دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۰۴ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۲۸۵
حوزه بهداشت و رفاه

دکتر یزدانی:

در قابلمه‌ای که به عنوان دستگاه کرونایاب در مقابل دوربین‌ها به دست گرفتند، موجب تمسخر ما شد

دکتر یزدانی,واکنش دکتر یزدانی به دستگاه کرونایاب سپاه
دکتر یزدانی گفت: آن در قابلمه‌ای که آقایان فرماندهان ارشد کشور به عنوان دستگاه کرونایاب در مقابل دوربین‌ها به دست گرفتند از همین جنس میانبر بوده است. تصویری وجود دارد که چندتن از مقامات ارشد نظامی مملکت در کنار این در قابلمه ایستاده‌اند و من به عنوان یک ایرانی از دیدن این تصویر، احساس تحقیر ملی کردم. یعنی، کسی نبوده که به این مقامات ارشد نظامی، مشورت کارشناسی بدهد که در چنین بازی نروند؟ تا بعد هم اسباب تمسخر ایران توسط مخالفین یا کسانی شود که اساسا با کشور ما و ایران و ایرانی مشکل دارند؟

به گزارش امتداد، انتشار خبر بروز عوارض موسوم به موکور مایکوزیس یا همان قارچ سیاه در بیماران کرونایی، نگرانی‌هایی را در میان مردم به دنبال داشته است.

هادی یزدانی از پزشکانی که از ابتدای شیوع اپیدمی به صورت بالینی به در خط مقدم مقابله با کووید۱۹ حضور داشته، ضمن اشاره به سویه دلتای ویروس کرونا و عوارضی تحت عنوان قارچ سیاه در درمان این بیماری، اظهار داشت: سویه دلتای ویروس کووید ۱۹ از نظر بالینی، علامت مشخصه‌ای، نسبت به سویه آلفا یا همان کووید بریتانیایی که در پیک چهارم در ایران شاهد شیوع آن بودیم و یا سویه ووهانی ندارد.

قدرت سرایت‌پذیری سویه دلتا تا سه برابر نسبت به سویه معمول ووهان افزایش داشته

وی افزود: تنها مشخصه‌ای که می‌توان برای سویه دلتا به جهت تغییرات ایجاد شده در آن برشمرد، این است که قدرت سرایت پذیری و انتقال آن بالا رفته است. گفته می‌شود که قدرت سرایت‌پذیری سویه دلتا تا سه برابر نسبت به سویه معمول ووهان افزایش داشته است.

این پزشک در ادامه با اشاره به ماجرای قارچ سیاه در روند درمان بیماران کرونایی نیز، خاطرنشان کرد: قارچ سیاه شاید ربط مستقیمی به خود ویروس کرونا نداشته باشد. ما یک سری عفونت‌های قارچی فرصت‌طلب داریم که در بیمارستان‌ها و بیماران بستری در آن بیشتر مشاهده می‌شود. این قارچ‌ها در بیمارانی دیده می‌شود که سطح ایمنی پائین‌تری داشته و یا بیمارانی که داروهای مربوط به کاهش سطح ایمنی بدن، نظیر کورتون‌ها را مصرف می‌کنند. کروتون‌ها، سطح التهاب را پائین آورده و سطح ایمنی بدن را دستخوش تغییر می‌کند.

وی افزود: یکی از درمان‌های موثر و معجزه آمیز ما در مقابله با کرونا، کورتون‌ها و دگزامتازون است اما، این درمان باید در زمان مناسب و با دوز مناسب صورت بگیرد. یعنی اگر شما کورتون را در روزهای ابتدایی درمان کرونا تجویز کنید، بیمار را در معرض خطر قرار داده و سطح ایمنی او را پائین می‌آورید. مسئله‌ای که بیمار را در معرض عفونت‌های فرصت طلبی، نظیر موکور مایکوزیس یا همان قارچ سیاه قرار می‌دهد.

استفاده از کورتون در زمان نادرست و با دوز نامناسب می‌تواند باعث ایجاد قارچ سیاه در بیماران کرونایی شود

یزدانی، عنوان داشت: اگر کورتون را دیر استفاده کنید، بیمار در معرض هیپوکسمی یا کاهش اکسیژن جریان خون، مثلا تا زیر ۹۰ قرار می‌گیرد. اگر بیمار درگیری ریوی هم داشته باشد و شما در تجویز کورتون خساست به خرج دهید، جان او به خطر خواهد افتاد. همین کورتون که نقش معجزه‌آسایی در درمان کرونا دارد، اگر در زمان مناسب به بیمار تزریق نشود، می‌تواند به ضد سلامت بیمار بدل شده و او را در معرض قارچ سیاه قرار دهد.

این پزشک، تصریح کرد: کما اینکه در هند و در اردیبهشت‌ماه، ما همین مسئله را شاهد بودیم و آن‌ها، مرگ‌های زیادی را در بیمارستان‌ها گزارش کردند که دلیل عمده آن هم، استفاده نادرست و در زمان نامناسب از کورتون‌ها بوده است.

با حضور قاضی‌زاده هاشمی، وزیر سابق در مدیریت میدانی مقابله با اپیدمی بهتر عمل می‌شد

وی همچنین در ادامه، ضمن اشاره به خداحافظی سعید نمکی از وزارت بهداشت و کارنامه عملکرد او در این وزارتخانه، یادآور شد: اگر بخواهیم، منصفانه در این باره قضاوت کنیم، باید گفت که وزیر بهداشت به عنوان عضو موثر ستاد ملی مقابله با کرونا، نمی‌تواند مسلوب‌الاختیار باشد. در کشور ما و برخی از کشورها، سیستم‌ها هنوز تابع قدرت افراد هستند. به این معنی که اگر شما در سیستم واحد از دو فرد استفاده کنید، می‌تواند خروجی‌های متفاوتی به دنبال داشته باشد.

این پزشک، خاطرنشان کرد: من اعتقاد دارم که با توجه به اینکه دکتر قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر سابق بهداشت پزشک بوده و از قدرت تصمیم‌گیری بالایی بهره می‌برد، حضور چنین فردی می‌توانست در بحران کرونا، خروجی قابل توجهی را نسبت به وضعیت فعلی به همراه داشته باشد. با اینکه ما پزشکان به دلیل اجرای طرح تحول نظام سلامت و بار بالایی که بر ما تحمیل شد، شاید دل خوشی از او نداشته باشیم اما، معتقدم که با حضور او در مدیریت میدانی مقابله با اپیدمی بهتر عمل می‌شد.

افرادی که تنها شخص وزیر یا دولت روحانی را مسبب وضع فعلی می‌دانند، جرات ابراز نظر کامل در این باره را ندارند

وی، عنوان داشت: نکته مهم اینکه همه قصور متوجه شخص نمکی و دولت روحانی نیست. کل مجموعه حاکمیتی کشور، وظیفه مدیریت بحران را برعهده داشتند و خوب و بد آن با خودشان است. هر فرد، سیستم یا نهادی که باعث شد، امکان خرید واکسن در زمان مناسب از سیستم درمانی کشور سلب شود در وضعیت کنونی شریک است.

یزدانی، ادامه داد: اگر ما بخواهیم، فقط شخص نمکی یا دولت روحانی را مسبب وضع فعلی بدانیم به نظر من، آدرس غلط داده‌ایم. افرادی که تنها شخص وزیر یا دولت روحانی را مسبب وضع فعلی معرفی می‌کنند، یا جرات ابراز نظر کامل در این باره را ندارند یا آدرس غلط می‌دهند.

در قابلمه‌ای که برخی به عنوان دستگاه کرونایاب در مقابل دوربین‌ها به دست گرفتند، موجب تمسخر ما شد

این پزشک همچنین، خاطرنشان کرد: ما از نظر تکنولوژی در مواردی از دنیا عقب هستیم و مجبوریم در جاهایی که امکان اجتهاد شخصی نداریم از علم روز و تکنولوژی دنیا استفاده کنیم. هر گونه راه میانبری در این بین، موجب استهزا و تمسخر ما خواهد شد.

وی در ادامه، تشریح کرد: آن در قابلمه‌ای که آقایان فرماندهان ارشد کشور به عنوان دستگاه کرونایاب در مقابل دوربین‌ها به دست گرفتند از همین جنس میانبر بوده است. تصویری وجود دارد که چندتن از مقامات ارشد نظامی مملکت در کنار این در قابلمه ایستاده‌اند و من به عنوان یک ایرانی از دیدن این تصویر، احساس تحقیر ملی کردم. یعنی، کسی نبوده که به این مقامات ارشد نظامی، مشورت کارشناسی بدهد که در چنین بازی نروند؟ تا بعد هم اسباب تمسخر ایران توسط مخالفین یا کسانی شود که اساسا با کشور ما و ایران و ایرانی مشکل دارند؟

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش