پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۲۳ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۸۳۵
حوزه بهداشت و رفاه

چشم‌انداز موج ششم کرونا در ایران؛ دکتر شروین شکوهی: آنچه امروز در آمریکا رخ می‌دهد به احتمال زیاد آینده ماست

ویروس کرونا,موج ششم کرونا در ایران

دکتر شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم درباره چشم انداز موج ششم کرونا در ایران می گوید: احتمال بیماری زایی در ویروس اومیکرون کمتر است و مساله واکسیناسیون هم هست و این موارد در مجموع میزان بیماران بستری و مرگ و میر در اومیکرون را نسبت به دلتا کمتر می کند ولی باید بدانید که تعداد ویروس در دستگاه تنفس فوقانی یک فرد بیمار ۷۰ برابر دلتا است یعنی احتمال انتقال بیماری با درصد بالایی است این عدد کم نیست و باید بدانید که تعداد کسانی که در فاصله زمانی کوتاهی مبتلا و بیمار خواهند شد کم نیست. وقتی این تعداد زیاد شود میزان بستری ها نیز بالا می رود. از این رو فشار بر سیستم بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد و وقوع این اتفاقات دور از ذهن نیست.

متن گفت وگوی شفقنا با دکتر شکوهی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را می خوانید:

_با توجه به گسترش اومیکرون در شهرهای مختلف کشور فکر می کنید تفاوت های این سویه با سویه های قبلی چیست؟ و چگونه می توان از گسترش آن جلوگیری کرد؟

چرا فکر می کنید اومیکرون با بقیه سویه ها فرق می کند؟! مرگ و میر کمتر است ولی به این معنی نیست که مردم با این بیماری نمی میرند! مرگ و میر در اومیکرون درصد قابل توجهی کمتر است ولی همین موضوع بازیچه مردم قرار گرفته است و گفته می شود این بیماری یک سرما خوردگی معمولی است و مبتلا می شویم و بهبود پیدا می کنیم! ولی اصلا از این خبر ها نیست. کووید از هر نوعی که باشد یک سری مرگ و میر بر اثر خود بیماری دارد و یک سری از مرگ و میر ها بر اثر عوارض کووید اتفاق می افتند. در میان اطرافیانتان بسیاری را درگیر با عوارض کووید دیده اید. از عوارض معمولی تا عارضه های قلبی و متاسفانه کسی در این مورد چیز زیادی نمی داند. اینکه به این بیماری مبتلا می شویم و این تنها یک نوع سرماخوردگی است متاسفانه به شکل شایعی در جامعه پخش شده و همه این را می گویند. از مردم می پرسیم چرا ماسک نمی زنید که می گویند من سه دوز واکسن زده ام. متاسفانه این مصیبتی است که این روزه وجود دارد و هم شما و هم ما در رادیو و تلویزیون و خبرگزاری ها حرف می زنیم و مرتبا هشدار می دهیم ولی برخی نه ماسک می زنند و نه رعایت می کنند. یک خانواده به من مراجعه کردند و گفتند که در مجلس عروسی مبتلا شده ایم! به آنها گفتم چرا به مهمانی رفته بودید؟ گفتند چون عروسی دخترمان بود! فقط در یک مجلس عروسی تعداد بالایی مبتلا شدند. وزیر آموزش و پرورش مدتی پیش گفتند که همکاران باید واکسن بزنند و کارت داشته باشند و سر کلاس درس حاضر شوند. درصورتی که همه می دانند ما وارد پیک بیماری شده ایم. از چند روز پیش کلاس های دانشگاه ها حضوری شد. معلوم است که چه خبر است! پس این کار ها چیست؟ از مدت ها پیش معلوم بود که چنین اتفاقی در راه است و این اتفاق اول ماجرا است.

_ آیا پیک ششم نیز مثل پیک پنجم طولانی خواهد بود؟

این مساله به چند چیز بستگی دارد؛ اول اینکه رفتار ویروس سر جای خودش است که ما هم چیزی درباره رفتار ویروس نمی دانیم. رفتار ویروس در دنیا به این صورت است که کشور های آفریقایی که ابتدا به این سویه مبتلا شدند امروز در سیر نزولی هستند ولی بیماری در کشورهای اروپایی و آمریکایی همچنان بالا است و می تازد. بنابراین رفتار ویروس بسیار مهم است که ما اطلاعات چندانی در مورد آن نداریم. قسمت مهمتر ماجرا رفتار مردم و مسئولین است. یعنی وقتی می خواهید یک پیک را جمع و جور کنید مسئولین باید اجتماعات را ببندند و مردم باید با مسئولین همکاری کنند. امروز هیچ نشانه ای از محدودیت هایی که باید توسط مسئولین اعمال شود دیده نمی شود! از این رو مدت زمان پیک و اینکه چقدر مبتلا و چقدر مرگ و میر داشته باشد و خسارات های پیک ششم به این موارد بستگی دارد. به نظر می رسد باز هم سیستم بهداشت و درمان تحت فشار قرار می گیرد، بسیاری از مردم مبتلا می شوند تا ویروس خود خسته شود و باز پیک پایین بیاید، این اتفاقی بود که در همه پیک ها رخ داد. در پیک های قبلی هم رستوران ها باز بود و مجالس سر جایشان بود و همه به سفر می رفتند و در هر تعطیلی جاده ها بسته می شد. اما اگر آن اتفاقات باز هم رخ بدهد علاوه بر اینکه جان و سلامتی مردم بسیار مهم است و ما هم در خط مقدم این ماجرا همه تلاشمان را خواهیم کرد اما مملکت خسته تر و نحیف تر می شود و با این فشار ها اثر این اتفاق هر بار بدتر از بار دیگر خواهد بود.

_ چرا باید تعداد بیماران بالا برود سپس محدودیت ها اعمال شوند؟

محدودیت ها نیز همه نصفه و نیمه است و اگر محدودیتی وجود دارد باید ضمانت اجرایی نیز داشته باشد. مثلا برای بستن رستوران ها ضمانت اجرایی در دست اماکن است ولی زور نهاد اجرایی به اعمال محدودیت ها نمی رسد. مشکلات اقتصادی نیز وجود دارند که در همه جای دنیا مطرح بود و در کشور ما هم بیشتر است. باید تمهیداتی اتخاذ کنند و بین بد و بدتر مورد بد را انتخاب کنند و کاری کنند تا کمترین ضرر و کمترین عارضه متوجه مردم و کشور و سیستم درمانی و پزشکی شود. تصمیم گیران باید این هنر را داشته باشند که بین گزینه های موجود انتخاباتی داشته باشند و کاری کنند تا کمترین مشکلات را داشته باشیم و همین هنر مسئولین است.

_ اوج پیک چه زمانی خواهد بود؟

اوج پیک عددی است که به اوج می رسد و بعد به خطی تبدیل می شود این زمان بیش از دو هفته خواهد بود مهم است که آن خط چقدر بالا بماند و امتداد داشته باشد. در پیک پنجم این زمان بسیار زیاد بود. این تایم به رفتار ویروس و رفتار مسئولین و مردم بستگی دارد. امروز در مورد رفتار ویروس الگویی از آمریکا مقابل چشم ما است. آنچه امروز در آمریکا رخ می دهد به احتمال زیاد آینده من و شما است.

_ عده ای می گویند پس از تزریق دوز سوم واکسن هم به کرونا مبتلا شده اند و این احتمال را می دهند که در صورت ابتلا بیماری در آنها بروز و ظهور خفیفی داشته باشد آیا این پیش بینی صحیح است؟

کسانی که واکسن زده اند و سه دوز در آنها کامل است به هر حال به شکل شدیدی به بیماری مبتلا نمی شوند و مرگ و میر در آنها زیاد نخواهد بود. این نکته سر جای خود درست است ولی اگر بگوییم که ۵۰ تا ۶۰ درصد احتمال مرگ در این بیماران کمتر است باز به این معنا خواهد بود که اگر قبلا یک نفر از هر صد نفر فوت می کرد امروز از هر دویست نفر یک نفر فوت خواهد کرد. عدد پایین آمده است ولی باز هم مرگ و میر وجود خواهد داشت. احتمال بیماری زایی در این ویروس کمتر است و مساله واکسیناسیون هم هست و این موارد در مجموع میزان بیماران بستری و مرگ و میر در اومیکرون را نسبت به دلتا کمتر می کند ولی باید بدانید که تعداد ویروس در دستگاه تنفس فوقانی یک فرد بیمار ۷۰ برابر دلتا است یعنی احتمال انتقال بیماری با درصد بالایی است این عدد کم نیست و باید بدانید که تعداد کسانی که در فاصله زمانی کوتاهی مبتلا و بیمار خواهند شد کم نیست. وقتی این تعداد زیاد شود میزان بستری ها نیز بالا می رود. از این رو فشار بر سیستم بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد و وقوع این اتفاقات دور از ذهن نیست.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش