به گزارش ایسنا، همچنین "مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری از امراض" اعلام کرده است که تا روز سه شنبه گذشته ابتلای ۳۲۱ نفر به آبله میمونی در ۱۲ کشور عضو اتحادیه اروپا تایید شده است.
مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت نیز پیشتر گفته بود که شیوع این بیماری در اروپا از اواسط آوریل آغاز شده و از طریق تماس نزدیک و فیزیکی در رویدادهای بزرگ یا مهمانی ها گسترش پیدا کرده است.
وی از دولت ها و مراکز پزشکی خواست که بیماران را قرنطینه کنند، افراد در تماس با آنها را ردیابی نمایند و مراکز درمانی را به دانش و ظرفیت تشخیص این بیماری مجهز کنند تا شناسایی، بررسی و تایید موارد ابتلا به سرعت انجام شود.
بنابر گزارش تلویزیون ملی ژاپن (اناچکی)، او همچنین از برگزارکنندگان رویدادها خواست که به شرکت کنندگان در مورد خطرات ابتلا به این بیماری اطلاع رسانی کنند.
در حالی که آبله میمونی عمدتاً در مناطق جنگل های بارانی و استوایی مرکز و غرب آفریقا یافت می شود اما اخیرا به طور فزایندهای در کشورهای غیر بومی نیز شناسایی شده است.
آبله میمونی یک بیماری ویروسی نادر است که معمولا از حیوانات به انسان منتقل می شود و در برخی از کشورهای آفریقایی بومی است. این بیماری می تواند از طریق ترشحات بدن، قطرات تنفسی و سایر مواد و اشیاء آلوده منتقل شود. این بیماری معمولا منجر به بروز تب، بثورات پوستی و ورم غدد لنفاوی می شود.
اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در خارج از آفریقا هفتم ماه مه در انگلیس تایید شد و از آن زمان، موارد دیگری در برخی از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی و همچنین استرالیا گزارش شده است.
اقدام احتیاطیِ نیجریه برای مهار آبله میمونی
در پی نگرانی از شیوع بیشتر آبله میمونی، دولت نیجریه فروش گوشت شکار را در این کشور ممنوع کرد.
این تصمیم به عنوان اقدامی احتیاطی در نظر گرفته شده است.
در چند روز اخیر مرکز کنترل بیماریها در نیجریه اعلام کرده است که طی ماه اخیر، شش مورد ابتلا در این کشور شناسایی شده و شمار مبتلایان شناسایی شده به بیماری آبله میمونی در سال جاری در نیجریه به ۲۱ نفر رسیده است.
همچنین یکی از مبتلایان که بیماری زمینهای نیز داشته، جان خود را از دست داده است.
آبله میمونی یک عفونت ویروسی خفیف است که در نیجریه بیماری بومی محسوب میشود و در مناطق دورافتاده این کشور موارد ابتلا به آن رخ میدهد.
نیجریه از زمان شیوع این بیماری در پنج سال پیش، موارد پراکندهای از ابتلا را داشته است. حیواناتی که میتوانند ویروس را منتقل کنند، جوندگان آلوده از جمله موشها و سنجابها هستند.
بنابر گزارش بی بی سی، کارشناسان میگویند که در صورت گاز گرفته شدن یا لمس کردن حیوان آلوده، احتمال انتقال بیماری وجود دارد.
- 12
- 2