سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۲۴ - ۱۵ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۱۵۲
حوزه بهداشت و رفاه

نماینده مجلس: آقای وزیر؛ وقتی می‌گوییم تخت خالی نداریم، بلوا نیست واقعیت است/ تعداد فوتی‌های کرونا خیلی بیشتر از آمار اعلامی است

وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان,واکنش معین الدین سعیدی به اظهارات وزیر بهداشت
صحبت‌های امروز صبح وزیر بهداشت درباره وجود ۴۰۰ تخت خالی در سیستان و بلوچستان واکنش‌های زیادی در پی داشت. معین الدین سعیدی نماینده‌ چابهار یکی از منتقدان جدی صحبت های نمکی بود.

به گزارش ایلنا، وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان روز به روز وخیم‌تر می شود و تعداد مبتلایان و فوتی‌ها نسبت به یکسال و نیم گذشته بی سابقه است.

این روزها پای صحبت های هر یک از شهروندان سیستان و بلوچستانی  که می نشینی یا داغدار عزیزی است که بر اثر کرونا از دست داده و یا به گونه‌ای‌ درگیر این ویروس خانمان سوز است .

بیماری کرونا در این استان تا حدی ریشه دوانده که مردم یک صدا خواستار واکسن شده اند و کارزاری برای درخواست واکسن در استان راه اندازی کرده و در نامه ای با هزاران امضا خواستار دریافت واکسن شده‌اند تا جان خود و عزیزان‌شان را از مرگ نجات دهند.در این میان اما، مسئولان استانی و کشوری  نه تنها رنج مردم از این ویروس منحوس را  نادیده می‌انگارند که برخی از آنها به جای حل مسئله ، صورت مسئله را پاک کرده و شهروندان را مقصر اصلی قلمداد می‌کنند.

وزیر بهداشت و درمان گلایه های مردم و رسانه ها از وضعیت بهداشت و درمان و این روزهای سیاه کرونایی و کمبود امکانات در سیستان و بلوچستان را بلوا دانسته و معتقد است که با ۴۰۰ تخت خالی در استان هیچ مشکلی در حوزه درمان وجود ندارد. این در حالی است که صحبت های یکی از نمایندگان مردم و تصاویر منتشر شده از مردم سرم به دست در پارک‌ها و صحبت های همراهان بیماران کرونایی و خانواده فوتی ها ،درستی سخنان او را زیر سئوال می برند.

حرف های وزیر بهداشت را تأیید نمی‌کنم

نماینده مردم چابهار،کنارک، دشتیاری، نیکشهر و قصرقند در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایلنا می گوید: آقای وزیر بهداشت گفته اند که درخصوص سیستان و بلوچستان بلوا می کنند سئوال من این است که کدام بلوا؟ایشان بفرمایند اینکه ما در جنوب سیستان و بلوچستان از پهنه جاسک تا راسک کمتر از ۳۰۰ تخت داریم بلواست؟ آیا اینکه حتی یک بخش عفونی در این پهنه وجود ندارد بلواست؟ آیا اینکه فقط یک متخصص عفونی داریم بلواست؟ آیا صف افرادی که پشت در بیمارستان ها منتظر یک تخت خالی هستند بلواست؟ نه هیچکدام بلوا نیست واقعیت است.

معین الدین سعیدی می گوید: من حرف وزیر بهداشت درباره تخت های خالی در حوزه انتخابیه خودم را  به هیچ وجه تایید نمی کنم، من از زحمات جهادگران سلامت و رسانه ها ممنونم اما صحبت های آقای وزیر قطعا به دلیل اطلاعات غلطی است که به ایشان داده شده است.

اضافه شدن تخت‌های بیمارستانی ْسایر بخش‌ها را به تعطیلی کشاند

نماینده مردم چابهار می گوید: در چابهار بخش CPU به کرونا اختصاص یافته است این یعنی اینکه تختی اضافه نشده بلکه بخش ها تعطیل می شوند. در ۵ شهرستان تحت نظر بنده تنها یک پزشک عفونی وجود دارد آیا این کمبود نیست؟ افرادی که در اثر کرونا به بیمارستان ها مراجعه می کنند حتی اگر درصد بالایی از ریه هایشان درگیر باشد با وضعیت فعلی ، بستری نمی شوند.

آمارهای بیماران کرونایی و فوتی ها خیلی بیشتر از آمار اعلامی است

سعیدی می گوید:  کیت تشخیص کرونا در بسیاری از مراکز آزمایشگاهی استان وجود ندارد و چون در  روستاها تعداد زیادی از افراد بدون آنکه مشخص شود کرونا داشته‌اند یا خیر فوت می‌کنند؛ این افراد جزء آمار کرونایی‌ها به حساب نمی‌آیند،بنابراین مسئولان  باید همه این مسائل را مد نظر بگیرند.

او می گوید: مگر سیستان و بلوچستان خط مقدم جبهه بهداشتی کشور نیست؟ مگر نقطه ورود بیماری های عفونی نیست؟ پس چرا وزیر بهداشت به استان نمی آید ؟ مسئولین به همه جا سفر می کنند اما به استانی که بیشترین نیاز برای حضورشان دارد نمی روند. ما نمی توانیم فقط مجیز گوی آقایان باشیم . در حال حاضر هیچ خانواده ای در کنارک، قصرقند، دشتیاری و چابهار نیست که به گونه ای درگیر این بیماری نباشند.من نمی دانم آمار آقای وزیر بر چه اساسی داده شده است.

وضعیت دشتیاری فاجعه بار است

نماینده مردم چابهار می گوید: وضعیت شهرستان دشتیاری بسیاری فاجعه بار است و حتی یک بیمارستان محلی هم ندارد‌. کیت تشخیصی هم وجود ندارد لذا افراد فوت می کنند بدون آنکه ریشه بیماری شان مشخص شود .اگر فوتی های جنوب سیستان و بلوچستان با مدت مشابه مقایسه شود عمق فاجعه و افزایش فوتی ها مشخص می شود.

سعیدی می گوید: باید واقعیت ها را گفت، مسئولان تا کی می خواهند صورت مسئله را پاک کنند. روز گذشته آمار فوتی های کرونای استان را ۲۶ نفر اعلام کردند در صورتی که آمار چند برابر این تعداد است اما مشخص نمی‌شود چون به دلیل نبود کیت تشخیص کرونا، افراد مراجعه نمی کنند و آمار هم نامشخص باقی می ماند.

وی می گوید: مردم دارند تلف می شوند بسیاری از افراد بی شناسنامه مبتلا می شوند اما آمارشان ثبت و ضبط نمی شوند. ما ونتیلاتور، داروی رمدیسیور و اکسیژن ساز به شدت نیاز داریم.

وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان,واکنش معین الدین سعیدی به اظهارات وزیر بهداشت

سعیدی در ادامه می گوید: از مردم هم می خواهیم رعایت کنند اما در بسیاری از موارد نمی توان کاری کرد برای مثال وقتی روستایی آب ندارد ما نمی توانیم به مردم بگوییم بیرون نروید و آب مصرفی تان را تامین نکنید.

۱۸۱ تخت خالی بیمارستانی در ایرانشهر

در حالی که بسیاری از مردم ایرانشهر از کمبود اقلام دارویی و حتی یک سرم قندی و نمکی در این شهرستان و شهرهای زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر خبر می دهند و تصاویر بیماران سرم به دست در پارک های این شهرستان در شبکه های اجتماعی منتشر شده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نظر دیگری دارد و معتقد است که مشکلی در حوزه امکانات درمانی در ۱۲ شهرستان تحت نظر این دانشگاه وجود ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در این باره می گوید: در  دو هفته اخیر ۱۲ شهرستان تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با افزایش میزان ابتلا به کرونا  روبرو بود که در بسیاری از موارد افراد بصورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کرده اند.

کامران کردی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه مشکلی در حوزه امکانات بهداشتی و درمانی در ایرانشهر وجود ندارد، می گوید: از مجموع ۲۶۲ تخت مخصوص بیماران کرونایی، ۸۱ تخت اشغال است و باقی تخت ها خالی است.

وی می‌گوید: امکان ندارد بیماری مراجعه کند و در صورت نیاز به بستری، به دلیل عدم وجود تخت خالی بستری نشود.

کردی می گوید: استان سیستان وبلوچستان جزء استان هایی است که پایین ترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی را دارد و باید در این مورد اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود.

وی در باره رصد بیماری کرونا در روستاها می گوید: در تمام روستاها خانه بهداشت و بهورز وجود دارد که نمونه برداری را انجام داده و در صورت  مثبت بودن تست، افراد قرنطینه و یا به مراکز درمانی منتقل می شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر می گوید: با توجه به شایعاتی که درخصوص واکسن ها شده ، اقبال نسبت به واکسینه شدن کاهش یافته اما در حال حاضر سن واکسینه به بالای ۵۰ سال در استان رسیده و افراد بالای ۵۰ سال می‌توانند برای دریافت واکسن به مراکز مشخص شده مراجعه کنند‌.

***

وزیر دروغ می‌گوید یا این بیمارستان‌های صحرایی؟

برترین ها نوشت: در روزی که سعید نمکی، وزیر بهداشت، در پاسخ‌به انتقادها از اوضاع کرونا در سیستان بلوچستان، گفت «بلوا» نکنید و مدعی‌شد وجود ۴۰۰ تخت خالی در استان خالی است، سازمان برنامه‌و‌بودجه ۱۰۰میلیون‌تومان برای برپایی دو بيمارستان صحرايی تنفسی در سیستان و بلوچستان فورا اختصاص داده.

احسان بداغی روزنامه‌نگار، در توییتر پرسیده: «اگر وزیر درباره تخت های خالی دروغ نگفته، دلیل ساخت بیمارستان صحرایی چیست؟»

وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان,واکنش معین الدین سعیدی به اظهارات وزیر بهداشت

  • 11
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش