دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۰ - ۱۲ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۹۷۱
حوزه بهداشت و رفاه

موج پنجم کرونا؛ انتقاد از وزارت بهداشت و درخواست از رئیسی

چرا واکسن داخلی تزریق نمی‌شود؟/ دکتر طبرسی: این چه وضع واکسیناسیون و بازی با رنگ‌هاست؟

وضعیت واکسیناسیون در ایران,عدم تزریق واکسن کرونا در ایران
با آغاز پیک پنجم کرونا در کشور و وضعیت وخیم در برخی از استان های جنوبی و سیستان و بلوچستان نشانه‌هایی از اختلاف تازه میان مقامات و مسئولان بهداشت و درمان بروز پیدا کرده است. 

به گزارش فرارو، وزارت بهداشت به ویژه سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان در پیک‌های قبلی دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت کشور، سازمان گردشگری و حتی ستاد ملی کرونا را متهم اصلی شکل گیری موج های کرونا می‌دانست و همین موضوع موجب ایجاد بگو مگو میان مسئولان می‌شد.

اما در این دور تازه بیماری، خبری از اظهار نگرانی‌ها و سخنان پرشور، از سر استیضال و متهم کردن دیگران از سوی  وزیر بهداشت نیست. به نظر می‌رسد این بار نمکی نمی تواند شکل گیری موج پنجم را توجیه کند و به گردن مردم، سفرهای تفریحی و دیگر دستگاه‌ها بیاندازد. 

در موج های قبلی وزیر بهداشت مدام از این شهر به آن شهر سخنرانی می‌کرد و با خواهش و تمنا به دنبال کنترل ویروس بود. سعید نمکی این روزها سکوت کرده است و درباره وضعیت موج پنجم کمتر سخن می‌گوید. 

وضعیت واکسیناسیون در ایران,عدم تزریق واکسن کرونا در ایران

حمله به دولت به خاطر کم کاری در واکسیناسیون

موج جدید بیماری در حالی در کشور آغاز شده است که کم کاری وزارت بهداشت و دولت در واکسیناسیون کرونا آشکار است و انتقادات زیادی را برانگیخته است. 

وزارت بهداشت که مانع اصلی واردات واکسن به کشور بود و منتنقدان می گویند باید پاسخگوی جانباختن بسیاری از شهروندان در هفته‌های اخیر باشد.

از طرف دیگر با وجود اینکه مجوز اضطراری استفاده از واکسن ایرانی کوو برکت صادر شده است، اما هنوز هیچی خبری از واکسیناسیون گسترده نیست. 

پیشتر وزیر بهداشت وعده داده بود که تا پایان خرداد ماه حدود پانزده میلیون ایرانی واکسینه شوند اما تاکنون حدود پنج میلیون نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و برای دوز نیز محدودیت های فراوانی وجود دارد. 

مشخص نیست چرا با وجود اینکه مجوز اضطراری واکسن داخلی صادر شده است، هنوز واکسیناسیون با این واکسن آغاز نشده است. 

مقامات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام می گویند بیش از دومیلیون واکسن برکت تا کنون تولید شده است و تا پایان شهریور نیز این میزان به پنجاه میلیون می رسد. 

حجت نیکی ملکی در این باره در توئیتی نوشت: «تا الان دو میلیون و پنجاه هزار دز واکسن برکت تولید شده است. از این هفته افزایش ظرفیت تولید محقق شد و هم اکنون یک میلیون و دویست هزار دز در هفته تولید واکسن داریم. بر سر وعده خود هستیم با افزایش ظرفیت های بعدی ان شاالله تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دز واکسن تولید خواهیم کرد.»

این در حالی است که نیکی ملکی پیشتر گفته بود تا تیر ماه حدود هشت میلیون واکسن تولید می شود و نهایتا تا پایان شهریور به پنجاه میلیون دوز می رسد. به نظر می‌رسد برکت در برنامه تولید واکسن کمی عقب است اما توئیت تازه نیکی ملکی برای اعلام این مطلب است که واکسن هست اما تزریق نمی‌شود. 

این توئیت در واقع پاسخی است به برخی مطالب درباره اینکه واکسن تولید داخلی به تولید انبوه نرسیده است. 

کاربری از نیکی ملکی پرسید "پس چرا سرعت تزریق اینقدر پایینه؟!"، او پاسخ داد: «واکسیناسیون در حوزه وزارت بهداشت است.»

این فقط نیکی ملکی نیست که وزارت بهداشت و دولت را در مورد خودداری از آغاز واکسیناسیون با واکسن داخلی مورد انتقاد قرار می دهد. 

دکتر پیام طبرسی از  پزشکیان مرجع مبارزه با کرونا در کشور و از مدیران بیمارستان مسیح دانشوری که در تولید واکسن برکت نیز همکاری داشته است در اظهار نظری به تندی به وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا انتقاد کرد. 

او از بازی "واکسیناسیون" و  "رنگ بندی" شهرهای کرونایی سخن می گوید. این متخصص بیماری های عفونی گفت خنده دار است که چند روز قبل اعلام می‌شود شنبه تهران قرمز می شود.

طبرسی به شدت از روند واکسیناسیون انتقاد کرد و گفت: "این چه نوع واکسن زدنی است که افراد تجمع می‌کنند. وقتی واکسن داخلی هست چرا تزریق نمی شود."

طبرسی همچنین از ابراهیم رئیسی رییس جمهور منتخب خواست که تیم بهداشت و درمان خود را مستقر کند و وارد عمل شود. اظهار نظری که آشکار انتقاد از  وزارت بهداشت حسن روحانی است. 

رئیسی: سیصد هزار دوز واکسن برکت به ما رسیده است

وضعیت واکسیناسیون در ایران,عدم تزریق واکسن کرونا در ایران

در همین حال با وجود اعلام ستاد اجرایی مبنی بر تولید بیش از دو میلیون واکسن کرونا وزارت بهداشت می گوید تعداد کمی واکسن ایرانی برای تزریق دریافت کرده است. 

امروز علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و معاون وزیر بهداشت درباره روند واکسیناسیون گفت: "طی هفته گذشته سرعت واکسیناسیون علیه کرونا افزایش می یابد و در هفته های جاری و آینده میزان قابل توجهی واکسن در اختیار خواهیم داشت."

رییسی افزود: «در سطح کشور ازدحام و تجمع مردم برای تزریق واکسن آنچنان نداشتیم و روان بوده و در تهران نیز با افزایش مراکز تجمیع که از مجموع ۸۷۰ مرکز، ۷۵ مرکز درتهران مستقر است، وضعیت به حالت عادی برگشته و مردم نیز نگران دوز دوم واکسن نباشند.»

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: «هفته آینده گروهای سنی پایین تر را برای تزریق واکسن اعلام می کنیم و اکنون هفت میلیون دوز واکسن توزیع کردیم که دو میلیون نفر دوزهای اول و دوم را دریافت کرده و چهار میلیون نفر نیز دوز اول را تزریق کرده اند.»

سخنگوی ستاد ملی کرونا برخلاف ادعای حجت نیکی ملکی که می گوید تا شهریور پنجاه میلیون دوز واکسن داخلی تولید می شود گفت "شهریور ماه ۱۰ میلیون دوز واکسن داخلی به دستمان می رسد."

 رئیسی در واکنش به انتقادات درباره عدم تزریق واکسن داخلی گفت: «تاکنون ۳۰۰ هزار دوز واکسن برکت به دست ما رسیده که توزیع شده و در هفته آینده واکسن تولید داخل و واکسن های وارداتی با سرعت بیشتری توزیع می شود.»

او افزود: «اکنون روزانه توانایی تزریق ۲۰۰ تا ۳۰۰ دوز واکسن را داریم که به ۵۰۰ هزار دوز واکسن می رسد و تا پایان سال همه گروه های مورد هدف در برابر کرونا واکسینه می شوند.»

رئیسی خاطرنشان کرد: "از مردم می خواهیم به سیستم نوبت دهی توجه کنند و تا به آنها تلفنی اطلاع داده نشده یا پیامک نیامده به مراکز مورد نظر مراجعه نکنند."

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش