پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۱۷ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۹۰۳
حوزه بهداشت و رفاه

خیزش دوباره کرونا

کرونا در ایران,خیزش دوباره کرونا در ایران
برای ما ایرانی‌ها که با همه وجود،‌ تلخی‌های شکل‌گیری موج‌های کرونا را تجربه کرده‌ایم، ‌آغاز موج هفتم، اتفاقی مأیوس‌کننده است اما اینکه این موج شکل بگیرد یا نه نیز فقط به رفتار خودمان بستگی دارد.

روزنامه جام جم نوشت: «داریم به روزهای هول‌انگیز زندگی با کرونا بازمی‌گردیم؛ به روزهای پرالتهابی که یک تخت خالی یا چند متر جا در اورژانس مراکز درمانی برای درازکشیدن و گرفتن اکسیژن از دستگاه فقط با معجزه پیدا می‌شد،. به همان روزها که بیماری از اغلب خانه‌ها چند نفری را گرفتار می‌کرد و از این چند نفر یکی را به دنیای بی‌بازگشت می‌فرستاد. کرونا در شش موج قبلی حسابی به همه ما ثابت کرد که به‌ هیچ‌ وجه شوخی ندارد و ضرب‌ شست‌اش را هم نشان‌مان داد. آن مرگ‌های سه رقمی روزانه و آن ابتلاهای پنج رقمی روز به روز را محال است کسی یادش رفته باشد اما مدتی است جامعه به چنان بی‌اعتنایی نسبت به این بیماری دچار شده که بیم تکرار گذشته می‌رود. آمارها گواهان صادقی هستند و چند هفته‌ای است آرام‌آرام سر بالایی شده‌اند، هم آمار مربوط به مرگ‌ومیرها و هم اعداد مربوط به مبتلایان و بستری‌های روزانه. کارشناسان این روزها گارد دفاعی گرفته‌اند و از مردم می‌خواهند کرونا را کاملا جدی بگیرند، چون اگر غیر از این باشد ویروس قابلیت سیلی زدن دوباره به ما را دارد.

کمتر از یک هفته است که دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، یک جمله خاص را به زبان آورد. او گفت که با دیدن جمعیت زیادی از مردم که ماسک نمی‌زنند، وحشت کرده و ادامه این روند را نیز وحشتناک می‌داند. وداع زودهنگام مردم با ماسک البته نکته‌ای نیست که فقط به چشم یک کارشناس بیاید بلکه ماسک به‌عنوان کارآمدترین وسیله دفاع شخصی مقابل کرونا هفته‌هاست توسط بخش بزرگی از مردم کنار گذاشته شده؛ تا جایی که روز گذشته دکتر مسعود مردانی، متخصص عفونی و عضو دیگر کمیته مقابله با کرونا از ما پرسید که آیا می‌دانیم درصد استفاده از ماسک توسط ایرانی‌ها به ۱۰ درصد کاهش یافته است؟

همه پارامترها صعودی است

بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور این روزها سرشان شلوغ است و پس از یک دوره کوتاه که بخش‌های کرونا به حالت تعطیل و نیمه‌تعطیل در آمد، باز هم دارد ورق به نفع ویروس برمی‌گردد.

دکتر مردانی در گفت‌وگو با «جام‌ جم» و بر اساس مشاهدات میدانی‌اش، این موضوع را تایید می‌کند و می‌گوید: متاسفانه از هفته قبل موارد جدید بیماری افزایش یافته؛ به‌ طوری که مراجعات سرپایی و تعداد بیماران نیازمند بستری افزایش پیدا کرده، ضمن اینکه تعداد بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه نیز از هفته قبل روندی صعودی را در پیش گرفته است.

از او درباره متداول‌ترین علائم بیماران می‌پرسیم که پاسخ می‌دهد: عمده مراجعان با علامت‌هایی شبیه سرماخوردگی مراجعه می‌کنند ولی برخی افراد علامت‌های شدید از جمله گلودردهای سنگین دارند؛ به‌ طوری‌ که حس می‌کنند گلوی‌شان انباشته از چرک و عفونت است؛ در حالی که این‌چنین نیست. همچنین عده‌ای از بیماران با گوش‌درد، تب، بدن‌درد،‌ لرز و ضعف و بی‌حالی مراجعه می‌کنند و عده‌ای هم اسهال و استفراغ و علائم گوارشی دارند که همه این علائم به ابتلای آنها به زیرسویه BA5 امیکرون ربط دارد؛ این سویه همانی است که دکتر مینو محرز درباره‌اش گفته است اکنون در آمریکا و اروپا شایع است و در حالی‌ که کشندگی زیادی ندارد اما سرعت شیوع و سرایت آن بسیار بالاست و برای گروه‌های پرخطر اما ‌می‌تواند منجر به بستری و حتی مرگ شود.

مردم، دز سوم و چهارم را تزریق کنند

ماسک که مهم‌ترین ابزار حفاظتی برای مقابله با ویروس کروناست اکنون توسط قاطبه مردم کشور کنار گذاشته شده است. نسبت به تکمیل واکسیناسیون نیز فعلا افزایش رغبتی در جامعه مشاهده نمی‌شود در حالی‌ که تزریق واکسن کرونا در کنار استفاده از ماسک و رعایت موازین بهداشتی همچنان تنها راه‌های حفاظت از خود است.

دکتر مسعود مردانی نیز درباره تزریق دزهای یادآور و حتی دز چهارم واکسن تاکیدات اکید دارد. او به جام‌ جم می‌گوید: برای جلوگیری از شکل‌گیری موج هفتم کرونا تزریق واکسن بسیار کمک‌کننده است. بنابراین افرادی که تا به‌ حال واکسن دریافت نکرده‌اند حتما اقدام به تزریق کنند و کسانی که دو دز و واکسن دریافت کرده‌اند و از آخرین تزریق آنها شش ماه می‌گذرد، حتما برای تزریق نوبت سوم واکسن اقدام کنند. حتی بر اساس بخشنامه ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، همه افرادی که تاکنون سه نوبت واکسن دریافت کرده‌اند فارغ از اینکه چه سن و سالی دارند و آیا مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای هستند یا خیر، باید برای تزریق دز چهارم هرچه زودتر وارد عمل شوند. روز گذشته بهرام عین‌اللهی،‌ وزیر بهداشت نیز تاکید مشابهی داشت و اظهار کرد که افراد بالای ۱۳سال باید واکسن یادآور را تزریق کنند زیرا در روزها و ماه‌های آینده اتفاقاتی همچون بازگشت حجاج، مرام محرم و بازگشایی مدارس را داریم که ممکن است گردش ویروس را افزایش دهد.

آیا موج هفتم کرونا شکل می‌گیرد؟

برای ما ایرانی‌ها که با همه وجود،‌ تلخی‌های شکل‌گیری موج‌های کرونا را تجربه کرده‌ایم، ‌آغاز موج هفتم، اتفاقی مأیوس‌کننده است اما اینکه این موج شکل بگیرد یا نه نیز فقط به رفتار خودمان بستگی دارد. این تاکید دکتر مردانی است که می‌گوید اگر مردم همچنان ماسک نزنند، اگر در تجمعات شرکت کنند، اگر به مجالس عزا و عروسی و فضاهای سربسته بروند و بی‌اعتنا به تزریق واکسن مسافرت کنند شکل‌گیری موج جدید دور از انتظار نیست.»

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش