به گزارش فرارو، مشهد در حال حاضر بدترین وضعیت شیوع کرونا در کشور را دارد و براساس گزارشات روزانه ده ها نفر در استان خراسان رضوی جان خود را از دست می دهند. امروز فرماندار مشهد از کمبود آمبولانس و تابوت در این شهر خبر داد.
تصاویر منتشر شده در کانال هیأت«علمدار مشهدالرضا» با اعتراض همراه شده است و بسیار این سؤال را مطرح می کنند که نهادهای نظارتی کجای کار قرار دارند.
در روزهای اخیر ستاد ملی کرونا دستورالعمل برگزاری مراسم های مذهبی در ایام محرم را منتشر کرد اما گفته می شود موارد تخطی از دستورالعمل ها به شدت افزایش یافته است.
از طرف دیگر تصاویر منتشر شده از آئین«اذن عزا» و تعویض پرچم در حرم رضوی که روز گذشته در مشهد برگزار شد، نیز بحث انگیز شده است. منتقدان می گویند این تصاویر نشان می دهد که پروتکل های بهداشتی مقابل دوربین ها رعایت شده است اما پشت دوربین ها هیچ توجهی به پروتکل ها نمی شود.
ویدئویی هم از یکی از هیأت های عزاداری در جنوب تهران منتشر شده است که در مراسم خود هیچ پروتکلی را رعایت نکرده است.
انتشار این تصاویر و ویدئوها نگرانی مردم و کاربران را بهمراه داشته است. بسياري می گویند با این شرایط نمی توان به کنترل بحران کرونا (corona) امیدوار بود.
واکنش تبلیغات اسلامی به تخلفات کرونایی یک هیأت در مشهد
وی با اشاره به مراحل برخورد با هیئات مذهبی متخلف افزود: در مرحله اول به هیئاتی که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نکنند، تذکر شفاهی میدهیم تا روال برنامههای خود را اصلاح کنند؛ در مرحله دوم تذکر کتبی میدهیم و در مرحله سوم هیئات مربوطه را بر اساس آنچه که در دستورالعملهای ابلاغی آمده به مجامعی معرفی میکنیم که ظرفیتهای حقوقی و خدماتی که دستگاهها به هیاتها میدهند را منع میکنند.
بیشتر بخوانید:
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: در خصوص این هیأت باید بررسیهای لازم انجام شده و سه مرحله نظارتی اعلام شده انجام شود. پس از آن اگر هیأت مربوطه رفتار خود را در شیوه برگزاری مراسمش اصلاح نکرد، برخورد جدیتری انجام خواهیم داد.
***
سخنگوی وزارت بهداشت: وضعیت کرونا در کشور قرمز تیره و حتی سیاه است/ احتمال تعطیلی در روزهای آتی وجود دارد
سخنگوی وزارت بهداشت درباره گسترش و شیوع ویروس کرونا در شرایط فعلی و احتمال تعطیلی و ایجاد محدودیت ها در روزهای آتی گفت.
ایلنا نوشت: دکتر سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگوی تلفنی با برنامه «در انتهای الوند» درباره گسترش ویروس دلتای هندی و بالا رفتن تعداد فوتی ها در روزهای اخیر گفت: در کل دنیا باتوجه به شیوع و گسترش ویروس دلتا، ابتلا به شدت افزایش یافته و به همان نسبت مرگ و میر هم زیاد شده است.
وی افزود: در کشور ما متأسفانه با توجه به اینکه هنوز بالای ۷۰٪ از مردم واکسینه نشده اند، امنیت خاطری وجود ندارد. در عین حال رعایت پروتکل های بهداشتی در پایین ترین حد خود قرار دارد و هر هفته نسبت به هفته قبل این درصد کاهش پیدا کرده و عادی انگاری شدید رخ داده، در صورتی که بیماری به اوج خود رسیده است.
او با اشاره به این که تعداد بستری ها به شدت افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: شاخص های بستری به صورتی است که می توانیم بگوییم وضعیت قرمز تیره یا سیاه است و سرعت انتقال به شدت افزایش یافته و در محیط بسته و حتی باز می تواند به راحتی منتقل شود.
لاری درباره مدت زمان قرنطینه (Quarantine) فرد مبتلا به ویروس دلتا نسبت به انواع دیگر این ویروس گفت: در ویروس دلتا گاهی بعد از دو هفته علایم ویروس شدید می شود! امکان دارد حتی تا روز دهم هم فرد مبتلا بیماری را به صورت خفیف گرفته باشد و بعد از آن درگیری ریه شدید شود. دوران قرنطینه برای هر فرد متفاوت است و مدت زمان دو هفته، حالت نرمالی است که هر فرد مبتلا باید خود را قرنطینه کند.
او درباره پیش بینی وضعیت شیوع ویروس کرونا باتوجه به افزایش سرعت واکسیناسیون در روزهای آتی بیان کرد :در یک سال و نیم اخیر، به همه ما ثابت شده که رفتار این ویروس با رفتار ما ارتباط مستقیم دارد و بسیار با صداقت و هوشمندانه رفتار می کند. کرونا تغییری نکرده و ما هستیم که تغییر کردیم! با این اوضاعی که من می بینیم، حتی کسانی که واکسن (vaccine) می زنند هم میتوانند درگیر شوند و حتما باید رعایت کنند. تجمعات می تواند عامل منفی باشد که ویروس را گسترش دهد. استان های شمالی و جنوبی وضعیت بسیار اسفناکی دارند و هر هفته روند افزایشی بسیار شدید است. تصور نمی کنیم که این قله پیک باشد و روند رو به رشد همچنان در حال افزایش است.
لاری گفت: توصیه می شود در ایام محرم، عزاداری ها در منازل باشد که تجمعات باعث اتفاقات بدی نشود. باید ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایط موجود بازنگری انجام دهد تا از این شرایط رهایی پیدا کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون دانش آموزان و نوجوانان باتوجه به نزدیک شدن به بازگشایی مدارس گفت: هنوز بین واکسن هایی که تزریق می شود، واکسنی که برای تزریق افراد زیر ۱۸ سال توصیه شده باشد، وجود ندارد. البته واکسن کوباپاستور این پتانسیل را دارد که هنوز به تولید قابل قبول و مرحله تزریق نرسیده است، ولی تزریق معلم ها در حال انجام است.
لاری درباره موجودی واکسن های فعلی در کشور ایران گفت: فعلا محموله های واکسن (vaccine) خوب است و ما روزانه بیش از ۴۰۰ هزار دوز واکسن تزریق می کنیم. در حال حاضر واکسیناسیون افراد متولد ۱۳۴۷ به قبل در حال انجام است و در بعضی از استان ها هم متولدین ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۷ در حال واکسینه شدن هستند. در حال حاضر مسیر ورود واکسن بسیار خوب است و ان شاءالله توقفی در آن صورت نگیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره کمبود دارو در بازار و مشکلات پیش آمده پیرامون آن، گفت: نمی توانیم کمبود دارو را کتمان کنیم. ما هر قدر هم موجودی داشته باشیم، زمانی که مصرف بیش از موجودی باشد با کمبود مواجه خواهیم شد. با همه سختی ها سعی در تامین دارو و سرم داریم. مردم باید بدانند که اگر پروتکل ها را رعایت نکنند و با افزایش بیشتر مبتلایان مواجه شویم، باتوجه به تحریم ها قطعا با این کمبودها روبرو شده و روزهای خوبی نخواهیم داشت.
او در پایان درباره برنامه ریزی برای تعطیلی و محدودیت ها نیز گفت: صحبت هایی شده است و وزیر بهداشت برای رییس جمهور نامه ای نوشته و وضعیت بیماری را در آن شرح داده است. اگر قرار است تعطیلی صورت بگیرد، حتما باید با نظارت باشد و اگر تعطیلی همراه با سفرهای طولانی، مهمانی های خانوادگی و عزاداری در زیر سقف ها باشد، بنظر می آید هیچ نتیجه ای نداشته باشد، ولی با توجه به نامه وزیر بهداشت به رئیس جمهور ، بنظر می آید تعطیلی هایی در پیش باشد.
- 15
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۵/۱۹ - ۲۲:۲۶
Permalink