
به گزارش ایسنا، براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۹ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۸۴۷ نفر دُز اول واکسن کرونا (corona) و ۹ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۱۴۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۸ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۹۹۰ دُز رسید.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن (vaccine) حتماً در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.
از دیروز تا امروز ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۰ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۵۴۴ نفر از آن ها بستری شدند.
همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۵۵ هزار و ۵۱۲ نفر رسید.
متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۸ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.

خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون ۲۶۹ هزار و ۵۰۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
۷ هزار و ۸۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۲۹ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۵۶۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
***
عبور کشور از قله پیک پنجم کرونا/ لزوم استفاده از دو ماسک در اماکن عمومی
معاون درمان ستاد کرونا در تهران با تأکید بر اینکه هم اینک به قله پیک پنجم رسیده ایم، به مردم توصیه کرد که در اماکن عمومی استفاده از دو ماسک اجباری است و یا استفاده از ماسکِ فیلتردار، ارجح است.
به گزارش ایسنا، نادر توکلی با بیان این که تولید واکسن داخلی و واردات در حال انجام است، اظهارکرد: در حال حاضر واکسیناسیون عمومی در مراکز تجمیعی واکسیناسیون با سرعت خوبی در حال انجام است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشات وزارت بهداشت، محموله های واکسن به تدریج وارد شده و در شبکه توزیع قرار می گیرد و به نحو احسن پیش می رود.
توکلی درباره روند تولید واکسن برکت و پارس در کشور اظهار کرد :سبد تولید داخل در حال حاضر کفافِ نیازِ عمومی را نمی دهد و برندهای خارجی و مورد تائید، وارد می شود.

پیگیری برای تزریق عمومی واکسن رازی
این پزشک متخصص که در برنامه ای رادیویی صحبت میکرد، گفت: واکسن کوپارس نیز که تولید سرم سازیِ رازی است در حال پیگیری برای تزریقِ همگانی است.
با همه این تفاسیر، باز هم واکسن داخلی کفاف نمی دهد و باید حتما از برندهای خارجی و وارداتی استفاده کنیم.
توکلی همچنین ضمن پیش بینیِ واکسیناسیون سراسری دُز دوم برای مردم کشورمان تا پایان ۱۴۰۰، گفت: در ۶ ماه آینده برنامه ای بدین منظور دیده شده است و پس از این که گروههای سنی و مشاغل خاص واکسینه شدند، قشرِ جوانان در دستور کار قرار می گیرند و به ترتیب اولویت وارد سیستم واکسیناسیون خواهند شد.
به قله پیک پنجم رسیدیم
او با تأکید بر اینکه هم اینک به قله پیک پنجم رسیده ایم، گفت: در هر پیک ابتدا میزان بیماران سرپایی افزایش پیدا می کند و پس از ۱۰ روز پیک بستری و پس از گذر از دو هفته، شیب مرگ و میر فزونی می گیرد.
توکلی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر مراجعات سرپایی به ثبات رسیده و در حال کاهش است.
معاون درمان ستاد کرونا در تهران ضمن ارائه توصیه هایی به مردم تصریح کرد: در اماکن عمومی زدن دو ماسک اجباری است و یا استفاده از ماسکِ فیلتر دار ارجح است.
توکلی گفت:حضور بیش از یک ساعت در اماکن سر بسته توصیه نمی شود و تهویه این اماکن بسیار مهم است تا کم ترین میزان آلودگی را شاهد باشیم.

همچنین دکتر شاهین قاسمی، متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت وگوی رادیویی در مورد کرونا و ضمن اشاره به مطالب ناصحیح منتشر شده در فضای مجازی گفت: در مورد کرونا باید از متخصصان مربوطه استفاده شود تا مطالب قابل اعتماد دریافت شود.
او ویتامین سی را کمکی برای بهبودی کرونا خواند و ادامه داد: آب هویج و امثال آن به هیچ وجه عامل از بین برنده ویروس نیستند، ولی متأسفانه برخی افراد از این موضوع سوء استفاده می کنند که منجر به گرانی ها می شود.
این متخصص بیماری های عفونی با اذعان به اینکه هیچ ماده غذایی وجود ندارد که کرونا را تشدید یا از بین ببرد اظهارکرد: خشک نبودن مخاط عامل مناسبی در جهت سیر مبتلا نشدن به بیماری است اما اینکه خوردن آب ویروس را به معده برده و اسید معده آن را از بین می برد، اصلا صحیح نیست چرا که ویروس نمی تواند با آب حرکت کند در حالی که خوردن مایعات توصیه می شود.
دکتر قاسمی تغذیه مناسب و استفاده از ویتامین ها را توصیه کرد و گفت:تجربه نشان داده استرس روی تشدید این بیماری و بدتر شدن حال جسمانی مؤثر است؛ ویروس لامبدا که جهش یافته کروناست تا کنون وارد کشور نشده و مانند ویروس دلتا حالت تهاجمی بیشتر دارد و فعلاً پروتکل درمان و مقابله همین درمان فعلی است و درمان ویژه ای برای آن وجود ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد :تا دیروز در مراکز درمانی ویروس لامبدا گزارش نشده و بهتر است در مورد این مسأله استرس بوجود نیاوریم و به جای آن مشکل فعلی را درمان کنیم و لذا مردم پروتکل ها را با شدت بیشتری رعایت کنند و مسئولان نیز سرعت واکسیناسیون را افزایش دهند.
- 13
- 2