دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۵۲۰
حوزه بهداشت و رفاه

' اومیکرون' کرونای جدید و خطرناک در جهان چرخیده است | آماده باش ایران برای مقابله با خطرناک‌ترین سویه کرونا

کرونای اومیکرون,جهش کرونا
پس از چین، انگلیس، هند و پرو حالا خبر می رسد که پنجمین واریانت دردسرساز ویروس کرونا از آفریقای‌جنوبی سر در آورده است. شناسایی این سویه جدید همه فرضیه‌ها درباره پایان همه‌گیری بیماری کووید۱۹ با از بین رفتن ویروس دلتا را - در حال حاضر- رد کرده؛ آن هم در شرایطی که با فروکش التهاب ویروس دلتا با واکسیناسیون گسترده جهانی، از بار تأثیرات بحران‌زای کرونا بر اقتصاد کشورها کاسته شده است.

به‌دنبال شناسایی خطرناک‌ترین سویه ویروس کرونا، انتشارتحقیقات مرتبط با ویژگی‌های واریانت جدید و مقابله با آن به سوژه داغ رسانه‌های جهانی بدل شده است. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی این واریانت، ۳۰مرتبه دچار جهش شده که به‌دلیل سرعت انتشار آن و افزایش تصاعدی بیماران در عرض یک هفته در آفریقا، بحران‌زا بودن سویه جدید را محتمل‌تر کرده است. گونه «B۱.۱.۵۲۹» توسط سازمان بهداشت جهانی، اومیکرون «Omicron» نامگذاری شده و در دسته ویروس‌های «نگران‌کننده» طبقه‌بندی شده است.

طبق اطلاعات منتشرشده، این سویه به‌طور کلی دارای ۵۰ جهش است که بیش از ۳۰ جهش روی پروتئین اسپایک رخ داده است (یعنی دو برابر بیشتر از سویه دلتا که در هند شناسایی شد). پروتئین اسپایک همان بخشی از سلول است که از سوی واکسن‌ها هدف قرار می‌گیرد. محققان هنوز به‌طور دقیق نمی‌دانند آیا واریانت «اومیکرون» نسبت به ایمنی واکسن‌ها مقاومت دارد یا خیر با این حال سازمان بهداشت جهانی اومیکرون را به‌عنوان یک گونه «نگران‌کننده» طبقه‌بندی کرده است؛ گونه‌ای که دو برابر گونه دلتا جهش داشته است به‌همین علت نیز اصلی‌ترین نگرانی درباره اومیکرون، احتمال بی‌اثر یا کم‌اثر بودن واکسن‌ها در برابر آن وجود دارد اما این موضوع فعلاً به‌عنوان نگرانی مطرح است و «اظهار نظر قطعی» دانشمندان محسوب نمی‌شود.

مواردی از طغیان سویه جدید «اومیکرون» در انگلستان و بلژیک به‌طور پراکنده گزارش شده و عوارض حاد تنفسی از جمله نشانه‌های بارز سویه جدید عنوان می‌شود.در ایران نیز در شرایطی که آمارهای کرونا در مدار کاهشی قرار گرفته، تعداد مبتلایان به زیر ۵ هزار نفر در روز رسیده و از طرفی مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در ۱۰ استان کشور در ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته صفر یا یک بوده است اما نگرانی‌ها از ورود جهش جدید به کشور شدت گرفته است. بر همین اساس، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از آماده باش کشور برای جلوگیری از ورود جهش جدید کرونا خبر می‌دهد.

به گفته محمد مهدی گویا؛ جهش آفریقای‌جنوبی به‌دلیل آنکه قابلیت بیماری زایی نسبتاً بالایی دارد اگر منتشر شود با نگرانی که در این رابطه وجود دارد ممکن است برخورد با آن سخت باشد البته چند هفته طول می‌کشد تا شخصیت سویه جدید کرونا با جهش‌هایی که داشته مشخص شود تا بتوان با قطعیت نظر داد.مطابق آنچه که وزارت بهداشت اعلام کرده است؛ فعلاً شواهد نشان داده که سویه جدید ویروس کرونا باید عوارض شدیدتری در پی داشته باشد به همین دلیل وزارت بهداشت هم تمهیدات ویژه به‌کار گرفته است. به‌گفته گویا؛ به افرادی که قصد مسافرت به آفریقای‌جنوبی، بوتسوانا، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو و اسواتینی را دارند توصیه می‌کنیم سفر خود را به تأخیر بیندازند. ما همه اطلاع رسانی‌ها را در فرودگاه و تمام مرزهای زمینی، هوایی و دریایی در اختیار می‌گذاریم یعنی بدون آگاهی از کشور خارج نخواهند شد.

گویا با تأکید بر اینکه نهایت سختگیری اعمال خواهد شد، اظهار کرد: ما پرواز مستقیم از این کشورها نداریم و اعلام کردیم برای ورود فرد غیر ایرانی از کشورهای یاد شده به ایران ممانعت ایجاد خواهیم کرد و ایرانیانی هم که می‌خواهند مسافرت داشته باشند تا دو نوبت تست PCR منفی نداشته باشند باید در مبادی مرزی در قرنطینه بمانند. حتی ممکن است فردی تا ۱۴ روز در قرنطینه مرزی بماند. این اطلاع رسانی‌ها به مردم و سفارتخانه‌های ما در این کشورها انجام می‌شود.

امیکرون قابلیت بیماری زایی بالایی دارد

حمید سوری اپیدمیولوژیست در گفت‌و‌گو با ایسنا درباره ویژگی‌های سویه جدید ویروس کرونا و فرار این سویه از ایمنی زایی واکسن‌ها گفته است: در مورد میزان کشندگی این جهش جدید، اطلاعات جسته و گریخته است و فعلاً نمی‌توان قضاوت زیادی کرد. برای اینکه ببینیم آیا واکسن‌های موجود می‌توانند در برابر این جهش پاسخگو باشند هم به چند هفته زمان نیاز داریم تا نتایج عیان شود ولی آنچه‌ تابحال درمورد واریانت جدید تحت عنوان «اومیکرون» می‌دانیم این است که قابلیت بیماری زایی بالایی دارد و تابحال مشخص شده است که بیشتر گروه‌های سنی جوان‌تر را هدف قرار می‌دهد. در آفریقا که پوشش واکسیناسیون پایین است تقریباً همه گروه‌های سنی برای ابتلا حساس هستند ‌و تمایل ویروس برای ایجاد آلودگی به‌سمت جوانان است.

در همین رابطه تصمیمات جدید هوایی برای مقابله با سویه جدید کرونا نیز در دستور کار مدیران مربوط به حمل‌ونقل هوایی قرار گرفته است. حسن خوشخو مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی روز گذشته گفت: پرواز مستقیمی از قاره آفریقا به ایران نداریم و در صورت نیاز محدودیت‌های پروازی از کشورهایی که سویه جدید در آنها در حال گسترش است، اتخاذ می‌شود.

وی با بیان اینکه ستاد ملی کرونا درباره سویه جدید تصمیم‌گیری می‌کند، خاطرنشان‌ کرد: اکنون هیچ پرواز مستقیمی از آفریقا نداریم اما برای پروازهای غیرمستقیم و کانکشن که بیشترین آنها از دوبی و قطر است، در صورت ابلاغ قوانین جدید پذیرش مسافر نخواهیم داشت، اکنون هیچ کشوری در فهرست کشورهای ویژه که با معرفی وزارت بهداشت مسافران از این کشورها حق ورود به کشور را نداشتند، وجود ندارد.

کرونای جدید و خطرناک در جهان چرخیده است 

دیلی میل نوشت: به گفته کارشناسان، زن واکسن نزده بلژیکی مبتلا به اومیکرون اصلا به افریقای جنوبی یا کشورهای مشکوک نرفته است.

وی به ترکیه و مصر رفته و سپس به کشورش بازگشته است.

به همین دلیل کارشناسان معتقدند اومیکرون مدتی است در جهان چرخیده و تازه رسانه‌ای شده است.

شناسایی دو مورد مبتلا به سویه اومیکرون در ایالت بایرن آلمان

آلمان از شناسایی دو مورد مبتلا به سویه جدید کرونا در مونیخ، مرکز ایالت بایرن خبر داد. هر دو نفر در ۲۴ نوامبر از آفریقای جنوبی وارد آلمان شده‌اند.

این دو نفر بعد از این که از طریق رسانه‌ها راجع به کشف سویه جدید کرونا (اومیکرون) در آفریقایی جنوبی مطلع شدند خود مبادرت به انجام تست کردند.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
ایران چجور اماده باش کرده با باز کردن مدارس
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش