دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۷ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۵۹۵
حوزه بهداشت و رفاه

شیوع یک بیماری انگلی بیخ گوش تهران؛ زخم بزرگ و متعفن با تاول‌های ترسناک!

شیوع یک بیماری انگلی بیخ گوش تهران,بیماری انگلی در ایران
گزارشات از افزایش شیوع یک بیماری انگلی در چند روستای ورامین خبر می‌دهند.

به گزارش همشهری، یک نیش ساده، یک زخم بزرگ و متعفن با تاول های ترسناک؛ این حکایت ساکنان روستاهای حصارگلی و قلعه بلند ورامین است؛ آدم هایی که ۳ماه پیش، پشه ای نیش شان زده و حالا با دست و پاهای ورم کرده از یک التهاب عمیق و زخم هایی که جانشان را می خورد، در صف مراکز بهداشت محمدآباد و ورامین ایستاده اند تا درمان شوند. درمانی برای بیماری سالک. گزارش ها نشان می دهد میزان ابتلا به سالک در این منطقه بالا رفته. پارسال ۳۳نفر در منطقه ورامین مبتلا شدند و امسال نزدیک به ۶۰نفر. گفته می شود ممکن است موارد ابتلا بیش از اینها باشد.

گاهی برخی خانوارها خارج از مرز روستایی اقدام به ساخت وساز می کنند، مثلا در باغ پسته منطقه حصارگلی که چند خانوار در مناطق صحرایی سکونت دارند بهمراه کارگران اینجا بیشتر در معرض گزش پشه های منتقل کننده آلوده قرار گرفتند. افزایش میزان ابتلا به سالک در این منطقه باعث نگرانی تبدیل شدن این بیماری از وضعیت آندمی و تک گیر به پاندمی و همه گیر شده است، چرا که پشه های خاکی می توانند تا ۲کیلومتر پرواز کنند و اگر ناقل بیماری باشند، بیماری زایی ایجاد کنند.

در کنار بنر از آذرماه هم با شیوع سالک، توزیع بروشورهای کوچک تر آغاز شده ولی قلعه بلندی ها هنوز اطلاعات شان در این باره زیاد نیست و فقط از خطرناک بودن بیماری می ترسند. آقای غلامی، آرایشگر روستاست و می گوید: «شنیده ام که موش و آلودگی محیط زیست باعث انتقال بیماری است اما در قلعه بلند من تا همین امروز موش ندیده ام و وضعیت روستا را هم که خودتان می بینید. ما تجمع زباله نداریم اما به ما گفته اند به دلیل آلودگی های رودخانه سمت سیاه کوه، تعدادی از کارگرانی که آن اطراف کار می کنند و اینجا ساکن هستند، دچار سالک شده اند.

اگر دلیل اصلی همین است پس چرا خانم های خانه دار روستا سالک گرفته اند؟ به گفته او، تنها چیزی که مردم این روستا می دانند این است که سالک از طریق نیش پشه در تابستان منتقل می شود و با خارش زیاد و زخم همراه است. آقای نعیمیان هم راننده همین روستاست:« خیلی ها می گویند در ورامین سالک بوده و سالی چند مورد ابتلا داشته اما من در همین قلعه بلند تا سال پیش ، حتی یک مورد سالک ندیده بودم و امسال بیشتر از ۲۶- ۲۵نفر را فقط خودم می شناسم که مبتلا شده اند. به ما می گویند بیماری از باغ های پسته آمده اما فاصله روستای ما تا آن باغ ها ۳۰کیلومتر است چطور پشه ها از آنجا به اینجا رسیده اند.»

بیشترین تجمع موارد ابتلا به سالک در روستای حصارگلی است، نزدیک همان باغ پسته هایی که می گویند زیست بوم جونده های صحرایی است و امسال به عاملی برای افزایش بیماری تبدیل شده است. جوی های داخلی روستا، پر از گنداب راکد است و کنار زمین های کشاورزی گندم، آب مانده ها بوی لجن می دهند. فضولات حیوانی در اطراف روستا پخش است و زباله ها از در و دیوار مناطق مخروبه بالا می رود.

اول چند جوش بود و حالا تاول های بزرگی شده

مرد سالک نگرفته ولی روی دست های همسر برادرش که ساکن خانه کناری است، پر شده از زخم. زن نگاهی به زخم هایش می اندازد و با حسرت می گوید: «اول فقط چند جوش ریز و کوچک بود، من همیشه خانه هستم و حتی دامداری هم نمی روم. چند ماه فقط دست هایم خارش داشت اما کم کم زخم شد، زخم ها بزرگ شد و خونریزی کرد. درمانش رایگان بود ولی کسی به ما نگفته بود. حالا هم فقط هزینه های درمان رایگان است و هر روز تا محمدآباد باید کلی کرایه بدهم.»

تصویر زشت دست ها، آزارش داده. مسئول واحد بیماری های فراگیر شبکه بهداشت و درمان ورامین صحبت های اهالی روستا را تأیید می کند و می گوید: «بیماران در مواجهه با سالک درد زیادی تحمل می کنند به ویژه اینکه گاهی باید چندین آمپول گلوکانتیم را در اطراف زخم تزریق کنند. اگر زخم پیشرفت داشته باشد، تعداد زخم ها زیاد و بزرگ می شود و درمان را سخت تر می کند.»

«در چند روز آینده، در وزارت بهداشت با توجه به تصمیم گیری های کمیته ستاد مرکزی و کمیته کشوری کنترل جمعیت ناقل، سمپاشی، لانه کوبی و طعمه گذاری برای کاهش جمعیت جوندگان در دستور کار قرار می گیرد.»

او درباره نگرانی های مردم ساکن در شهرهای اطراف ورامین از شیوع و انتقال این بیماری هم توضیح می دهد: «موارد ابتلا به سالک در تهران نداریم اما به هر صورت شیوع سالک به عنوان یک تهدید برای سلامت مطرح است به ویژه در افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند.

وقتی که زخمی ازجمله سالک در بدن ایجاد می شود در افراد دارای اختلال سیستم ایمنی، این تعداد زخم ها می تواند متعدد و پراکنده تر باشد. توصیه عمومی به مردم هم این است که در مناطق سالک خیز اگر مبتلا به زخمی شدند و بین ۱۰تا۱۴روز ماندگار شد و بهبودی نداشت، حتما برای انجام تست به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. خیلی مهم است که این گزش و زخم ناشی از آن در مراحل اولیه شناسایی شود تا با هزینه و عوارض کمتر درمان شود.»

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش