در همین راستا، علیرضا صداقت، رئیس بخش آیسییو کرونا بیمارستان امام رضا در مشهد، با اشاره به اینکه تلفات کرونا در ایران ناشی از تجمعات عید غدیر و قربان بوده، گفته است « باید به طور کامل جلوی صدور مجوز» مراسم عزاداری محرم گرفته شود و «تجمع حتی در فضای باز هم خطرناک است».
هفته آینده آمارها بالاتر از این میرود
رئیس بخش آیسییو کرونا بیمارستان امامرضا(ع) در مورد کلیپ منتشرشده از جلوی در بیمارستان امام رضا که عدهای پشت در روی چمن دراز کشیدند که بعد گفته شد همراهان بیماران هستند، گفت: درست است که ما جا نداریم و شرایط خیلی استاندارد نیست، اما شرایط خیلی نزدیک به همین است و چیزی نمانده که همین شرایط را داشته باشیم.
وی ادامه داد: شرایط فعلی نزدیک به این شرایط است. چراکه چنین بیماری جزو بیماریهایی نیست که روی درمان تمرکز و سرمایهگذاری کنیم. بلکه در سطح پیشگیری باید برنامهریزی کنیم.
صداقت افزود: در بیمارستانهایی که به صورت اختصاصیتر بیمار کرونایی پذیرش میکنند، واقعا دیگر جا نیست. این موضوع دیگر نیاز به کتمان ندارد. چون این بیماری را باید در سطح پیشگیری جلوگیری کرد. الان بیمارستانها جا ندارند و شرایط بدتر از این خواهد شد. هفته آینده آمارها بالاتر از این میرود و دیگر تختهای بیمارستانی و تیم درمان جوابگوی این حجم از بیمار نخواهد بود.
لزوم جلوگیری از برگزاری مراسم محرم در مشهد
رئیس بخش آیسییو کرونا بیمارستان امامرضا(ع) با اشاره به نزدیکی مراسمهای ماه محرم و بازگشایی مدارس گفت: تا بازگشایی مدارس زمان بیشتری مانده و حتما در این زمان باقی مانده باید در رابطه با بازگشایی کارشناسیها انجام شود، اما مراسم عزاداری نزدیکتر است و حتی ما از طرف دانشگاه علوم پزشکی و کمیته علمی به استاندار درخواست دادیم تا به طور جدیتر مانع برگزاری مراسمها شود، چون دفعات قبل هم تجربه این را داشتیم که یک سری از مجوزها را صادر میکردند که بعد از صدور مجوز کنترل آن سخت میشود. باید به طور کامل جلوی صدور مجوزها گرفته شود.
صداقت افزود: تجمعاتی که در عید غدیر و قربان داشتیم، صدایش در خواهد آمد و باید منتظر تلفات ناشی از این تجمعات باشیم. هنوز به پیک این موج نرسیدیم، حتما باید جلوی تجمعات معمولی هم گرفته شود.
وی گفت: حتی اگر به دلایلی از برگزاری مراسم عزاداری جلوگیری نشود، باید خودمان به این مسائل فکر کنیم که آیا واقعا امام حسین(ع) راضی است مسلمانی با حضور در مراسم عزاداری جان خود و دیگران را به خطر اندازد؟ آنهایی که متشرعتر از من هستند باید جواب دهند. چون تجمع حتی در فضای باز هم خطرناک است.
صداقت ادامه داد: درست است که گرامیداشت محرم و صفر با ما ایرانیها عجین است، ولی قطعا اگر پیروان امام حسین(ع) و شیعیان در دنیا کم شوند، ضررش بیشتر خواهد بود، ما باید مقداری منطقیتر حتی با دید مذهبی به مسائل بپردازیم. ممکن است مسئولان این مراسمها را ممنوع کنند، اما افراد مذهبی خاصی هستند که در خانههای خود این مراسم را برگزار میکنند. خانههای کوچک با تعداد زیاد افراد که شرایط به شکلی میشود که چند فوتی از این جمعها خواهیم داشت.
وی افزود: در مورد بازگشایی مدارس و دانشگاه هم بحث همین است، البته باید ببینیم که روند واکسیناسیون در آن زمان به چه صورت میشود، سیاستهای کشور آن زمان چگونه است، ولی قطعا با این میزان واکسیناسیون که انجام شده، بازگشایی کار بسیار خطرناکی است.
همچنین شکرالله سلمانزاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان، نیز با اشاره به اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در مناطق قرمز به حداقل رسیده، خواستار تعطیلی دو هفتهای استان خوزستان شده است. درخواست تعطیلی دو هفتهای از سوی مقامهای بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویراحمد نیز مطرح شده است.
اصفهان باید قرنطینه کامل شود/ همکاری نکردن اتاق اصناف در موج پنجم
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: هنوز دستوری برای محدودیتهای مراسم مذهبی ماه محرم و صفر به ما ابلاغ نشده است، احتمال دارد مانند سال گذشته در فضای باز و با رعایت پروتکلها و محدود کردن زمان مراسم برگزار شود اما هنوز قطعی نیست. درخواست داریم قرنطینه و تعطیلی کامل در اصفهان اعمال شود.
سیدمهدی میرجهانیان در گفتوگو با ایمنا، در خصوص وضعیت بحرانی کرونا و میزان رعایتها، اظهار کرد: در شرایط فوق بحرانی هستیم و میزان رعایت پروتکلها در جامعه به شدت کاهش یافته است و صد در صد رعایت نمیشود.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا دچار جهشهایی شده که به شدت آن را مسریتر کرده است، ادامه داد: در اماکن تجمعی، رستورانها، اغذیهفروشیها و فروشگاههای بزرگ، تالارها و مکانهای خصوصی و عمومی دستورالعملها به هیچ عنوان رعایت نمیشود و افراد و متصدیان اماکن صنفی با سهل انگاری باعث سرایت هر چه بیشتر بیماری شدند.
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به تلاش بازرسان و پرسنل سیستم بهداشتی و سایر ارگانهای نظارتی برای اعمال محدودیتها، خاطرنشان کرد: میزان رعایت پروتکلها در تمام زمینهها از جمله ماسک زدن کمتر از ۴۰ درصد است شرایط سختی در مراکز درمانی حاکم است و مردم باید از خواب غفلت بیدار شوند.
همکاری نکردن اصناف در موج پنجم کرونا
وی با تاکید بر اینکه اتاق اصناف به هیچ عنوان در موج پنجم کرونا برای اعمال محدودیتها همکاری نکرده است، افزود: این نبود همکاری باعث بیشتر شدن تخلفات شده است. در شرایط فعلی باید به فکر خستگی و فرسودگی شدید کادر درمان و بهداشت باشیم نه خستگی اصناف، چرا که قطعاً شرایط کادر درمان به شدت بحرانی است و همکاری بین ارگانی به شدت کمرنگ شده و نتیجه آن شرایط فوق بحرانی فعلی است.
- 19
- 7