغانستان به ایران با مثبت شدن تست کرونا

مسلمی - با خطر تهدید شیوع کرونای هندی، تردد مسافران و جابه جایی کالا در مرز دوغارون در شهرستان تایباد خراسان رضوی در همسایگی کشور افغانستان جریان دارد و این موضوع خطر شیوع این بیماری را در خراسان رضوی بیشتر تهدید می کند، آن طور که «کوهگرد» مدیر کل گمرک دوغارون در گفت وگو با خراسان رضوی اعلام کرده رفت  و آمد مسافران و جابه جایی کالا در این مرز در جریان است، با توجه به خطر تهدید کرونای هندی، گروهی از مسئولان بهداشتی در مرز مستقر هستند. وی با بیان این که در مرز دوغارون از همه مسافران کشور افغانستان که به استان وارد می شوند تست پی .سی. آر گرفته می شود تصریح می کند: اگر تست فردی در مرز مثبت شود اجازه ورود به کشور و استان را نخواهد داشت و افراد دارای تست مثبت کرونا به کشور افغانستان دیپورت می شوند. وی همچنین در خصوص هموطنان ایرانی که از افغانستان وارد استان می شوند نیز  می گوید: در صورت مثبت شدن  تست کرونا به مراکزی که مسئولان بهداشتی تدارک دیده اند معرفی شوند تا برای قرنطینه آن ها اقدام شود.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش