به گزارش ایرنا از وبدا، ویروس کرونا دورخیز خود برای خیز پنجم را از ابتدای تیر ماه از جنوب کشور به مرکز کشور آغاز کرد و اکنون ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
از ابتدای شیوع کرونا در کشور(اسفند ۹۸) تا کنون، این ویروس پنج خیز برداشته و تلفات این ویروس روز گذشته(یکشنبه) به یک رکورد دست یافت و طی ۲۴ ساعت ۵۴۲ نفر جان خود را بر اثر این ابتلا از دست دادند.
پیشتر بالاترین آمار فوتی های روزانه کرونا در ایران طی ۱۹ ماه گذشته مربوط به ششم اردیبهشت ماه سال جاری با ۴۹۶ فوتی بوده است.
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه اعلام کرد، ۵۸۸ نفر در طول ۲۴ ساعت گذشته بر اثر کرونا جان باختند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسید.
از دیروز تا امروز ۱۸ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۸۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۸۱ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۵۳۷ نفر رسید.
۶ هزار و ۵۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۱۳ میلیون و ۲ هزار و ۲۴۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۱۴۶ هزار و ۱۳۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۶ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۳۷۵ دُز رسید.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.
مقامات وزارت بهداشت پیشتر از وخیم تر شدن وضعیت در خیز پنجم این ویروس خبر داده بودند.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی با استناد به یک برآورد بین المللی هشدار داد اگر به رعایت پروتکل های بهداشتی بی اعتنایی شود تعداد تلفات ویروس کرونا به ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.
بیشتر بخوانید:
- رییس سازمان نظام پزشکی: آیا آنهایی که برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند امروز پاسخگو هستند؟
- بعد از ۴۲ سال هنوز نتوانستهایم سرمی که از آب و قند و نمک است را تولید کنیم!
این آمار در حالی اعلام شده که برخی آمار غیر رسمی و صحبتهای کارد درمان، از تعداد چند برابری درگذشتگان کرونا خبر میدهد.
چندی پیش، حمید سوری، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا، در گفتگو با ایرنا دلیل این اختلاف تعداد رسمی و آمار واقعی را «محدودیت انجام تستهای کرونا و خطای منفی کاذب آنها» عنوان کرد و گفت: «برآورد ما این است که به ازای هر یک فرد مثبت کرونا که شناسایی میشود سه برابر آن یعنی سه نفر دیگر بیمار و ناقل ویروس است که شناسایی نمیشود و در جامعه رها هستند.»
طی روزهای اخیر بسیاری از مسئولان بهداشتی در ایران از افزایش شدید شمار مبتلایان خبر دادهاند. آمار جانباختگان ناشی از کرونا نیز به روزانه بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است. به گفته مقامات، بیش از ۳۳۰ شهر کشور نیز در شرایط قرمز قرار دارند. این در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی نیز بهرغم شروع به کار، هنوز راهبرد مشخص خود را برای مقابله با کرونا اعلام نکرده است و حتی هنوز معلوم نیست وزیر بهداشت چه کسی خواهد بود.
کمبود واکسن، داروهای جنبی و حتی سرم از یک سو و افزایش فشار بر کادر درمان از سوی دیگر باعث شده تا جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و نیز افزایش تلفات آن ممکن نباشد.
در همین رابطه، محمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک روز شنبه، ۱۶ مرداد، در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی گفت: «کادر درمان در رمقهای آخر خود هستند و اگر این سد شکسته شود، اتفاقات خوبی را شاهد نخواهیم بود.»
برای "محرم" سنجیده اقدام کنیم
دکتر حمید سوری رییس گروه واکنش سریع کووید۱۹ وزارت بهداشت درباره شرایط کرونا در روزهای آتی با توجه به آغاز ماه محرم، بیان کرد: این موضوع بسیار نگران کننده است. زمانی گفته میشد که اگر ایمنی در برابر ویروس چه با واکسن و چه به صورت طبیعی به ۷۰ درصد برسد کنترل بیماری کامل میشود؛ درحالی که اکنون میبینیم ویروس هم دارد هوشمندانه برای بقای خود تلاش میکند؛ بنابراین واکسیناسیون قطعا به تنهایی برای کنترل اپیدمی کافی نیست و باید در کنار آن سایر اقدامات نظیر فاصله گذاری اجتماعی، ماسک زدن، عدم شرکت در تجمعات و... را دنبال کنیم.
این اپیدمیولوژیست افزود: با ساده انگاری و عدم رعایت پروتکلها قطعا با وضعیت وخیمی بعد از مراسمات محرم روبرو خواهیم بود که هزینه زیادی به کشور تحمیل میکند. به عنوان یک متخصص صلاح نمیدانم مراسم عزاداری امسال به شکل عادی برگزار شود. در کنار اینکه سلامت معنوی جامعه باید حفظ شود ولی باید سنجیده اقدام کنیم، به نظر نمیرسد الزاما حضور فیزیکی افراد در مراسمات مذهبی مثل سوگواری محرم اصل دینی باشد. سوگواری قطعا لازم است اما شکل اجرای آن در شرایط اپیدمی مهم است و بهتر است شکل متفاوت عزاداری توسط علما تنظیم شود تا با حداقل اثرات سوء این رفتارها مواجه باشیم.
- 27
- 5
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۵/۱۸ - ۱۵:۵۱
Permalink