دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۱۲۶۱
حوزه بهداشت و رفاه

جزئیات فنی از کارت دیجیتال داخلی واکسن | جزییات سفرهای هوشمند برای واکسینه شده‌ها

کارت دیجیتال داخلی واکسن,مسافرت با کارت واکسن

با شیوع ویروس کرونا در دنیا، ازجمله ایران، محدودیت های بسیاری از طرف دولت ها اعمال شد. اگرچه هدف این محدودیت ها کنترل گسترش بیماری و حفظ جان مردم بود، اما مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد کرد. بسیاری از کسب وکارها به ناگزیر تعطیل یا محدود شدند و امور روزمره مردم، مانند کارهای اداری با اختلال مواجه شد. در مواقعی که شاهد اوج گیری بیماری بودیم، حتی ترددهای بین شهری ممنوع یا محدود شد.

این وضعیت ادامه داشت تا اینکه به تدریج واکسن ها مجوز استفاده اضطراری دریافت کردند و روند واکسیناسیون شروع شد. دولت ها هم برای این که بتوانند از این محدودیت ها بکاهند، به فکر صدور مجوز، ازجمله گذرنامه واکسیناسیون و کارت بین المللی واکسن برای افرادی افتادند که واکسینه شده بودند. کشور ما هم بعد از اینکه توانست تعداد افراد واکسینه شده کامل را به میزان قابل قبولی برساند، تمایل به صدور کارت دیجیتال واکسن گرفت. اکنون صدور کارت دیجیتال واکسن برای سفر به خارج از کشور فراهم شده و به زودی کارت داخلی هم آماده عرضه می شود.

کیوآر کد برای دسترسی به کارت

علی شریفی زارچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در گفتگو با همشهری در مورد فرایند صدور کارت دیجیتال برای کسانی که طی ۲هفته آینده قصد سفر به خارج از کشور را دارند، می گوید:« آن دسته از افرادی که هر دو دوز را تزریق کرده اند ، پس از مراجعه به سایت vcr.salamat.gov.ir اطلاعات شخصی خود را که شامل کدملی، شماره موبایل( سیم کارت باید به نام متقاضی باشد)، نام و نام خانوادگی و شماره گذرنامه است، ثبت و تأیید کنند.»

به گفته شریفی زارچی« آنها بعد از این کار یک پیامک دریافت می کنند که آدرس شماره کارت برای آنها ارسال شده است. اگر افراد روی این لینک کلیک کنند، یک صفحه برای آنها نمایش داده می شود که درواقع همان کارت واکسن دیجیتال است.» اطلاعات کارت دیجیتال واکسن شامل اطلاعات هویتی افراد و اطلاعات واکسن تزریق شده( نوع واکسن، تولیدکننده واکسن، تاریخ تزریق نوبت اول و نوبت دوم و کشور تزریق کننده، یعنی ایران) است. شریفی زارچی با اشاره به اینکه این کارت همچنین دارای یک« کیوآر کد» است، ادامه می دهد:« هر کس کیوآر کد را با گوشی خود اسکن کند، همان صفحه( کارت دیجیتال) روی گوشی او نمایش داده می شود.»

دسترسی سریع به کارت

همینطور این امکان فراهم شده است که متقاضیان با کلیک کردن روی دکمه پی دی اف، نسخه ای از کارت دیجیتال واکسن را به صورت فایل پی دی اف در اختیار داشته باشند. سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت مزیت فایل پی دی اف را دسترسی سریع به کارت می داند؛ چراکه در گیت های بررسی گذرنامه، مأمور مربوطه می تواند کیوآر کد را از همین فایل پی دی اف اسکن کند تا به صفحه اصلی کارت دسترسی داشته باشد؛ بنابراین، امکان جعل کارت دیجیتال واکسن وجود ندارد. شریفی زارچی با اشاره به اینکه این کارت به زبان انگلیسی است، می گوید:« به این ترتیب فرایند صحت سنجی از سوی مأموران گذرنامه گیت های خارجی به سرعت طی می شود و مأمور متوجه می شود که کارت از طرف وزارت بهداشت ایران صادر شده است.»

کارت دیجیتال داخلی واکسن,مسافرت با کارت واکسن

محدودیت ها رفع می شود؟

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در مورد رفع محدودیت های درون شهری با صدور کارت دیجیتال داخلی می گوید:« قوانین مرتبط با رفع محدودیت های درون شهری و برون شهری به زودی اطلاع رسانی می شود. این موضوع بر عهده ستاد ملی کروناست و قانونگذاری و تصمیم گیری در مورد شرایط و نحوه استفاده از کارت دیجیتال واکسن داخلی از سوی این ستاد صورت می گیرد و اجرای فنی آن هم بر عهده مرکز مدیریت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت است.»

صدور کارت داخلی تا چند روز دیگر

با این حال، ضرورت کارتی مشابه کارت دیجیتال بین المللی برای کاربردهای داخلی هم احساس می شود. درصورتی که چنین کارتی برای استفاده شهروندان عرضه شود، می تواند بسیاری از محدودیت های داخلی را حذف کند یا حداقل کاهش دهد. شریفی زارچی در این مورد می گوید:« ما زیرساخت های فنی برای صدور کارت دیجیتال داخلی واکسن را فراهم کرده ایم که تا چند روز دیگر از این کارت رونمایی خواهد شد.» شریفی زارچی با اشاره به اینکه ما همین الان هم می توانیم کارت فارسی را صادر کنیم، می گوید:« چند مورد مرتبط با پشتیبانی فنی باقی مانده که در حال توسعه آن هستیم؛ مثلا بعضی افراد در مراجعه به مراکز واکسیناسیون، به هر دلیلی مانند قطعی برق، نامشان در یک لیست کاغذی ثبت شده که در حال برطرف کردن چنین مواردی هستیم.»

جزییات سفرهای هوشمند برای واکسینه شده ها

رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل ونقل، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی جزییات پروتکل های جدید برای اجرای محدودیت های هوشمند کرونایی را اعلام کرد.

کارت دیجیتال داخلی واکسن,مسافرت با کارت واکسن

به گزارش ایسنا، در شرایطی که واکسیناسیون کرونا طبق آخرین آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیش از ۲۹ میلیون و ۴۵۳ هزار دز رسیده است، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش سرعت واکسیناسیون تا دو میلیون دز در روز و لغو ممنوعیت سفر و محدودیت های کرونایی برای کسانی که هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند ، خبر داد. چرا‌که به گفته او قرار است محدودیت ها و ممنوعیت های هوشمند پس از واکسیناسیون اجرا شود.

رضا نفیسی- رییس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی- در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد :اجرای سیستم هوشمند کرونا مدتی است مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر اساس آن مقرر شده، اطلاعات افرادی که هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند ، وارد این سیستم شود و محدودیت های کرونایی مانند ممنوعیت های سفر برای آن ها لغو شده و کاهش یابد.

وی افزود:به گونه ای که اگر این افراد واکسینه شده خواستند برای سفر با وسایل حمل ونقل عمومی مانند قطار، اتوبوس، هواپیما یا خودروی شخصی خود اقدام کنند، مشکلی برای آن ها وجود نداشته باشد بتوانند این کار را انجام دهند و حتی بدون مشکل به سفرهای خارجی بروند.

رییس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی، ادامه داد :یکی دیگر از مزایای سیستم هوشمند کرونا این است که به عنوان مثال اگر فردی در هواپیما با وجود واکسینه شدن یا علیرغم منفی شدن تست کرونا، به این بیماری مبتلا شد به سرعت وضعیت بقیه مسافران در هواپیما از وضعیت سفید به نارنجی یا قرمز تغییر می کند و به آن ها هشدار می دهیم که مراقب باشند و پروتکل های احتیاطی را رعایت کنند.

نفیسی گفت:بر این اساس مقرر شده تا اطلاعات همه مسافران را در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دهیم و از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز اطلاعات واکسینه شده ها و مبتلایان کرونایی را در اختیار سیستم حمل و نقل قرار دهد تا مانند سامانه ماسک از آن استفاده کنند.

وی گفت:سیستم هوشمند کرونا در حال بحث و بررسی نهایی است و هر زمانی که به ما دستور دهند آن را اجرایی خواهیم کرد تا بتوانیم با سرعت و دقت بیشتری ویروس کرونا را در کشور رصد کنترل کنیم. البته در صورت اجرای آن، مانند سامانه ماسک به بخش های مختلف حمل و نقل اعلام شده و آن ها نیز موظف به اجرای آن خواهند شد.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش