جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۹ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۶۹۸
حوزه بهداشت و رفاه

نظر علمی درباره اثربخشی واکسن 'سینوفارم' / وضعیت 'لامبدا' در ایران

واکسن کرونا,کروناویروس
دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ با اشاره به برخی شایعات بر اساس بی تاثیر بودن واکسن سینوفارم، بیان کرد:اکنون نمی توانیم در مورد اثر واکسن ها مقایسه خوبی انجام دهیم. برای اینکه هنوز اطلاعات مان نسبت به واکسن ها و پلتفرم های مختلف واکسن ناقص است. با این حال می دانیم که سازمان جهانی بهداشت این واکسن ها را قبول نموده و به همه جوامع توصیه کرده که واکسیناسیون را با هر پلتفرم مورد تائید، انجام دهند.

دکتر عاطفه عابدینی در گفتگو با ایسنا، در مورد شرایط و روند بیماری کووید ۱۹ در کشور، بیان کرد:در صورتیکه به نمودار بیماری در کشور نگاه کنیم، چند روزی است که موارد مثبت بیماری و میزان مرگ ومیرمان کاهش یافته است و ان شاءالله این وضعیت به نوعی شروع روند نزولی پیک پنجم در کشور باشد. به طورمثال طبق نمودارهای بیماری از روزانه ۳۰ هزار مورد مثبت کرونا به ۲۵ هزار مورد مثبت رسیده ایم و شاید بتوان گفت که یک کاهش پنج درصدی را داشته باشیم. در زمینه مراجعات سرپایی نیز یک کاهش چند درصدی مشاهده می شود.

روند نزولی کرونا در سیستان و بلوچستان

او گفت:در سیستان و بلوچستان، شرایط بسیار خوبی را شاهدیم و بنظر میرسد که فعلاً در این استان روند بیماری نزولی است. با این حال در سایر مناطق کشور یا هم چنان در پیک قرار داریم و یا به تازگی از پیک خارج شده اند. به طورمثال در استان کرمان که شرایط مقداری بهتر شده ، ولی هنوز نمی توان ۱۰۰ درصد درباره آن قضاوت کرد.

عابدینی در مورد وضعیت بیماری در تهران نیز بیان کرد:در تهران بنظر می آید که در پلاتو پیک مانده ایم و ان شاءالله که روند رو به نزول رود.

لامبدا هنوز در ایران شناسایی نشده است

او در ادامه با اشاره به واریانت لامبدا که در بعضی کشورهای پیرامون کشور ایران گزارش شده است، خاطرنشان کرد:لامبدا موتاسیون جدیدی از ویروس کرونا (corona) است که به نظر میرسد که روی بیماری زایی اثر دارد و احتمالا شدت بیماری زایی اش بیشتر از دلتا باشد. البته این موضوع خیلی بستگی به این دارد که لامبدا در سطح جامعه به موتاسیون غالب بدل شود یا خیر که این موضوع هم بستگی به شرایط جامعه و ویروس دارد. اما با توجه به اینکه در برخی کشورهای همسایه ما دیده شده، احتمال اینکه در ایران هم باشد، وجود دارد ، ولی هنوز سکانس و شناسایی ثابت شده از این ویروس در کشور نداریم.

عابدینی خاطرنشان کرد:البته هنوز نمی توان به دقت و با صراحت اظهارنظر کرد که این موتاسیون از واریانت دلتا خطرناک تر باشد. برای اینکه این مسئله به شرایط بیماری زایی و ... مرتبط است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

واکسن سینوفارم؛ مؤثر یا بی تاثیر؟

وی در بخش دیگری از صحبت هایش در مورد اما و اگرهایی که در زمینه اثربخشی واکسن سینوفارم مطرح می شود، بیان کرد:بسياري از این مباحث شایعه است. به صورت کلی ما اکنون نمی توانیم در مورد اثر واکسن ها مقایسه خوبی انجام دهیم. زیرا هنوز اطلاعات مان نسبت به واکسن ها و پلتفرم های مختلف واکسن ناقص است. با این حال می دانیم که سازمان جهانی بهداشت این واکسن ها را قبول کرده و به همه جوامع توصیه کرده که باید سعی کنید، واکسیناسیون را با هر پلتفرمی انجام دهید. حتی اگر اثرش کم است. بدین ترتیب بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت درصد واکسیناسیون مهمتر از نوع واکسن است.

عابدینی در مورد انتشار تصاویری در شبکه های اجتماعی از آزمایش آنتی بادی افرادی که واکسن سینوفارم دریافت نموده اند و این ادعا که هیچ گونه آنتی بادی در بدن آنها ساخته نشده، بیان کرد:اصلا ربطی ندارد. زیرا اولا باید آنتی بادی نوع خاصی را اندازه گرفت، گاهی شاید لازم باشد که آنتی بادی نوترالیزان یا خنثی کننده اندازه گیری شود. ممکن است در برخی افراد تولید آنتی بادی با هفته ها تاخیر باشد و تحریک ایمنی سلولی اش بیشتر باشد، اما نباید طبق این تصاویر بر عدم کفایت یا عدم تأثير واکسن نتیجه گیری کنیم. در عین حال نمی توان بیان کرد که هرکس میزان آنتی بادی اش بسیار بالاست، اصلا به بیماری مبتلا نمی شود. طرح چنین مباحثی به این صورت اصلا درست نیست.

علت بروز قارچ سیاه و نحوه درمان

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹، در مورد بروز بیماری قارچ سیاه در کشور نیز اذعان کرد:بیماری قارچ سیاه یک بیماری قارچی است که در بیمارانی که به هر علتی سیستم ایمنی شان ضعیف شده باشد یا دیابتی هایی که کنترل شان ضعیف است یا افردی که داروهایی مانند کورتون زیاد مصرف کردند، میتواند اتفاق افتد. در بیماری کووید هم اگر بیماری زیاد طول بکشد یا اینکه داروها به نحوی باشد که سیستم ایمنی را خیلی تحت‌تأثیر قرار دهد و آنتی بیوتیک های بی رویه و بدون دلیل داده شود، ممکن است این عارضه رخ دهد. بر همین اساس باید هم در تجویز این داروها و هم در مصرف آن ها دقت کرد تا این عرضه رخ ندهد.

عابدینی اظهار کرد:این بیماری درمان ضد قارچ دارد. پروتکل درمانی کووید همچنان سر جای خودش هست، اما اگر عارضه قارچ سیاه برای بیماری رخ دهد درمان ضدقارچ هم برایش شروع می شود. من در بیمارستان مسیح دانشوری که تعداد زیادی بیمار دارم، تاکنون موردی از قارچ سیاه نداشتم، ولی امکان دارد در مواردی رخ دهد. باید توجه کرد که دوز داروها را دقیق تجویز کنیم. در صورتیکه در این زمینه دقت شود هم میتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد و در عین حال اگر هم رخ داد می توان زود آنرا شناسایی و درمان کرد.

  • 23
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش