شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۱۵۵
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار؛ افزایش بیماری‌های قلبی وعروقی در ایران / آمار سکته‌های قلبی دوبرابر شده است

آمار ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور,امار مرگ با بیماری قلبی
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش، پهپاد آرش ۲ را مخصوص تهاجم به حیفا و تل آویو در نظر گرفته است.

آمار ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور رو به افزایش بوده و علاوه بر کرونا، سبک زندگی ایرانی‌ها هم این روند را شدت بخشیده است. آمار سکته‌های قلبی هم دوبرابر افزایش پیدا کرده و انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش بیماری‌های قلبی‌وعروقی ضرورت دارد؛ این در حالی است که کم‌تحرکی، استعمال دخانیات و کنترل نشدن مناسب چربی و فشار خون از عوامل مؤثر افزایش این بیماری‌ها در جامعه ایرانی مطرح می‌شود.

بر این اساس متخصصان به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا و حتی آنفلوآنزا تأکید می‌کنند؛ چراکه به‌گفته آنها افراد دارای بیماری‌ و نارسایی‌های قلبی بیشتر در معرض آسیب ناشی از این بیماری‌ قرار دارند. بر این اساس در بیست‌ودومین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق که قرار است از ۱۹ تا ۲۲مهر در تهران برگزار شود، تکنیک‌های جدید درمانی مطرح خواهد شد و این نخستین‌باری است که برای ۲۲بیمار این تکنیک‌ها به‌صورت زنده انجام می‌شود تا سایر پزشکان هم از آن بهره‌مند شوند؛ هر چند که به تأکید مسئولان اجرایی این کنگره، این روزها با وجود افزایش آمار شکایت از پزشکان، اجرای تکنیک‌های جدید ریسک‌پذیر اما نجات‌بخش هم با تردید جامعه پزشکی همراه شده و در این‌باره ضرورت دارد که نگاه بهتری نسبت به توانمندی‌های جامعه پزشکی شکل بگیرد.

جراحی با ارتباط زنده برای ۲۲بیمار قلبی و عروقی 

بیش از ۲۰۰نفر از پزشکان داخلی و خارجی از کشورهای انگلیس، ایتالیا، اتریش، ترکیه، آلمان، لیتوانی و آمریکای شمالی در این کنگره به ارائه آخرین نتایج تحقیقات علمی در زمینه بیماری‌های قلب و عروق خواهند پرداخت و تمرکز بر بحث و بررسی روش‌ها، چالش‌ها و تکنیک‌های نوین در حوزه‌های مختلف این بیماری‌هاست.

مسعود قاسمی، رئیس بیست‌ودومین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق با بیان این مطلب می‌گوید: «بعد از بحران سنگین کرونا، این کنگره به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد که بخش ویژه آن ارتباط زنده با تیم پزشکی است.

آنها به‌صورت زنده بیمار را با تکنیک‌های خاص درمان می‌کنند و سایر متخصصان از آن استفاده خواهند کرد. این تکنیک‌های درمانی زنده که از سخت‌ترین عمل‌های قلبی‌وعروقی است، از سوی پزشکان قلب و عروق در مراکز آموزشی بیمارستان‌های مدرس، شهیدرجایی، مرکز قلب و پارس برای ۲۲بیمار انجام خواهد شد.»

قاسمی با بیان اینکه سرعت پیشرفت‌های علمی روزبه‌روز بیشتر می‌شود، عنوان می‌کند: «سال‌ها قبل برای درمان سکته قلبی بیمار ۴۰روز بستری می‌شد و مجبور به استراحت کامل بود، اما امروزه رگ بیمار، اورژانسی باز و بعد از ۲۴ساعت مرخص می‌شود. یا در سکته‌های مغزی، آجر را داغ می‌کردند و روی سر بیمار می‌گذاشتند که حالا رگ بیمار سریعا به وسیله بالون یا دارو باز می‌شود و  بیمار با کمترین عوارض عصبی به زندگی عادی خود برمی‌گردد.»

این متخصص قلب و عروق البته یکی از چالش‌های بهره‌مندی از روش‌های پیشرفته درمانی را حجم آمار بالای شکایات پزشکی می‌داند و تأکید می‌کند: «درست یا نادرست بودن این شکایت از سوی مراجع قضایی، پزشکی قانونی و سازمان نظام‌پزشکی بررسی می‌شود، اما نکته مهم اینجاست که افزایش آنها منجر به نگرانی و‌ آسیب جدی به بیماران می‌شود.

انتظار این نیست که حجم شکایت‌ها کم و بی‌اعتمادی کاذب ایجاد شود یا پزشک بدون داشتن مهارت کافی بی‌محابا اقدام به انجام تکنیک‌های درمانی کند، اما برعکس این مسئله نگرانی دارد؛ چراکه شجاعت ناشی از توانمندی در پزشکان برای انجام عمل‌های ریسک‌پذیر و نجات‌دهنده را کاهش می‌دهد و منجر به آسیب بیماران می‌شود. بسیاری از پزشکان هستند که می‌توانند یک تکنیک پزشکی را به‌راحتی و با توان بالا انجام دهند، اما به‌دلیل این شرایط و رفتارهای اجتماعی ممکن است از انجام آن پرهیز کنند.» 

فواید چای سیاه برای بیماری‌های قلبی‌وعروقی

پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌و عروقی ضرورت دارد و یکی از نکات مهم در کنگره پیش‌رو هم خواهد بود؛ چراکه در ایران برخلاف کشورهای غربی این بیماری‌ها ازجمله تنگی عروق کرونر، سکته‌های قلبی، آئورت و... روند افزایشی دارد. این نکته را مسعود اسلامی، دبیر علمی بیست‌و‌دومین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق عنوان می‌کند و می‌گوید: «فعالیت‌های پیشگیرانه در کشور جدی گرفته نمی‌شود و فاکتورهایی ازجمله ورزش، استعمال نکردن دخانیات، کاهش اضافه وزن، کنترل مناسب فشار و چربی خون و حتی کلسترول و دیابت از سوی عموم مردم رعایت نمی‌شود.»

به‌گفته اسلامی در تکنیک‌های درمانی جدید برای بیماری‌های قبلی‌و عروقی به سایر بیماری‌ها هم توجه می‌شود: «در مراجعه بیماران قلبی باید به این مسئله هم توجه داشت که ممکن است او دچار دیگر مسائل گوارشی، کلیوی، مغز و اعصاب و... هم باشد که با یک کار تیمی قابل تشخیص است. از سوی دیگر، مطالعات نشان داده عوارض شیمی‌درمانی هم افراد را دچار نارسایی قلبی می‌کند که می‌تواند به‌صورت تنگی نفس در آنها ظاهر شود.»

آمار ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور,امار مرگ با بیماری قلبی

او همچنین به مطالعات جدید درباره مصرف چای و آسپیرین هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «درباره چای سیاه مطالعه‌ای ۱۰روز پیش از سوی کشور انگلستان منتشر شد که طی ۱۱سال روی ۵۰۰هزار نفر صورت گرفته است. نتایج آن نشان می‌دهد که فواید مصرف چای سیاه در کاهش بیماری‌های قلبی‌و عروقی مؤثر است و افرادی که روزانه ۳تا ۴فنجان چای سیاه مصرف کرده‌اند، میزان مرگ‌ومیر در آنها به‌دلیل بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی به‌طور قابل‌توجهی کاهش داشته است. مصرف چای سیاه در سنت ایرانی‌ها هم وجود دارد و اگر فعالیت‌های پیشگیرانه هم رعایت شود، می‌تواند آثار مثبتی در افراد داشته باشد.

از سوی دیگر براساس یک باور عمومی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی به افراد بالای ۵۰سال توصیه می‌شد که باید روزی یک عدد آسپرین مصرف کنند؛ درحالی‌که این باور درست نیست و بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد آسپرین‌ها باعث خونریزی دستگاه گوارش می‌شوند. در این‌باره فقط بیماران در معرض خطر بالای دیابت و مبتلایان به فشارخون و چربی خون بالا مجاز به مصرف روزی یک عدد آسپرین هستند.»

او هم یکی از چالش‌های موجود در درمان بیماری‌های قلبی‌وعروقی را تأخیر در ورود داروهای جدید می‌داند و می‌گوید: «برخی داروهای جدید که در دنیا تولید می‌شوند، به‌سختی مجوز ورود به کشور را می‌گیرند و ممکن است در بازه زمانی ۳ تا ۱۰ساله به‌دست بیماران ایرانی برسند. طی این مدت هم بیماران از مزایای استفاده از این داروها محروم می‌مانند. البته چند داروی جدید طی این مدت از سوی شرکت‌های ایرانی تولید شده و به بیماران کمک کرده است. در این‌باره چند بیمار کاندیدای پیوند قلب داشتیم که با مصرف همین داروها، از فهرست پیوند خارج شده‌اند.» 

ضرورت تزریق واکسن کرونا و آنفلوآنزا 

دبیر علمی بیست‌و‌دومین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق درباره آثار منفی کووید-۱۹بر بیماری‌های قلبی ‌و عروقی هم می‌گوید: «در این‌باره ۲نکته مهم مطرح است؛ اول درباره فردی که مشکل حاد قلبی‌وعروقی دارد و به کرونا مبتلا می‌شود. التهاب لایه‌های قلب و افزایش آنزیم‌های قلبی در ۲۰درصد از این افراد گزارش شده است. افراد درصورت ابتلا به کرونا باید به‌مدت ۲هفته از انجام فعالیت‌های ورزشی اجتناب کنند؛ چراکه ممکن است عضلات قلب‌شان درگیر باشد، اما خودشان متوجه این موضوع نباشند. با فعالیت ورزشی شدید این افراد ممکن است دچار عارضه شدید یا ایست قلبی شوند.»

اسلامی نکته دیگر را مشکلات بعد از کرونا عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: «بسیاری از افراد بعد از بهبودی دچار خستگی مزمن و دائمی می‌شوند و این مسئله ممکن است چند ماه یا چند سال هم ادامه داشته باشد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که کلینیک‌هایی برای بعد از کرونا احداث شوند و در این مراکز متخصصان مختلف حضور داشته باشند تا با یک کار تیمی، فردی را که دچار سندروم بعد از کرونا شده، درمان کنند. بی‌توجهی به این مسئله باعث می‌شود که در آینده صدها فرد درگیر با سندروم بعد از کرونا داشته باشیم و زندگی آنها مختل شود.» 

به‌گفته این متخصص قلب و عروق، نکته مهم درباره کوویدـ۱۹ این است که همچنان به شکل پاندمی وجود دارد و به همین دلیل به بیماران قلبی و عروقی تأکید می‌شود که حتما واکسن دوزهای یادآور را تزریق کنند: «برخی از این بیماران که بیماری قلبی و نارسایی قلبی دارند، اگر ۶ماه از تزریق دوز سوم واکسن آنها گذشته باشد، باید دوز چهارم را تزریق کنند؛ چراکه اگر به کرونا مبتلا شوند، احتمال مرگ در آنها زیاد خواهد بود. این توصیه درباره واکسن آنفلوآنزا هم هست؛ چراکه بیماران قلبی مستعد بیماری‌های شدید آنفلوآنزا هستند. فاصله تزریق ۲واکسن هم حدود ۲هفته درنظر گرفته می‌شود و لازم است پیش از آغاز ماه‌های سرد سال و در مهرماه تزریق شوند.»‌

مریم سرخوش

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش