پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۸ - ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۲۰۸
حوزه بهداشت و رفاه

شمارش معکوس برای پایان کرونا در یران!

پایان کرونا در یران,امار مرگ و میر کرونایی
براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت، آمار فوتی‌های کرونا در روز گذشته به ۳نفر رسید؛ این یعنی کمترین آمار قربانیان کرونا از ابتدای شیوع تاکنون.

بنابر آخرین گزارش‌ منتشرشده، تنها در یک روز اخیر، تمام استان‌ها جز تهران(۲فوتی) و البرز(یک فوتی)، بدون مرگ بودند و علاوه بر کاهش فوتی‌ها، بستری‌ها هم در  ۳۰استان  کشور تک‌‌رقمی و صفر شد؛ به‌طوری که از بین ۴۶۰بیمار قطعی شناسایی شده، تنها ۸۲نفر در مراکز درمانی بستری شدند.

پیش از این سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، گفته بود: «شرایط کشور از نظر کنترل کرونا خوب است و نباید ساده از کنار این موضوع گذشت. البته تمام دنیا این شرایط را ندارند. هفته گذشته بیش از ۴۰کشور، ابتلای صعودی داشتند و در ۱۴کشور هم میزان ابتلا دوبرابر شد.» بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت هم اوایل هفته از تزریق بیش از ۱۴۹میلیون دوز واکسن خبر داده و اعلام کرده بود که واکسیناسیون در ایران در مدت زمان کوتاه با حجم بالا انجام شد. این دو عامل در کنار نوع واکسن‌های تزریقی که ویروس کشته شده و پروتئین نوترکیب بود، منجر به کاهش کرونا شد.

در گزارش‌های اعلام شده از بستری مبتلایان کرونا در کشور، تنها تهران است که آمار دو رقمی دارد، به طوری‌که در ۲۰ اردیبهشت، ۲۱ بیمار در مراکز درمانی این استان بستری شدند. اما در ۳۰ استان کشور این عدد زیر ۱۰ بود و به ترتیب خراسان رضوی و کرمان هر کدام ۹ بستری، خوزستان ۶ بستری، لرستان و چهارمحال و بختیاری ۵ بستری، مازندران ۴ بستری، همدان و گیلان هر کدام ۳ بستری، ‌ گلستان، اصفهان، مرکزی و خراسان جنوبی هر کدام ۲ بستری، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی،‌ قم،‌ کردستان،‌ یزد،‌ هرمزگان، زنجان و فارس و قزوین‌ هر کدام یک بستری را گزارش کردند. اما در ۹ استان یعنی البرز، کرمانشاه،‌ اردبیل، ایلام، خراسان شمالی، بوشهر، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان آمار بستری بیماران صفر بوده است.روند کاهشی کرونا در کشور از ۱۵اسفند آغاز شده و حالا در بهترین وضعیت قرار گرفته است؛ این نکته‌ای است که پیام طبرسی، دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید-۱۹ به آن اشاره می‌کند و به همشهری می‌گوید: «آمارها خوب است، اما نیاز به پایش جدی داریم تا درصورت افزایش بار بیماری، اقدامات کنترلی تشدید شود.» به‌گفته طبرسی، موارد کنونی فوتی، مربوط به بیماران بدحال بستری در آی‌سی‌یوست: «تعداد این بیماران اکنون به‌شدت کاهش پیدا کرده و به زیر هزار نفر رسیده است. در گذشته این آمارها ۷هزار نفر بود و آمار فعلی مناسب است.

دلیل بستری این افراد هم لزوما کووید-۱۹ نیست و بسیاری از آنها دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و همین مسئله منجر به بستری آنها در بخش مراقبت‌های ویژه شده است.» او درباره اینکه چند درصد از این بیماران احتمال فوت خواهند داشت هم می‌گوید: «به هر دلیل برای هر بیماری‌ باید تعدادی مرگ روزانه را درنظر گرفت و اکنون برای کووید-۱۹ این میزان فوتی قابل‌قبول است.» طبرسی درباره اینکه آیا ایران در مرحله عبور از پاندمی قرار دارد؟ توضیح داد: «وضعیت کشور وابسته به وضعیت دنیاست و زمانی می‌توانیم چنین ادعایی داشته باشیم که در سایر کشورها وضعیت ثبات رقم خورده باشد.

هم‌اکنون چین در حال اجرای قرنطینه‌های شدیدی است و هنوز مشخص نیست که چرا چینی‌ها این محدودیت‌های سختگیرانه را اجرا می‌کنند. به هر صورت اعلام ورود به فاز پایان پاندمی در ایران تا زمانی که نسبت به وضعیت کووید در دنیا ثبات وجود ندارد، کار اشتباهی است.» او همچنین درباره ضرورت تزریق دوز یادآور با وجود شرایط مناسب در کشور هم می‌‌گوید: «کسانی که هم‌اکنون بیشتر بستری می‌شوند، جزو بیماران دارای نقص سیستم ایمنی یا افراد سالمند بالای ۷۰سال هستند. درباره این افراد ممکن است واکسن‌ها اثربخشی کامل نداشته باشند و برای آنها باید دوز یادآور تزریق شود. اما درباره سایر افراد و گروه‌های سنی پایین‌تر هم‌اکنون تزریق این واکسن ضرورتی ندارد.»

ثبت بالاترین مرگ و بستری کرونا در منطقه۴ تهران

روز گذشته علیرضا زالی، فرمانده مقابله با کرونای تهران هم تأکید کرد که تصور پایان کرونا، اشتباه راهبردی است. او در شصت‌وسومین جلسه شورای شهر تهران گفت: «پیک پنجم یکی از سخت‌ترین امواج بیماری کرونا بود، اما در دوران کرونا هیچ‌یک از مراجعه‌کنندگان با مشکل روبه‌رو نشدند و تمام افراد خدمات مناسبی دریافت کردند.» او در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به بررسی‌های انجام شده از میزان مرگ و بستری کرونا در مناطق مختلف تهران، ادامه داد: «یکی از چالش‌هایی که ما در بیماری کرونا با آن روبه‌رو بودیم تمرکز جمعیتی در تهران بود که در برخی از مناطق ما با تمرکز جمعیتی بالایی روبه‌رو بودیم؛ مثلا منطقه۴ شهر تهران که نزدیک به یک‌میلیون و ۱۰۰هزار نفر جمعیت دارد در دوران کرونا همواره نقطه داغ ما در بحث کووید-۱۹ به‌شمار می‌رفت؛ به‌طوری که چه در بخش بستری و چه در حوزه مرگ‌ومیر ما بیشترین آمار را در منطقه۴ داشتیم.»

 فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به اینکه از آغاز کرونا، ۱۱۸بیمارستان در تهران درگیر این بیماری شدند، افزود: «۶۷درصد از خدمات در ارتباط با بیماری کرونا در بیمارستان‌های دانشگاهی و بقیه هم در بیمارستان‌های تأمین اجتماعی، ارتش و... ارائه شده و این مسئله می‌تواند به‌عنوان یک رکورد ملی و حتی بین‌المللی به شمار رود. در تهران از آغاز کرونا ۵میلیون‌و۴۰۰هزار نفر با عنوان این بیماری به مراکز درمانی مراجعه و ۲میلیون‌و۷۰۰هزار نفر خدمات لازم را در این حوزه دریافت کردند.»

newspaper.hamshahrionline.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش