جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۹ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۳۱۷
حوزه بهداشت و رفاه

آیا« آبله میمون» جایگزین کرونا می شود/تکرار یک ماجرای ویروسی

آبله میمون,کرونا
این روزها که موج پاندمی کرونا تقریباً فروکش کرده و شرایط تا حدودی به حالت عادی بازگشته است، ویروس آبله میمون خبرساز و البته نگران کننده شده است.

به گزارش  مهر، مسئله شیوع ویروس آبله میمون در بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، با موجی از نگرانی همراه شده است. به طوریکه « تدروس آدهانوم» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته است که جهان با چالش های هولناک از جمله کووید ۱۹ و آبله میمونی مواجه است.

او خاطر نشان کرد:همه گیری کووید ۱۹ تنها بحران در جهان ما نیست. در حالیکه ما اینجا در حال بحث و تبادل نظر هستیم، همکاران ما در سراسر جهان در حال واکنش به شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آبله میمون و هپاتیت حاد با منشأ ناشناخته هستند.

این بیانات دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، در حالی مطرح می شود که نگرانی ها از آبله میمون رو به افزایش است. همانطور که موضوعات ابتلاء به این ویروس و همچنین کشورهایی که درگیر مواردی از ابتلاء به این بیماری شده اند، رو به افزایش است.

در این بین، مهم ترین نگرانی بابت تبدیل شدن بیماری آبله میمون به پاندمی است. تجربه وحشتناک و تلخ پاندمی کووید ۱۹ در دنیا، باعث شده تا برخی نسبت به بیماری آبله میمون بدگمان شوند. در حالیکه آنچه در این روزها از متخصصین علم پزشکی می شنویم و می خوانیم، این است که آبله میمون قدرت ویروس کرونا (corona) را نخواهد داشت.

مهرداد حقیقی متخصص بیماری های عفونی، خاطرنشان کرد:طبق اعلام CDC دوره کمون بیماری آبله میمون بین ۵ تا ۱۳ روز است و بعد با علائم تب، بدن درد، ضعف و ضایعات پوستی که صورت و اندام ها را درگیر می کند همراه است.

آبله میمون با علائم تب، بدن درد، ضعف و ضایعات پوستی که صورت و اندام ها را درگیر می کند همراه است.

وی در ارتباط با راه های انتقال ویروس آبله میمون، گفت :نحوه انتقال این بیماری از طریق تماس با برخی از حیوانات و جوندگان است و امکان دارد ترشحات آلوده باعث انتقال انسان به انسان شود و همین مسئله باعث نگرانی در دنیا شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه این بیماری در ابتدا بیماری آندمیک مرکز و غرب آفریقا بوده است، خاطرنشان کرد:در گذشته افرادی که به این بیماری مبتلا می شدند سابقه سفر به این مناطق را داشتند، اما در حال حاضر بدون سفر به این مناطق نیز ابتلاء رخ داده است.

حقیقی گفت:نکته امیدوار کننده در مورد این بیماری این است که در صورتیکه واکسن آبله در دسترس باشد، تا حدود ۸۵ درصد میتواند از ابتلاء به آبله میمون نیز جلوگیری کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد :این بیماری درمان اختصاصی ندارد و بیشتر درمان های حمایتی دارد؛ البته از داروهای ضدویروسی میتوان برای درمان آن استفاده کرد.

او با عنوان این مطلب که در بعضی از کشورها واکسیناسیون برای گروه های حساس و در معرض خطر مانند کادر درمان شروع شده است، یادآور شد :واگیر بیماری آبله میمون مانند کووید ۱۹ نیست و ما انتظار نداریم که یک پاندمی ایجاد شود چون شدت واگیر آن نسبت به بسیاری از بیماری های تنفسی پائین تر است.

این متخصص بیماری های عفونی افزود:در این بیماری ترشحات آلوده باعث انتقال می شود نه مانند کووید که احتمال انتقال به صورت هوابرد نیز وجود داشت.

حقیقی به مسئله انتقال ویروس آبله میمون از طریق رابطه جنسی اشاره کرد و خاطرنشان کرد:چنین بحثی مطرح است ولی هنوز قطعی نیست.

گفته می شود، بیماری آبله میمون نخستین بار در سال ۱۳۵۸ در میمون هایی که برای تحقیق نگهداری می شدند کشف شد و اولین مورد آبله میمون نیز در انسان در سال ۱۹۷۰ شناسایی شده است.

این بیماری در انسان باعث تب، بدن درد، بزرگ شدن غدد لنفاوی و در نهایت آبله یا تاول های دردناک پر از مایع روی صورت، دست ها و پاها می شود.

در همین حال، سید علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت :این نگرانی وجود دارد که ویروس امکان دارد به طور وسیع و خاموش در جامعه و احتمالاً از طریق یک مسیر جدید انتقال منتشر شود.

این نگرانی وجود دارد که ویروس ممکن است به طور وسیع و خاموش در جامعه و احتمالاً از طریق یک مسیر جدید انتقال منتشر شودوی با عنوان این مطلب که در سال ۱۹۷۰ نخستین مورد آبله میمون در یک بچه شناسایی شد و بیشتر در مناطق آفریقای مرکزی و غربی مشاهده شده و افرادی هم بوده اند که سابقه مسافرت به آن مناطق را داشته اند، افزود:شیوع جدید این ویروس، یک مقدار متفاوت است و علت آن نیز این است که اکثر افراد مبتلا، سابقه مسافرت به کشورهای آفریقایی را نداشته و به نظر میرسد انتقال درون جامعه ای اتفاق می افتد.

ناجی در ارتباط با راه های انتقال این ویروس، بیان کرد:در خصوص انتقال انسان به انسان، به شکل تنفسی از طریق قطرات خیلی بزرگ اتفاق می افتد که به صورت چهره به چهره منتقل می شود.

وی همچنین به انتقال ویروس از طریق ارتباط جنسی اشاره کرد و افزود:احتمالاً ویروس یک راه جدید به دست آورده و مطالعه ای که در انگلستان و آمریکا انجام شده، نشان می دهد در بیشتر افرادی که تماس جنسی داشته اند، ویروس منتقل شده است.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تأکید کرد:این ویروس دو سویه مختلف دارد که سویه آفریقای مرکزی تا ۱۰ درصد کشندگی دارد و سویه دیگر که آفریقای غربی است، ضعیف تر است و تا کنون کشته نداشته است. ولی، اینکه بگوییم مرگ و میر ندارد، درست نیست و ممکن است کشته هم داشته باشد.

به نظر میرسد با توجه به نظریه های علمی و پزشکی که در ارتباط با ویروس آبله میمون مطرح است، این بیماری نمی تواند به پاندمی کرونا تبدیل شود. با این حال، نباید نسبت به رعایت مراقبت های بهداشتی بی اعتنا بود. زیرا، تعداد کشورهای درگیر این بیماری، هر روز در حال افزایش است.

در عین حال این احتمال وجود دارد که شاهد تکرار یک ماجرای ویروسی دیگر در دنیا باشیم.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش