به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: متاسفانه در گزارشهای آمار کرونا ویروس مشاهده میکنیم سیر فزاینده و شتاب قابل توجهی در افزایش مبتلا و بستریها داشتهایم. مطالعات نشان داده این سویه از وخامت برخوردار است و نباید در خصوص آن سادهانگاری انجام شود. تقریبا دامنه پیک شکل گرفته از امیکرون در دنیا نسبت به دلتا بیشتر است.
وی ادامه داد: اولین موضوع در راهبردهای مقابلهای با امیکرون موضوع تزریق واکسن است. بیتردید آسیب سادهانگاری را نباید گرفتارش شویم. تجربه جهانی نشان میدهد سویه امیکرون سیستمهای بهداشتی را به چالش سختی کشیده است. برهمین اساس در روزهای اخیر بر میزان آمادگی بیش از پیش در سیستم بهداشتی استان تهران افزودهایم.
زالی اظهار کرد: با حضور ۱۰۸ رئیس بیمارستان سمیناری برگزار شد و شرایط استان مورد بررسی قرار گرفت و سمینار دیگری به زودی در همین خصوص برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: موضوع دیگر بحث گسترش تختهای کودکان در بیمارستانهای اطفال و بیمارستانهای عمومی است که رشد بستری کودکان در بخش مراقبتهای ویژه کودکان را نیز شاهد هستیم. لذا آمادگی بخشهای کودکان باید افزایش پیدا کند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم تزریق دوز سوم واکسن کرونا تاکید کرد و افزود: پوشش دوز سوم در اکثر کشورهایی که میزان مرگ و میر آنها کمتر بوده را شاهد هستیم لذا راحتترین مداخله ترغیب مردم به دریافت دوز سوم است. در حال حاضر حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در تهران دوز سوم را دریافت کردهاند. اما هنوز فاصله زیادی با میزان تزریق دوز اول و دوم در تهران داریم. خوشبختانه در چند روز گذشته استقبال بیشتری برای تزریق واکسن در تهران را شاهد بودهایم؛ به شکلی که روز گذشته ۱۱۱ هزار دز واکسن تزریق شده که از این تعداد ۹۹ هزار واکسن دز سوم و ۷۰۰۰ دز اول تزریق شده لذا تزریق دز سوم افزایش چشمگیری داشته است.
زالی بر لزوم فعالیت مراکز تزریق واکسن در تهران تا پایان سال تاکید کرد و افزود: سبد واکسن برای تزریق دز سوم در روزهای اخیر افزایش یافته است. از سوی دیگر همه دستگاههای اجرایی هرچه بتوانند از میزان تجمع و ازدحام در دستگاههای خود کم کنند قطعا به نفع سیستم بهداشت است؛ لذا دستگاهها باید این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای استان تهران در تشریح آمار سویه امیکرون نیز گفت: در هفته اخیر افزایش میزان بستری و ابتلا را در استان شاهد بودهایم و در حوزه مراجعات سرپایی رشد ۱۵۷ درصدی را شاهد بودهایم بستری در بخش مراقبتهای ویژه نیز در سه هفته اخیر ۵۱ درصد رشد داشته است. در ۲۴ ساعت گذشته در بخش سرپایی ۱۶ هزار نفر مراجعه داشتهایم که از میزان مراجعین در هفته گذشته ۲۰ درصد افراد هفت تا ۱۲ سال بودهاند. افراد صفر تا یکسال یعنی نوزادان نیز میزان ابتلا در سویه امیکرون شدیدتر بوده و نیاز است که زودتر مراجعه انجام شود. لذا نیاز است که والدین اقدام به واکسن برای کودکان خود در دستور کار قرار دهند.
وی در خصوص ادامه غیرحضوری بودن مدارس ابتدایی در استان تهران گفت: در حال آنالیز ابتلا در مدارس هستیم که پس از آن تصمیمگیری لازم انجام خواهد شد. در استان تهران ۷۹۰۰ مدرسه وجود دارد که آمار آنها در حال ثبت است. با گزارش به ستاد استان در این حوزه تصمیمگیری های بعدی انجام خواهد شد.
افزایش ۶ برابری مراجعات به بیمارستانهای خوزستان / همه بیمارستانها در آمادهباش
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از افزایش ۶ برابری میزان مراجعه به بیمارستانها در استان خوزستان خبر داد.
دکتر محمدحسین سرمست در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۱۶ بهمنماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به روند افزایشی بیماران مبتلا به کرونا، مراجعه برای واکسیناسیون نسبت به گذشته بیشتر شده است اگرچه هنوز ازدحام نداریم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر در استان خوزستان پوشش نوبت اول واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲ سال ۸۵ درصد و پوشش نوبت دوم ۷۱ درصد است. پوشش نوبت سوم واکسیناسیون نیز در افراد بالای ۱۸ سال ۲۱ درصد بوده است.
سرمست با بیان اینکه واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۱ سال با اخذ رضایت والدین انجام میشود، گفت: تاکنون ۹ درصد کودکان ۹ تا ۱۱ سال واکسن تزریق کردهاند. روند مراجعه این گروه سنی برای واکسیناسیون تدریجی و مستمر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: بهترین واکسن، در دسترسترین واکسن است و همه واکسنهای موجود قابلیت تزریق برای هر سه دوز را دارند اگرچه شاید گاهی یک نوع واکسن به اتمام برسد.
وی تصریح کرد: میزان مراجعه به بیمارستانها در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن ۶ برابر شده است اما همه این بیماران مثبت قطعی ابتلا به کرونا نبودند زیرا از همه افراد تست گرفته نمیشود.
سرمست با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۶ هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کردهاند، افزود: در این مدت موارد بستری و فوت سه برابر شده است اگرچه هنوز تعداد موارد فوت زیاد نیست. البته دو هفته پس از افزایش موارد بیماری، موارد بدحال خود را نشان میدهند و سپس موارد مرگ هم بیشتر میشوند.
وی با اشاره به افزایش نیاز به تخت در یکی دو هفته آینده، افزود: وضعیت موارد بستری و ترخیصی تقریبا نزدیک به هم است اما یکی دو هفته بعد با افزایش بیماران بدحال، تختهای بیشتری اشغال میشوند بنابراین باید همه بیمارستانها در حالت آمادهباش باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگرچه به بیمارستانهای خصوصی هم اعلام آمادهباش میشود اما در این شرایط کنونی باید بیمارستانهای دولتی غیردانشگاهی که آمادگی و تجربه قبلی دارند، وارد سیکل کرونا شوند تا ازدحام در بیمارستانهای دانشگاهی کاهش یابد و موارد بستری و فوت کمتر شود.
وی با بیان اینکه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی سطح مناسبی ندارد، افزود: با توجه به شیوع بیماری، در هر جمعی احتمال وجود بیمار وجود دارد بنابراین باید حداقل از ماسک استفاده و از حضور در تجمعهای غیرضروری پرهیز شود تا تعداد بیماران کم و خدماترسانی بهتر شود.
دورکاری ادارات اعمال نمیشود / آموزش غیرحضوری در شهرهای قرمز و نارنجی خوزستان
ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان با تاکید بر اعمال محدودیتهای هوشمند، گفت: اعمال محدودیتهای هوشمند بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد اما دورکاری ادhرات اعمال نمیشود.
صادق خلیلیان در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۱۶ بهمنماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با تبریک ایام دهه فجر و تسلیت شهادت امام هادی(ع) اظهارکرد: کرونا و سویه اُمیکرون مقداری جامعه را تحت تاثیر قرار داده است و باید مراقبتها بیشتر شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: عادیانگاریهایی که در جامعه رخ داد، در حال نشان دادن نتایج خود در سرعت گسترش اُمیکرون است بنابراین باید رسانهها، به مردم هشدار بدهند تا از عادیانگاری پرهیز شود.
استاندار خوزستان گفت: سرعت واگیری این سویه بسیار بالا است و اکنون بسیاری از خانوادهها و مردم درگیر شدهاند.
خلیلیان ادامه داد: افزایش چهار برابری تعداد بیماران مبتلا به کرونا در یک هفته نشان میدهد باید مراقبتها تشدید یابد تا پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تهویه مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
وی بیان کرد: اعلام شده که دفاتر اسناد رسمی در زمینه نصب تهویه مناسب، ضعیف عمل کردهاند این در حالی است که باید همیشه تهویه وجود داشه باشد و این موضوع به ویژه در این ایام اهمیت خاصی پیدا میکند.
استاندار خوزستان گفت: مراکزی که خدمات عمومی ارائه میدهند در مقابل خدمات ارائهشده، از مراجعهکنندگان دریافتی دارند بنابراین باید همیشه در این مراکز استانداردهای یک فعالیت معمول وجود داشته باشد.
وی افزود: بیمارستانها، مراکز آموزش و پرورش، دانشگاهها، مراکز دولتی و مراکز ارائهدهنده خدمات عمومی ملزم به رعایت استانداردهای فعالیتها هستند که یکی از این موارد مربوط به نصب تهویه است. البته طبق پیگیریهای انجامشده این موضع در برخی مراکز خوب است و در برخی خوب نیست که باید هشدار داده شود.
استاندار خوزستان گفت: بر اساس گزارشهای ارائه شده برخی دستگاهها در زمینه طرح شهید سلیمانی به وظایف خود عمل نمیکنند؛ اینکه هر هفته گزارشها ارائه شود و هفته بعد باز هم این وضعیت برقرار باشد، قابل قبول نیست بنابراین باید این مساله پیگیری شود تا دستگاهها به وظایف خود عمل کنند.
خلییان در خصوص نحوه اعمال محدودیتها بیان کرد: اعمال محدودیتهای هوشمند بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد اما دورکاری ادhرات اعمال نمیشود.
وی افزود: همیشه بین مصوبات و عمل فاصله وجود دارد که باید این فاصله کاهش یابد. اینکه تصمیمات اداری گرفته شود اما در عمل تنها به ارائه گزارش اکتفا میشود و اتفاقهای دیگری در جامعه رخ میدهد که باید این اشکال برطرف شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه حمل و نقل عمومی باید با ۶۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند و در غیر این صورت تخلف محسوب میشود و با متخلفین برخورد خواهد شد، گفت: فعالیت با ۶۰ درصد ظرفیت باید به مدیرکل فرودگاهها ابلاغ و بر این وضعیت در هواپیماها نظارت شود. در چند روز گذشته در سفری که با هواپیما داشتم در هیچ کدام از هواپیماها این موضوع رعایت نشد و حتی یک صندلی خالی وجود نداشت تا در موارد اضطرار مورد استفاده قرار بگیرد. این موضوع در اتوبوس و قطار نیز این گونه است که باید تحت مراقبت قرار بگیرند و هفته آینده گزارشی در این خصوص ارائه شود تا ببینیم چه این موضوع چه میزان عملیاتی شده است.
وی بیان کرد: در صورتی که هواپیمایی این موضوع را اجرا نکرد باید بلافاصله تذکر داده و پرواز آن محدود شود.
خلیلیان با اشاره به فعالیت آموزشی در شرایط کنونی پیک کرونا افزود: با توجه به رنگبندی نارنجی و قرمز، فعالیتهای آموزشی در این شهرها باید غیرحضوری باشد اما تعطیلی مراکز آموزشی را نداریم.
استاندار خوزستان گفت: با توجه به گسترش بیماری از هماکنون باید بیمارستانهای خصوصی بخشهای مجزا برای بیماران مبتلا به کرونا پیشبینی کنند تا در صورت ضرورت از آنها استفاده شود.
- 18
- 1