دکتر عاطفه عابدینی در گفتگو با ایسنا، در مورد شرایط و روند بیماری کووید ۱۹ در کشور، بیان کرد:در صورتیکه به نمودار بیماری در کشور نگاه کنیم، چند روزی است که موارد مثبت بیماری و میزان مرگ ومیرمان کاهش یافته است و ان شاءالله این وضعیت به نوعی شروع روند نزولی پیک پنجم در کشور باشد. به طورمثال طبق نمودارهای بیماری از روزانه ۳۰ هزار مورد مثبت کرونا به ۲۵ هزار مورد مثبت رسیده ایم و شاید بتوان گفت که یک کاهش پنج درصدی را داشته باشیم. در زمینه مراجعات سرپایی نیز یک کاهش چند درصدی مشاهده می شود.
روند نزولی کرونا در سیستان و بلوچستان
او گفت:در سیستان و بلوچستان، شرایط بسیار خوبی را شاهدیم و بنظر میرسد که فعلاً در این استان روند بیماری نزولی است. با این حال در سایر مناطق کشور یا هم چنان در پیک قرار داریم و یا به تازگی از پیک خارج شده اند. به طورمثال در استان کرمان که شرایط مقداری بهتر شده ، ولی هنوز نمی توان ۱۰۰ درصد درباره آن قضاوت کرد.
عابدینی در مورد وضعیت بیماری در تهران نیز بیان کرد:در تهران بنظر می آید که در پلاتو پیک مانده ایم و ان شاءالله که روند رو به نزول رود.
لامبدا هنوز در ایران شناسایی نشده است
او در ادامه با اشاره به واریانت لامبدا که در بعضی کشورهای پیرامون کشور ایران گزارش شده است، خاطرنشان کرد:لامبدا موتاسیون جدیدی از ویروس کرونا (corona) است که به نظر میرسد که روی بیماری زایی اثر دارد و احتمالا شدت بیماری زایی اش بیشتر از دلتا باشد. البته این موضوع خیلی بستگی به این دارد که لامبدا در سطح جامعه به موتاسیون غالب بدل شود یا خیر که این موضوع هم بستگی به شرایط جامعه و ویروس دارد. اما با توجه به اینکه در برخی کشورهای همسایه ما دیده شده، احتمال اینکه در ایران هم باشد، وجود دارد ، ولی هنوز سکانس و شناسایی ثابت شده از این ویروس در کشور نداریم.
عابدینی خاطرنشان کرد:البته هنوز نمی توان به دقت و با صراحت اظهارنظر کرد که این موتاسیون از واریانت دلتا خطرناک تر باشد. برای اینکه این مسئله به شرایط بیماری زایی و ... مرتبط است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
واکسن سینوفارم؛ مؤثر یا بی تاثیر؟
وی در بخش دیگری از صحبت هایش در مورد اما و اگرهایی که در زمینه اثربخشی واکسن سینوفارم مطرح می شود، بیان کرد:بسياري از این مباحث شایعه است. به صورت کلی ما اکنون نمی توانیم در مورد اثر واکسن ها مقایسه خوبی انجام دهیم. زیرا هنوز اطلاعات مان نسبت به واکسن ها و پلتفرم های مختلف واکسن ناقص است. با این حال می دانیم که سازمان جهانی بهداشت این واکسن ها را قبول کرده و به همه جوامع توصیه کرده که باید سعی کنید، واکسیناسیون را با هر پلتفرمی انجام دهید. حتی اگر اثرش کم است. بدین ترتیب بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت درصد واکسیناسیون مهمتر از نوع واکسن است.
عابدینی در مورد انتشار تصاویری در شبکه های اجتماعی از آزمایش آنتی بادی افرادی که واکسن سینوفارم دریافت نموده اند و این ادعا که هیچ گونه آنتی بادی در بدن آنها ساخته نشده، بیان کرد:اصلا ربطی ندارد. زیرا اولا باید آنتی بادی نوع خاصی را اندازه گرفت، گاهی شاید لازم باشد که آنتی بادی نوترالیزان یا خنثی کننده اندازه گیری شود. ممکن است در برخی افراد تولید آنتی بادی با هفته ها تاخیر باشد و تحریک ایمنی سلولی اش بیشتر باشد، اما نباید طبق این تصاویر بر عدم کفایت یا عدم تأثير واکسن نتیجه گیری کنیم. در عین حال نمی توان بیان کرد که هرکس میزان آنتی بادی اش بسیار بالاست، اصلا به بیماری مبتلا نمی شود. طرح چنین مباحثی به این صورت اصلا درست نیست.
علت بروز قارچ سیاه و نحوه درمان
دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹، در مورد بروز بیماری قارچ سیاه در کشور نیز اذعان کرد:بیماری قارچ سیاه یک بیماری قارچی است که در بیمارانی که به هر علتی سیستم ایمنی شان ضعیف شده باشد یا دیابتی هایی که کنترل شان ضعیف است یا افردی که داروهایی مانند کورتون زیاد مصرف کردند، میتواند اتفاق افتد. در بیماری کووید هم اگر بیماری زیاد طول بکشد یا اینکه داروها به نحوی باشد که سیستم ایمنی را خیلی تحتتأثیر قرار دهد و آنتی بیوتیک های بی رویه و بدون دلیل داده شود، ممکن است این عارضه رخ دهد. بر همین اساس باید هم در تجویز این داروها و هم در مصرف آن ها دقت کرد تا این عرضه رخ ندهد.
عابدینی اظهار کرد:این بیماری درمان ضد قارچ دارد. پروتکل درمانی کووید همچنان سر جای خودش هست، اما اگر عارضه قارچ سیاه برای بیماری رخ دهد درمان ضدقارچ هم برایش شروع می شود. من در بیمارستان مسیح دانشوری که تعداد زیادی بیمار دارم، تاکنون موردی از قارچ سیاه نداشتم، ولی امکان دارد در مواردی رخ دهد. باید توجه کرد که دوز داروها را دقیق تجویز کنیم. در صورتیکه در این زمینه دقت شود هم میتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد و در عین حال اگر هم رخ داد می توان زود آنرا شناسایی و درمان کرد.
- 23
- 4