از دیروز تا امروز ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۲۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۷۵ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۱۲۹ نفر رسید.
در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۹ هزار و ۱۸۰ نفر رسید.
تا کنون ۶ میلیون ۷۹۱ هزار و ۸۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
دو هزار و ۵۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۸ میلیون و ۳۹۳ هزار و ۳۷۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۹۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
شیوع نوع دوم اومیکرون در اروپا/ نتایج دو مطالعه متناقض
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: اومیکرون تاکنون ۳ زیر شاخه دارد که رگه هایی از یک نوع آن در برخی از کشورهای اروپایی شیوع یافته است.
به گزارش مهر، علیرضا زالی، با اعلام اینکه معمولاً منبع اصلی برای تغییر سویههای کرونا در کشور ما، منابع بیرون از مرزها و خارجی است، افزود: تا کنون منبع داخلی برای بروز جهشهای کرونایی که منجر به بروز طغیان شود، نداشته ایم.
وی به مسافران نوروزی که قصد سفر به خارج از کشور دارند، توصیه کرد، بحث دوز سوم واکسیناسیون و رعایت دقیق شیوه نامههای بهداشتی را در کشورهای مقصد با جدیت رعایت کنند.
زالی با اشاره به اینکه اومیکرون تا کنون ۳ زیر شاخه دارد، گفت: Ba، /BA۱, BA۲ از زیر مجموعههای سویه اومیکرون است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، سویه BA۱ را تاکنون سویه غالب جهانی دانست و افزود: در حال حاضر در کشورهای فنلاند، دانمارک و بخشهایی از آلمان و آرژانتین برخی از کشورها نشان میدهد که رگههایی از شکل اومیکرون نوع BA۲ شیوع یافته است.
وی ادامه داد: مطالعات نشان میدهد مصونیت با اومیکرون نوع BA۱، پوشش و ایمنی کامل در برابر نوع BA۲ نمیدهد، بنابراین افراد برای در امان ماندن از ابتلاء به اومیکرون نوع دو باید بیشتر احتیاط کنند.
زالی افزود: درباره اینکه آیا سویه BA۲ منجر به جریان طغیانی در عرصه جهانی خواهد شد، هنوز مطالعات ناکافی است و باید کمی زمان بگذرد.
وی گفت: دو مطالعه متناقض نیز در این باره وجود دارد، در مطالعه نخست میزان سرایت پذیری BA۲ قطعاً از نوع BA۱ بیشتر اعلام شده است، اما اینکه این نوع چقدر شدیدتر، واکسن گریزی و ایمنی گریزی بیشتر دارد و اینکه چقدر باعث ایجاد عفونت نسبت به نوع قبل یعنی BA۱ میشود، هنوز اطلاعات کافی وجود ندارد؛ همچنان باید به عنوان خطر بالقوه تلقی شود.
- 12
- 3