پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۰۴ - ۲۹ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۹۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

نماینده مجلس: خانواده مسافر ایرانی مبتلا به اُمیکرون، هم مبتلا شده‌اند/ نامه‌ی یک پزشک به ابراهیم رئیسی: سونامی ابتلا در راه است

کرونای امیکرون در ایران,وضعیت کرونا در ایران
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه خانواده مسافر ایرانی مبتلا به اُمیکرون نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند، گفت: تاکید اعضای ستاد ملی کرونا، کنترل دقیق مرزها و فرودگاه‌ها به ویژه مرزهای شرقی و غربی است.

به گزارش فارس، حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه شب گذشته ستاد ملی کرونا در پی شناسایی نخستین مورد از ویروس کرونای اُمیکرون در کشور اظهار داشت: براساس اطلاعات علمی که در دنیا در دسترس قرار دارد، هرچند سویه اُمیکرون به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد، اما تا به حال مرگ و میر گسترده و جدی بر اثر آن در دنیا گزارش نشده و علائم آن بیشتر شبیه سینوزیت و سرماخوردگی است که با تب خفیف، سردرد یا سرفه‌های خشک همراه است.

وی افزود: با توجه به اینکه فعلاً این ویروس در یک مسافر ایرانی وارد شده از امارات شناسایی شده و خانواده این فرد هم مبتلا شده‌اند، همه آنها قرنطینه شده‌اند و تحت درمان هستند.

تاکید ستاد ملی کرونا بر مراقبت در مرزها و فرودگاه‌ها

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در جلسات فوق‌العاده ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: کنترل جدی مرزهای زمینی و مراقبت دقیق در فرودگاه‌ها، از جمله این تأکیدات بوده و قرار شد به طور خاص بر پروازهای ورودی از کشورهای آفریقایی، ترکیه و امارات نظارت جدی شود و اتباع ایرانی هم که از همه کشورها به ویژه این گروه از کشورها وارد می‌شوند، حتماً در فرودگاه از آنها تست گرفته و تست‌شان منفی باشد.

شهریاری خاطرنشان کرد: در ستاد ملی کرونا پیشنهاداتی برای تعطیلی دوباره مدارس هم مطرح شد که البته در حال حاضر مدارس عملاً در خیلی از شهرها فقط یک یا دو روز در هفته دایر هستند، اما درباره مدارس مناطق سردسیر که به دلیل سرمای هوا و بسته بودن در و پنجره کلا‌س‌ها تهویه کمتری برقرار است، به آموزش و پرورش اختیار داده شده که به تشخیص خودش کلاس‌ها را تعطیل کند و تعداد روزهای حضور دانش‌آموزان کمتر شود.

وی با بیان اینکه تأکید جدی همه اعضای ستاد ملی کرونا بر مراقبت جدی در مرزها و فرودگاه‌ها و اجرای طرح قرنطینه هوشمند است، گفت: بیشترین چیزی که در حال حاضر نگران‌کننده است وضعیت تردد مسافران از مرزهای شرقی و غربی است و تأکید ما هم این است که مراقبت‌های جدی‌تری در این بخش‌ها انجام شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امتیازی که وضعیت فعلی واکسیناسیون در کشور ما نسبت به خیلی از کشورهای اروپایی دارد این است که چون در کشور ما نوبت دوم واکسیناسیون در ماه‌های اخیر و به تازگی انجام شده، سیستم ایمنی مردم ما در وضعیت بهتری نسبت به اروپایی‌ها قرار دارد و برهمین اساس، در جلسه ستاد ملی کرونا مقرر شد تمام افراد بالای ۱۸ سال که دُز دوم واکسن را زده‌اند و سه ماه از این موعد گذشته، برای تزریق دُز سوم واکسن نیز مراجعه کنند و دانشگاه‌های علوم پزشکی هم که در هفته‌های گذشته مجاز بوده‌اند تعداد مراکز واکسیناسیون را متناسب با جمعیت کم کنند، مجدداً همه مراکز را دایر کرده و با پیامک از افراد برای دریافت دُز سوم دعوت کنند.

شهریاری تصریح کرد: مطالعات نشان داده است میزان ابتلا به کرونا در افرادی که دُز سوم واکسن را هم دریافت کرده‌اند بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته و ریسک ابتلا پایین می‌آید.

وی افزود: همچنین به سازمان صداوسیما توصیه شد که از متخصصان مختلفی که مورد تأیید وزارت بهداشت هستند دعوت کند که به طور مرتب رعایت پروتکل‌ها را به مردم آموزش دهند.

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا در پایان گفت: قرار شد در روز چهارشنبه هفته جاری کمیته تخصصی ستاد تشکیل جلسه داده و موارد را به روز بررسی کنند تا برای جلسه شنبه ستاد ملی تصمیمات جدید‌تری اتخاذ شود.

***

نامه‌ی یک پزشک به ابراهیم رئیسی، سونامی ابتلا در راه است

دیده بان ایران نوشت: نیما فاتح، پزشک و دانش‌آموخته مدیریت سلامت در نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری، نسبت به جهش ویروس کرونا هشدار داده و در همین رابطه پیشنهاداتی ارائه کرده است. متن این نامه که در اختیار امتداد قرار گرفته به شرح زیر است:  

جناب آقای رئیسی، ریاست محترم قوه مجریه؛

همان­گونه که احتمالاً به استحضارتان رسانده‌اند، جهش ویروس کرونا این بیماری را به فاز جدیدی وارد نموده است. این جهش قدرت سرایت بیماری را چندین برابر کرده است و متاسفانه واکسینه شدگان با دو دوز واکسن و مبتلا شدگان سابق را نیز درگیر می­کند. این در یک کلمه به معنای « سونامی ابتلا» در موج پیش رو است. اگرچه تاکنون شدت بیماری حاصل از این جهش به مرگ و میر بیشتری ختم نشده است، اما بدانید که این خوش­بینی منتج از تجربه کشورها و نظام‌های سلامتی است که غالب جمعیت با واکسن­های موثر واکسینه شده­اند. از سوی دیگر چنان ابتلای گسترده‌ای از یک سو به افزایش حجم ویروس در فضاهای بسته به ویژه فضاهای درمانی و افزایش خطر کشندگی آن منجر می‌شود و از سوی دیگر امکان جهش­های جدید را نیز افزایش می­دهد. مهم­تر آن که این جهش خاص در گونه جدید، زنگ خطر جهش‌های خطرناک‌تر را بیش از پیش به صدا در آورده است و این یعنی افزایش احتمال ویروس و بیماری­های جدید، پاندمی جدید و … .

آنچه گفته شد متاسفانه هم اکنون در برخی نقاط جهان محقق شده است و برخی نیز شوربختانه محتمل­ترین سناریویی است که پژوهشگران معتبر با تلخکامی آن را به میان کشیده­اند.

جناب آقای رئیسی؛

آماده وضع قوانین سخت­گیرانه و کنترل­کننده عبور و مرور باشید و جامعه را نیز آماده کنید.

تمام امکان خود را برای واکسیناسیون ۳ دوزه به کار گیرید.

پوشیدن ماسک، تهویه در فضاهای بسته و فاصله اجتماعی را اجباری کنید.

نظام سلامت در آستانه برخورد با سونامی جدیدی از مبتلایان است. تقویت مادی، سازمانی و پشتیبانی سازمان سلامت ایران در اسرع وقت و استحکام خط مقدم مقابله با این موج، یکی از دو رکن اصلی مدیریت این بحران است.

رکن دیگر اتخاذ برنامه ضربتی حمایتی برای اقشار آسیب­پذیر است که متاسفانه هر روز بر شمار آنها افزوده می­شود.

آقای رئیسی؛ مدیران تازه نفس شما وقتی بر مسند نشستند که بحران فروکش کرده بود. حالا در آستانه بحرانی جدید پا بر دوش تجربه دو سال اخیر در ایران و جهان بگذارید. کاسبان و رمالان و فاسدان و شیادان را مجال ندهید و به تجارب موفق و درس‌های شکست‌های این دو سال اعتنا کنید.

با احترام

کرونای امیکرون در ایران,وضعیت کرونا در ایران

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش