دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۸ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۶۷۶
حوزه بهداشت و رفاه

امید تازه برای درمان ایدز

بیماریHIVuدرمان بیماری HIV
بررسی سوابق بیمار مبتلا به HIV که به صورت طبیعی ویروس در بدن او از بین رفته است، نشان می دهد که تلاش های دانشمندان برای رسیدن به درمان یا واکسن این بیماری بی ثمر نیست.

در خبرها آمده بود یک زن اهل آرژانتین بعنوان دومین فردی که ویروس HIV در بدن او به صورت طبیعی پنهان شده است، دنیای پزشکی را تحت تأثیر قرار داده است و پژوهشگران را به دست یابی به درمان یا واکسنی برای این ویروس کشنده، بیش از گذشته امیدوار کرده است. بنظر میرسد عفونت ویروس HIV در او بدون درمان سلول های بنیادی از بین رفته است و محققان هیچ شاهدی مبنی بر ویروس زنده و سالم در بدن این بیمار ۳۰ ساله که ۸ سال پیش بیماری او تشخیص داده شده بود، نیافتند.

تشویق برای تلاش بیشتر

ژو یو از مؤسسه راگون بیمارستان عمومی ماساچوست، MIT و هاروارد در این مورد در ایمیلی به CNN بیان کرد:مثال هایی از چنین درمان هایی که به صورت طبیعی رخ داده است، نشان می دهد تلاش های فعلی برای یافتن راه درمان عفونت HIV دست نیافتنی نیست و تکاپوی ما برای رسیدن به یک نسل بدون ایدز ممکن است در نهایت با موفقیت همراه باشد. یو و همکارانش این یافته ها را در ۱۵نوامبر در مجله سالانه طب داخلی گزارش کردند. این تیم سابقاً اولین فرد شناخته شده - یک زن ۶۷ ساله به نام لورین ویلنبرگ- را توصیف کرده بودند که سال گذشته به صورت طبیعی به این درمان به اصطلاح عقیم کننده دست یافت. بعلاوه ۲ مورد دیگر مبتلا به HIV نیز با درمان عقیم کننده به واسطه پیوند مغز استخوان یا سلول های بنیادی نیز از این بیماری نجات پیدا کرده بودند.

عملکرد ویروس در بدن میزبان

هم اکنون حدود ۳۸ میلیون نفر در سراسر دنیا با عفونت HIV زندگی می کنند که در صورتیکه درمان نشوند منجر به بیماری ایدز( AIDS) می شود. در طول عفونت، اچ آی وی کپی هایی از ماده ژنتیک خود، معروف به پروویروس ها را در DNA سلول های میزبان وارد می کند. به این ترتیب یک مخزن ویروسی ایجاد می شود که به HIV اجازه می دهد تا خود را از چشم سیستم ایمنی پنهان کند.

درمان های ضدپروویروسی میتواند ویروس را از تکثیر منع کند؛ بدین ترتیب میزان ویروس در خون یا بار ویروسی در بدن کم می شود و به سطحی غیرقابل تشخیص می رسد. با این حال، این روش باعث نمی شود که فرد از شر مخزن ویروسی خلاص شود.

یو و تیمش سال ها روی گروهی از افرادی که مخزن ویروسی را در بدن داشتند، اما توانسته بودند عفونت را بدون داروهای ضدویروسی تحت کنترل خود درآورند، مطالعه کردند. در بین آنها بیمارانی بودند که هم چنان بعد از توقف درمان توانسته بودند ویروس را سرکوب کنند. با این حال، در موارد فوق العاده نادر پیش آمده که با درمان عقیم کننده، چه از طریق پیوند سلول های بنیادی و چه از طریق پاسخ ایمنی طبیعی ظاهرا فرد مخزن ویروسی را ریشه کن کرده است.

مسیر رسیدن به درمان

ولی بیمار اخیر آرژانتینی که آزمایش HIV او در سال ۲۰۱۳ مثبت شد درمان های معمول را دریافت نکرده بود، به جز در زمان بارداری که در نهایت یک کودک بدون HIV را در مارس ۲۰۲۰ به دنیا آورد. پژوهشگران بیش از ۱.۵ میلیارد سلول موجود در خون و نمونه بافت جفت او را از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ مورد آزمایش قرار دادند و فقط ۷ پروویروس معیوب تشخیص دادند.

لوئیس مونتانر، رهبر برنامه تحقیقی HIV در موسسه ویستار در فیلادلفیا می گوید:امکان دارد ویروس همچنان در برخی از اعضای بدن که محققان نتوانسته اند از آنجا آزمایش بگیرند در کمین باشد. این یعنی دانشمندان نمی توانند صددرصد در مورد رخ دادن درمان عقیم سازی مطمئن باشند. چندین جنبه از پرونده بیمار اسپرانزا جالب است. آزمایش HIV او در سال ۲۰۱۱ منفی شد و احتمالا بعدا توسط شریک زندگی اش که هنگام آزمایش در فوریه۲۰۱۳ بار ویروسی قابل توجهی را حمل می کرد ، آلوده شده بود. هنوز مشخص نیست او چه مدت و تا چه اندازه ای ممکن است در معرض ویروس قرار گرفته باشد.

مونتانر می گوید:سیستم ایمنی این بیمار ممکن است تا حدی مقاومت را در برابر ویروس طی این مدت ایجاد کرده باشد. در صورتیکه اینگونه باشد تجربه او میتواند چشم اندازی برای توسعه واکسن HIV باشد. زمانی که محققان توالی ژنتیک چند پروویروس معیوبی را که تشخیص داده بودند، مورد بررسی قرار دادند، به چند جهش متمایز که نشان می دهد ویروس برای تکامل و مقابله با دفاع اولیه سیستم ایمنی زمان داشته است، رسیدند. این یک امکان هیجان انگیز دیگر را ایجاد کرد.

مونتانر بیان کرد:ما همیشه این تصور را داشتیم که وقتی ویروس شروع به تکامل و تکثیر کرد، دیگر راه برگشتی وجود ندارد، به این معنی که ویروس در دوره است، ولی در صورتیکه بیمار آرژانتینی حتی پس از این مرحله موفق شده است که ویروس را خاموش کند، اگر به اندازه کافی در برابر ویروس قرار گیرد، امید بیشتری وجود دارد که سیستم ایمنی بتواند قدرتمندتر از HIV باشد. یو نیز معتقد است که احتمال دارد بخش هایی از سیستم ایمنی به صورت مستقل عمل کرده و باعث موفقیت بیمار شده باشند.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش