به گزارش تسنیم، علیرضا رئیسی در حاشیه هفتاد و هشتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: جلسه امروز آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور آقای روحانی بود که طی این جلسات با حضور اعضای سه قوه، ۵۷۳ مصوبه به مرحله اجرا گذاشته شده است.
۱۶۴ کشور جهان گرفتار موج دلتا
وی افزود: امروز مروری بر وضعیت کرونا در کشورها شد، بیش از ۱۶۴ کشور دنیا گرفتار موج کرونا با ویروس دلتا شدهاند، ویروس جهش یافته دلتا با قدرت سرایت بسیار بالا حتی در کشورهای با پوشش واکسیناسیون بسیار بالا، باعث افزایش موارد ابتلا به بیماری شده است؛ افرادی که واکسن کرونا تزریق کردهاند میزان بستری و مرگ و میر پایینتری دارند بنابراین خواهش میکنیم افراد بالای ۵۵ سال حتما برای دریافت واکسن کرونا اقدام کنند.
رئیسی ادامه داد: با توجه به بالا بودن درصد ابتلا در کشورهایی که میزان واکسیناسیون کرونا بالاست، واکسن زدن به تنهایی کافی نیست و باید پس از ترزیق واکسن نیز پروتکلهای بهداشتی افزایش یابد، در کشورهایی که واکسیناسیون به میزان بالایی انجام شده نیز اگرچه میزان ابتلا بالاست اما درصد مرگ و میر و بستری بسیار پایینتر است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنار واکسیناسیون، تصریح کرد: تا زمانی که درصد بالایی از کشورهای جهان واکسیناسیون را انجام دهند باید پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت شود.
۲۹ استان درگیر موج دلتا هستند
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر ۲۹ استان ما درگیر موج دلتا شده و میزان بستری و ورودی بیمارستانهای کشور به شدت در حال افزایش و تختهای بیمارستانی در حال پرشدن است. این یک هشدار جدی است؛ اگر بخواهیم میزان رعایت پروتکلها را به همین روال ادامه اهیم، طی هفته آینده درگیر موج سهمگینتری خواهیم شد. این روند صعودی هنوز به قله خود نرسیده و این در حالی است که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر ۴۰ درصد رسیده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت هشدار داد: پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت نمیشود. یکی از جاهای بسیار خطرناک و با قابلیت سرایت بالا، رستورانهاست و افرادی که دوز اول واکسن کرونا را زدهاند مستعد ابتلا به کرونا هستند؛ همچنین مردم از حضور در اماکن سرپوشیده پرهیز کنند.
آخرین خبرها از واکسیناسیون کرونا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: میزان ورودی واکسن کرونا قابل قبول است و در دو روز گذشته ۲.۵ میلیون دوز واکسن کرونا به دست ما رسید و فردا نیز یک میلیون دوز واکسن کرونا به دست ما میرسد و این مسئله تا آخر این هفته ادامه خواهد داشت. تا پایان مردادماه ۷ میلیون دوز واکسن به دست ما خواهد رسید.
وی ادامه داد: سرعت واکسیناسیون قابل قبول است، از امروز افراد بالای ۵۵ سال میتوانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir ثبت نام و صرفاً بر اساس نوبت دهی خود مراجعه کنند. امکان انتخاب کردن محل، ساعت و روز تزریق واکسن کرونا وجود دارد. برای گروههای اعلام شده واکسن به میزان کافی وجود دارد. همزمان با عید سعید غدیر خم؛ بر اساس فاز سه سند ملی واکسیناسیون کرونا، واکسیناسیون گروههای پرخطر را نیز شروع کردیم، اساتید حوزه، دانشگاه، معلمان، کارمندان بانکها، زندانیان، شاغلین سیستم حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی نیز آغاز شده است. پیش بینی ما این است که تا پایان شهریورماه، فاز سوم واکسیناسیون کرونا را به اتمام برسانیم.
وی یادآور شد: بانک اطلاعاتی افراد مبتلا به دیابت که انسولین تزریق میکنند موجود است و از طریق مراکز بهداشتی و درمانی فراخوان میشوند و فعلاً ثبت نام آنها صورت نمیگیرد.
هر فرد مبتلا به کرونای دلتا ۵ تا ۹ نفر را درگیر میکند/ امکان انتقال سویه دلتا از طریق افراد واکسینه شده وجود دارد
حریرچی گفت: باتوجه به قدرت سرایت پذیری ویروس دلتا نظر تمام مراجع بینالمللی این است که باید یک آرایش جدید برای مقابله با این بیماری در نظر بگیریم.
حریرچی گفت: باتوجه به قدرت سرایت پذیری ویروس دلتا نظر تمام مراجع بینالمللی این است که باید یک آرایش جدید برای مقابله با این بیماری در نظر بگیریم.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت گفت: ۹۰ درصد شهرستانهای ما در حالت قرمز و نارنجی قرار دارند. همچنین ویروس دلتا کل کشورهای جهان از جمله کشور ما را در نوردیده است.
او افزود: تفاوت ویروس دلتا با ویروس ووهان و انواع واریانتهای قبلی این است که قدرت سرایت پذیری آنها کمتر بوده است به شکلی که هر یک نفر یک الی سه نفر را مبتلا میکرد، اما طبق اعلام رسمی CDC هر فرد مبتلا به واریانت دلتا ۵ تا ۹ نفر را درگیر میکند.
حریرچی گفت: همچنین بار ویروسی افراد مبتلا به ویروس دلتا هزار برابر در دستگاه تنفسی و ریه بیشتر از یک فرد مبتلا به واریانتهای دیگر این ویروس خواهد بود. در نتیجه نظر تمام مراجع بینالمللی این است که ما یک آرایش جدیدی را برای مقابله با این بیماری باید در نظر بگیریم.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: باتوجه به شرایط پیش آمده و قدرت سرایت بالا باید توجه داشت که تمام دستاوردهایی که اکثر کشورها در خصوص کنترل این ویروس به دست آوردند میتواند کاملاً از بین برود و بنابراین نیازمند تدابیر جدید خواهیم بود.
او گفت: راه مقابله با ویروس دلتا همچنان واکسیناسیون فراگیر و سراسری همه جمعیت است و همه واکسنهای تولید شده فعلی این قابلیت را دارند که با این ویروس مبارزه کنند. همچنین تا زمان واکسیناسیون عمومی رعایت دستورالعملهای بهداشتی از قبیل فاصلهگذاری اجتماعی، شست و شوی دستها و استفاده از ماسک ضروری خواهد بود.
امکان انتقال سویه دلتا از طریق افراد واکسینه شده وجود دارد
حریرچی بیان کرد: همچنین باید توجه داشت که واکسیناسیون ابتلای شدید، بستری و مرگ ومیر ناشی از ابتلا به دیگر واریناتها را بیش از ۹۰ درصد کاهش میدهد، اما در خصوص ویروس دلتا بر اساس مستندات علمی باید گفت ممکن است افراد مبتلا به این نوع از ویروس کرونا بدون علامت باشند و حتی افراد واکسینه شده مبتلا به ویروس دلتا مانند افراد غیر واکسینه شده ناقل ویروس خواهند بود؛ بنابراین باید سرعت واکسناسیون افزایش پیدا کند و در عین حال دستورالعملها رعایت شود.
او تاکید کرد: متاسفانه درصدی از مردم در برخی از استان ها، قومیتها و ردههای شغلی استقبال مناسبی از واکسیناسیون ندارند و حدود ۴۰ درصد در ردههای سنی مختلف برای واکسیناسیون مراجعه نکردهاند. همچنین ناهماهنگی شناختی که افراد در برابر خطر ویروس دلتا دارند سبب شده تا رفتن به مسافرتها و دورهمیها در تعطیلات اخیر افزایش یابد.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: برخی از افراد با علم به خطرناک بودن این ویروس نه تنها دستورالعملها را رعایت نمیکنند، بلکه عدهای برای کسب درآمد و گذراندن زندگی شان منکر کرونا میشوند که باید این مشکلات از طریق رسانه ملی برطرف شود.
- 16
- 4