به گزارش مهر، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۶ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۸۳ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۱۰۱ نفر رسید.
متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۵۴۹ نفر رسید.
در شبانه روز گذشته، در ۱۰ استان کشور، مرگ و میر صفر یا یک نفر گزارش شده است.
خوشبختانه تا کنون ۵ میلیون ۸۵۳ هزار و ۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سه هزار و ۳۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۸ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۲۴۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد و ۲۱۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
پرواز مستقیم از محل انتشار گونه جدید کرونا به کشور نداریم | احتمال افزایش محدودیتها برای پذیرش مسافر از جنوب آفریقا
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی با اشاره به شیوع سویه جدید ویروس کرونا از جنوب آفریقا گفت: پرواز مستقیمی از قاره آفریقا به ایران نداریم و در صورت نیاز محدودیتهای پروازی از کشورهایی که سویه جدید در آنها در حال گسترش است، اتخاذ میشود.
به گزارش ایرنا، حسن خوشخو با اشاره به کشف گونه جدید و خطرناک کرونا در آفریقای جنوبی، درباره محدودیتهای احتمالی برای پذیرش مسافر از جنوب آفریقا در فرودگاه امام خمینی(ره) افزود: پرواز مستقیم که منجر به ورود مسافر از آفریقای جنوبی به کشور شود، نداریم، اما درباره ورود مسافران پروازهای غیرمستقیم (کانکشن- CONNECTION) در صورت لزوم همان تدابیر قبلی در نظر گرفته خواهد شد.
وی بیانکرد: برای مثال همزمان با انتشار سویه جدید در سال ۹۸ از سمت آسیا، بسیاری از پروازهای مستقیم کنسل شد و برای پذیرش پروازهای غیرمستقیم (CONNECTION) نیز دستورالعمل خاصی اتخاذ شد و مسافران باید با برگه آزمایش منفی کرونا اجازه ورود به کشور را می گرفتند.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی ادامهداد: در ستاد ملی کرونا درباره سویههای جدید تصمیمگیری می شود و مصوبه نهایی درباره محدودیتهای پروازی به شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی ابلاغ میشود.
وی گفت: اکنون نیز تابع سیاستهای ستاد ملی کرونا هستیم و در صورتی که لازم باشد محدودیتهای پروازی درباره کشورهایی که سویه جدید در آنها درحال گسترش است اتخاذ میشود.
خوشخو خاطرنشانکرد: اکنون هیچ پرواز مستقیمی از آفریقا نداریم اما برای پروازهای غیرمستقیم و کانکشن که بیشترین آنها از دبی و قطر است، در صورت ابلاغ قوانین جدید پذیرش مسافر نخواهیم داشت.
به گفته وی، اکنون هیچ کشوری در فهرست کشورهای ویژه که با معرفی وزارت بهداشت مسافران از این کشورها حق ورود به کشور را نداشتند، وجود ندارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی توضیحداد: تا یک ماه پیش چندین کشور در فهرست ویژهها قرار داشتند و مسافری پذیرش نمیکردیم، اکنون هیچ کشور ویژهای نداریم اما در صورت تصمیمگیری جدید به شرکتهای داخلی و خارجی اعلام خواهیم کرد که هیچ مسافری را وارد کشور نکنند.
وی گفت: کارت واکسن و برگه پی.سی. آر منفی برای همه مسافران ورودی به کشور الزامی است.
نگرانی از ورود "اومیکرون" به کشور از طریق امارات / مراقبت از مرزهای خوزستان تشدید شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خواستار مراقبت شدید در استانهای دارای مرزهای زمینی، دریایی و هوایی برای جلوگیری از سویه جدید کرونا به کشور شد.
دکتر فرهاد ابولنژادیان در هشتاد و نهمین نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۶ آذرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آخرین رنگبندی اعلامشده وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹، شهرهای رامهرمز، شوشتر و دزفول در وضعیت زرد و ۲۴ شهرستان دیگر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ شهر نارنجی و قرمزی در استان خوزستان نداریم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در چند روز گذشته سازمان بهداشت جهانی در مورد سویه جدید و بسیار خطرناک کرونا موسوم به "اومیکرون" هشدار داده است که قدرت انتقال آن ۱۰ برابر دلتا است بنابراین باید مرزها با شدت مراقبت شوند تا از ورود این سویه به استانهای دارای مرزهای زمینی، دریایی و هوایی جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سوش دلتا از آفریقای جنوبی منتشر شد و همه دنیا را گرفتار کرد. این سویه نیز از آفریقای جنوبی است که تاکنون تنها کمتر از ۱۰۰ مورد از آن تایید شده است.
وی بیان کرد: این گونه تاکنون ۵۰ جهش پیدا کرده است که ۳۰ جهش از این تعداد روی اسپایکهای ویروس بوده در حالی که میزان جهش دلتا محدود بوده است.
ابولنژادیان گفت: در کشورهای آفریقای جنوبی کمتر از ۲۲ درصد مردم واکسن دریافت کردهاند بنابراین امکان جهش ویروس زیاد است. هنوز نمیدانیم که این گونه، واکسنگریز است یا واکسن را دور میزند یا خیر.
وی با اشاره به تزریق ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن به خوزستانیها، بیان کرد: ۲۰ درصد مردم خوزستان هنوز واکسن دریافت نکردهاند. ۷۹.۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال و ۷۵.۵ درصد جمعیت ۱۲ تا ۱۷ سالهها نیز تنها یک دوز واکسن را دریافت کردهاند بنابراین با توجه به اینکه ۲۰ درصد مردم هنوز واکسنی دریافت نکردهاند و ۲۰ درصد دیگر نیز دوز دوم را تزریق نکردهاند، فرصت محدود است و باید سریعا مردم برای دریافت واکسن اقدام کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: کسانی که چهار ماه از تزریق دوز دومشان گذشته است شامل دریافتکنندگان واکسنهای سینوفارم و برکت، برای تزریق دوز سوم اقدام کنند.
وی تصریح کرد: اگر همان گونه که دلتا وارد کشور شد، این گونه نیز وارد کشور شود پیشبینی میشود در یک تا دو ماه آینده این سویه جدید نیز وارد کشور شود.
ابولنژادیان با بیان اینکه برخی کشورها مرزهای خود را به روی کشورهای آفریقای جنوبی بستهاند، افزود: در ایران هیچ پرواز مستقیمی به این کشورها نداریم اما با توجه به اینکه کشور امارات و برخی کشورهای دیگر به این کشورها پرواز دارند، نگرانی داریم از این طریق آلودگی ایجاد شود.
وی گفت: در مرزهای زمینی و دریایی خوزستان پایگاه انجام تست PCR مستقر است و باید مراقبتها تشدید شود.
آلمان از اولین مورد مشکوک ابتلا به کرونای اومیکرون خبر داد.
- 16
- 3