چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴
۱۵:۰۲ - ۱۲ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۹۴۸
حوزه بهداشت و رفاه

وقوع فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان

واکنش یک نماینده به ادعاهای پوچ صادرات واکسن:وزارت بهداشت به جای فرافکنی صادرات واکسن، هموطنان را واکسینه کند

وقوع فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان,سعید نمکی بی کفایت
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت بهداشت به جای فرافنکی و پیش بینی صادرات واکسن به کشورهای دیگر، واکسینه کردن هموطنان را انجام دهد.

معین الدین سعیدی در گفت و گوی با خانه ملت  در مورد شیوع کرونا هندی در سیستان و بلوچستان گفت: تراژدی غمگین مرگ و میر کرونا در سیستان و بلوچستان بیشتر از تمام آمار و ارقام اعلام شده است، امروزه شاهد شروع پیک پنجم کرونا در سیستان و بلوچستان هستیم. کرونای هندی در این استان اوج گرفته و بیشتر تخت‌های بیمارستانی پر شده است.

وقوع فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان

نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی افزود: از روز چهارشنبه به دلیل اوج گیری بیماری شهر سیستان و بلوچستان تعطیل شده است، از مردم عزیز این استان درخواست دارم پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر از هر زمان دیگر رعایت کنند. در حال حاضر کرونای هندی در سیستان و بلوچستان بیداد می‌کند. وزارت بهداشت به جای فرافکنی پیش بینی صادرات واکسن به کشورهای دیگر، واکسینه کردن هموطنان را در دستور کار قرار دهد. چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، اگر بیماری کرونا در سیستان و بلوچستان کنترل نشود، قطعا با یک فاجعه انسانی روبرو خواهیم بود.

مظلومیت محروم ترین استان کشور نمایان تر است

سعیدی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان از نظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی با مشکلات متعددی روبرو است از کمترین امکانات درمانی و رفاهی برخوردار بوده و در بسیاری از نقاط سیستان و بلوچستان برای رسیدن به نزدیکترین مرکز درمانی بیماران باید مسافت طولانی نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر را طی کنند، این موضوع برای مردمی که در محرومیت هستند بسیار سخت و دشوار است ؛ ناگفته نماند این استان کمترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفاظتی در کشور را نیز به خود اختصاص داده است؛ در این میان رفتار انفعالی مسئولان وزارت بهداشت نسبت به کرونای هندی در این استان منجر به اوج گیری بیماری در شهرهای مرزی شده است. 

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس اظهار کرد: علاوه بر لغو پروازهای مستقیم از شبه قاره هند به مناطق مرکزی کشور باید  مرزهای آبی و زمینی چابهار حتی  کنترل ترددهای مرزی اتباع ایرانی و پاکستانی از گذرگاه‌های غیر رسمی ایران و پاکستان در دستور کار می‌گرفت، متاسفانه شیوع ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان این روزها در سایه غفلت مسئولان به شدت افزایش پیدا کرده است.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس یازدهم ادامه داد: آمار اعلام شده در خصوص مرگ و میرهای کرونایی در سیستان و بلوچستان قابل قبول نیست چرا بسیاری از افراد در روستاهای دور افتاده زندگی می‌کنند و کیت تشخیص کرونا در این استان بسیار محدود است و تشخیص بیماری را مشکل مواجه کرده است، به فرض مثال تشخیص کرونا در جنوب استان سیستان و بلوچستان بسیار پایین است تشخیص این بیماری را با مشکل مواجه کرده است و شاهد افزایش مرگ و میر در روستاها هستیم بدون اینکه مشخص شود علت مرگ و میرها ناشی از ابتلا به بیماری کرونا بوده است.

مرزهای استان سیستان و بلوچستان بسته شود

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه باید مرزهای استان سیستان و بلوچستان به دلیل شیوع سویه دلتا ویروس کرونا بسته شود، گفت: «ااز وزیر بهداشت در جلسه ستاد مبارزه با کرونا خواستم که یک هفته دیگر استان سیستان و بلوچستان را تعطیل کند.»

وقوع فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان,سعید نمکی بی کفایت

حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت گسترش سویه دلتای ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان گفت: «استان سیستان و بلوچستان از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد منتها همه امکانات بسیج شده، وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی استان سیستان و بلوچستان اعلام کرده که هر امکاناتی را لازم دارند تهیه کنند و به آنها دارو و تجهیزات مورد نیاز در اکثر وقت داده می‌شود. به هلال احمر هم اعلام شده که هر امکاناتی را می‌خواهند بگویند.»

وی افزود: «سپاه، بسیج و نیروهای مسلح هم به میدان آمده و کمک‌های لازم را انجام می‌دهند. همچنین تیم واکنش سریع در استان مستقر شده و امکانات و تجهیزات را فرستاده‌اند و معاون وزیر هم در استان حضور دارد. از وزیر بهداشت در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا خواستم که حداقل یک هفته دیگر استان سیستان و بلوچستان را تعطیل کند.»

شهریاری با تاکید بر اینکه مردم استان سیستان و بلوچستان باید پروتکل‌ها را رعایت کنند، گفت: «متاسفانه سویه دلتا به سرعت گسترش پیدا می‌کند. در بازدیدی که داشتیم بیشتر گرفتاری‌ها در یک خانواده بوده چون اگر یک نفر مبتلا شود بلافاصله سایر اعضای خانواده هم مبتلا می‌شوند. پس درخواست ما از مردم این است که پروتکل‌ها را رعایت کنند، ماسک استفاده کرده و فاصله‌گذاری را انجام دهند.»

نماینده زاهدان اظهار کرد: «متاسفانه استفاده از ماسک در استان سیستان و بلوچستان ۴۲ درصد است. فاصله‌گذاری رعایت نشده و دست‌ها هم مرتب شسته نمی‌شود. این اولین پیک جدی است که استان سیستان و بلوچستان را درگیر کرده به همین دلیل ما از تیم واکنش سریع در تهران خواستیم که حضور پیدا کرده و تجربیات را به همکاران در استان انتقال دهد.»

شهریاری درباره میزان تاثیر مشکلات مالی مردم استان سیستان و بلوچستان در استفاده نکردن از ماسک گفت: «شکی نیست که مشکلات مالی در تامین ماسک تاثیری در استفاده نکردن ماسک دارد، ۴۲ درصد جمعیت زاهدان حاشیه نشین و از افراد مستضعف و فقیر هستند. گروه‌های خیرین و جهادی برای تامین ماسک کمک می‌کنند اما اینکه بتوانند برای جمعیت سه میلیون نفری ماسک تهیه کنند یک طرف قضیه است و اینکه مردم در صورت داشتن ماسک اعتقادی به استفاده از آن داشته باشند هم طرف دیگر مسئله‌ است.»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی باید مرز استان سیستان و بلوچستان با پاکستان بسته شود، گفت: «در ۲۶ اردیبهشت در نامه‌ای به رئیس جمهور تاکید کردم که باید مرزها بسته شود تا بتوان شرایط را کنترل کرد. ما همجوار با پاکستان هستیم و احتمال انتقال بیماری زیاد است. آن زمان به این هشدار گوش ندادند و امروز شاهد این وضعیت در استان سیستان و بلوچستان هستیم. اکنون هم باید مرزهای هوایی، دریایی و زمینی در استان سیستان و بلوچستان بسته شود و کنترل شده تا درمان‌های لازم صورت گیرد.»

اعزام بیمارستان سیار

ظهر امروز طی مراسمی با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، محموله ویژه امدادی و اضطراری ضدکرونایی شامل انواع اقلام بهداشتی و تجهیزات پزشکی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان به این استان ارسال شد.

محمد مخبر در حاشیه این برنامه اظهار داشت: به دنبال اعلام وزارت بهداشت درخصوص آغاز موج جدید شیوع کووید ۱۹ در کشور و اعلام نیاز برای تجهیزات در مناطقی از استان سیستان و بلوچستان، محموله بسیار ویژه‌ای به ارزش حدودی ۲۰ میلیارد تومان را از امروز به این مناطق ارسال می‌کنیم.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در خصوص جزئیات این محموله گفت: دو میلیون ماسک، سه هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده، ۵۰ هزار کیت تشخیص کرونا، ۱۰۰ هزار بسته معیشتی و پروتئینی، ۵۰ عدد تی‌ وپس، یک‎ عدد اکسیژن‌ساز بیمارستانی به ارزش ۲.۵ میلیاردتومان، هزار و ۳۰۰ گان پزشکی و جراحی، سه هزار دوز داروی ضدکرونای رمدسیویر بخشی از این محموله است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین بزرگترین و مجهزترین بیمارستان سیار کشور نیز که توسط ستاد اجرایی فرمان امام ساخته شده با امکاناتی نظیر اتاق عمل، بستری بیمار، داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی و تجهیزات دوراپزشکی و قسمت مختص بیماران تنفسی و کرونایی فردا به سیستان و بلوچستان اعزام می‌شود.

مخبر افزود: در حال حاضر روزانه ۲۰ هزار عدد مواد غذایی مانند آب‌میوه و سوپ هم بین بیماران کرونایی بستری در این مناطق توزیع می‌کنیم.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش