به گزارش ایرنا، واکسیناسیون کرونا از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ در سراسر کشور با تزریق واکسن برای کادر درمانی آغاز شد و از آن زمان تاکنون بیش از ۱۴۷ میلیون دز واکسن برای افراد مختلف تزریق شده است اما تزریق در دز اول و دوم واکسن روند مطلوبتری نسبت به دز سوم دارد.
طبق آمارهای وزارت بهداشت، تعداد افرادی که واکسن دز سوم خود را هنوز تزریق نکردهاند رقم قابل توجهی است و ۲۲ میلیون نفری که استقبال خود را برای تزریق این واکسن نشان ندادهاند در واقع کم لطفی نسبت به مردم و اعضای خانواده خودشان داشتهاند زیرا ممکن است به دلیل واکسن نزدن این افراد امکان انتقال ویروس به دیگران هم وجود داشته باشد.
همچنین ۹۰ درصد افرادی که به نوع شدید سویه امیکرون مبتلا شدند، از جمله افرادی بودند که دز سوم کرونا را تزریق نکردهاند که این موضوع باعث ابتلا و حتی مرگ ناشی از کرونا برای این افراد شد که به همین دلیل پیشنهاد همه متولیان امر و کارشناسان اقدام به موقع و سریع برای تزریق دز یادآور واکسن کروناست.
۹۰ درصد افرادی که به نوع شدید سویه امیکرون مبتلا شدند از جمله افرادی بودند که دز سوم کرونا را تزریق نکردهاند
«کمال حیدری» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور در روزهای تعطیل نوروزی دریافت واکسن در نوع یادآور آن به عنوان مهمترین موضوع است زیرا هنوز موج ششم با سویه امیکرون تمام نشده و تنها رو به افول و نزول است.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور پیش از نوروز، برای مشاهده روند کاهشی موج ششم کرونا همه تدارکات برای تزریق واکسن دز سوم فراهم شد زیرا تاثیر واکسن سوم با سویه امیکرون به خوبی در کشور مشاهده شده و نشان داده که تزریق واکسن به خوبی در روند کاهش این ویروس خودنمایی میکند و کاهش عوارض را به همراه داشته است.
بیش از ۴۰ درصد مردم دز یادآور را دریافت کردند
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اما متاسفانه استقبال خوبی از سوی مردم برای تزریق دز سوم واکسن کرونا نشده است و طبق آمارها، بیش از ۴۰ درصد مردم نوبت سوم این واکسن را دریافت کردهاند که این آمار روند مطلوبی ندارد و باید برای ترغیب بیشتر مردم به تزریق دز یادآور تلاش بیشتری شود و مردم نیز به این موضوع بیشتر اهمیت دهند.
وی خاطرنشان کرد: البته ممکن است برخی از افراد که درگیر نوع شدید ویروس کرونا از سویه امیکرون شدهاند، نتوانند واکسن دز سوم را تزریق کنند اما دیگر افراد که امکان تزریق واکسن را دارند باید در این زمینه تعلل نکنند و در سریعترین زمان ممکن نسبت به تزریق واکسن خود اقدام کنند.
حیدری اظهارداشت: خوشبختانه اکنون برای موجودی واکسن هیچ مشکلی وجود نداریم و دستورالعملهای ویژه برای رعایت پروتکلها نیز به همه داده شده است.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: انتظار داشتیم تا با تزریق به موقع واکسن موضوع سلامت جامعه تامین شود اما مشکل هنوز برطرف نشده است و در واقع به نوعی خلا در این زمینه داریم زیرا مردم باید دستورالعملها را به عنوان الزام و اجبار بدانند.
وی تاکید کرد: همچنین با توجه به اینکه در فصل بهار وضعیت هوا مطبوع تر و گرم تر است، مشکل تهویه را کمتر خواهیم داشت و مردم میتوانند در فضای سبز به میهمانی و دورهمی بپردازند.
حیدری اظهار داشت: افرادی هم که واکسن نزدهاند باید خود و دیگر اعضای خانواده را در معرض خطر بدانند همچنین افرادی که جز بیماران پرخطر، سرطانی و بیماری زمینهای هستند باید بیشتر مراقبت شوند زیرا اگر مراقب نباشند جای نگرانی دارد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: از افرادی که هنوز واکسن نوبت سوم را دریافت نکرده اند درخواست داریم تا زمانی که مراکز واکسیناسیون فعال هستند و واکسن کافی وجود دارد، به تزریق دز یادآور اقدام کنند تا کمترین مشکل را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه ممکن است برخی افراد در حق خود کم لطفی کرده باشند، افزود: همه شرایط برای تزریق واکسن کرونا در کشور فراهم است.
حیدری تصریح کرد: انتظار داریم همانطور که مردم از نوبت اول و دوم واکسن کرونا به خوبی استقبال کردند و نگرانی ما کمتر شد و در موج ششم نیز تاثیر دز سوم واکسن را به خوبی دیدیم در آینده نیز با کمترین مشکل مواجه شویم که در این زمینه همراهی مردم ضروری است.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر رعایت حال افراد مسن و بیمار گفت: مردم از فرصتهایی که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا فراهم کردهاند به خوبی استفاده کنند تا با یاری همیشگی مردم مشکلی ایجاد نشود.
به گزارش ایرنا، تا روز گذشته ۱۶ فروردین ۶۳ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۸۵۳ نفر دُز اول، ۵۶ میلیون و ۹۹۷ هزار و ۳۱۷ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۵۱۲ نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۶۸۲ دُز رسید.
آثار نوروز بر روند کرونا در کشور تا دو هفته آتی
عضو کمیته علمی کرونا:حدودا دو هفته زمان لازم است تا آثار تعطیلات نوروزی بر روند شیوع کرونا در کشور مشخص شود.
درباره آموزش حضوری مدارس، گاهی خیلی شتابزده تصمیمگیری میشود و به همین منوال تصمیمات هم شتابزده اجرا میشود.
قطعا و مسلما تصمیمات میتوانند پلکانی و با تامل اجرا شود و ما امیدوایم این عملکرد مشکل ایجاد نکند.
سویه غالب در گردش در ایران گونه BA۱ بوده است و تعداد کمی BA۲ هم داشتیم.
- 13
- 3