چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۳۰۵
حوزه بهداشت و رفاه

ادامه ابهامات در باره واردات رمدسیویر آلوده به کشور

واردات رمدسیویر آلوده,جزئیات واردات رمدسیویر آلوده
طبق تعاریف علمی، اندوتوکسین (endotoxin) به سمی گفته می‌شود که در باکتری وجود دارد و پس از تجزیه یا مردن یا متلاشی‌شدن سلول باکتریایی آزاد می‌شود. اگرچه در ابتدای این نامه نام یکی از شماره‌سری‌های ساخت داروی مذکور درج شده‌، اما در ادامه دستور توقف مصرف سایر سری‌ساخت‌های وارده نیز صادر و از شرکت واردکننده خواسته ‌شده در اسرع وقت از این سری‌ساخت نیز نمونه‌ای را تحویل نهاد مذکور دهد.

روزنامه شرق نوشت: بنا بر گزارش‌ها انتشار اطلاعاتی در روزهای گذشته درباره وجود آلودگی در برخی ویال‌های توزیع‌شده از داروی مشهور رمدسیویر که پس از شیوع ویروس کرونا در کشورمان، حجم زیادی از آن وارد و توسط مبتلایان به کووید‌۱۹ مصرف شد، بار دیگر موضوع کیفیت و تأثیرگذاری این دارو را بر سر زبان‌ها انداخت.

بر‌ اساس این گزارش‌ها، یک مقام مسئول سازمان غذا و دارو اواخر مرداد سال جاری و درست چهار روز پس از پایان فشار مجلس به وزیر بهداشت درخصوص مشکلات موجود در درمان کرونا از‌جمله واردات گسترده رمدسیویر، با ارسال ابلاغیه‌ای خطاب به یکی از شرکت‌های فعال حوزه دارویی کشور از بروز مشکلات جدی در داروی رمدسیویر توزیع‌شده توسط آن مجموعه خبر داده است.

در این نامه، خاطرنشان‌ شده داروی مذکور که در کمپانی Health Biotech تولید و توسط شرکت «س. پ» وارد کشورمان شده، به لحاظ آزمون میکروبی و اندوتوکسین، غیرقابل قبول بوده و باید بلافاصله نسبت به جمع‌آوری داروی مذکور اقدام و نتیجه اولیه جمع‌آوری، ظرف دو هفته از تاریخ صدور نامه به سازمان غذا و دارو ارسال شود.

طبق تعاریف علمی، اندوتوکسین (endotoxin) به سمی گفته می‌شود که در باکتری وجود دارد و پس از تجزیه یا مردن یا متلاشی‌شدن سلول باکتریایی آزاد می‌شود. اگرچه در ابتدای این نامه نام یکی از شماره‌سری‌های ساخت داروی مذکور درج شده‌، اما در ادامه دستور توقف مصرف سایر سری‌ساخت‌های وارده نیز صادر و از شرکت واردکننده خواسته ‌شده در اسرع وقت از این سری‌ساخت نیز نمونه‌ای را تحویل نهاد مذکور دهد. از سوی دیگر، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تکذیب اخبار منتشره مبنی بر واردات رمدسیویر آلوده به کشور اعلام کرد: واردات دارو تنها با مجوز سازمان غذا و دارو انجام شده و بعد از تأیید سلامت و ایمنی داروی وارداتی از سوی این سازمان، دارو وارد بازار می‌شود.

به گفته سجاد اسماعیلی، وقتی دارویی وارد کشور می‌شود، ‌نمونه‌برداری از آنها انجام شده و آزمایش‌های کیفی نیز انجام می‌شود تا از سلامت و ایمنی محصول مطمئن شویم و در‌صورتی‌که سلامت و ایمنی داروی وارداتی از سوی سازمان غذا و دارو تأیید شود، دارو وارد بازار می‌شود.

اما اسنادی که به دست روزنامه رسیده، نشان می‌دهد پاسخ سازمان غذا و دارو به ابهامات روزهای اخیر کافی نیست؛ چراکه در نامه مذکور از شرکت واردکننده و مدیران عامل دو شرکت توزیع‌کننده داروی رمدسیویر تولید‌شده در کمپانی Health Biotech، صراحتا خواسته شده به علت «غیرقابل قبول»‌بودن نتایج آزمون میکروبی و اندوتوکسین، نسبت به جمع‌آوری فوری این محصول اقدام کنند.

ضمن آنکه در ابلاغیه مذکور به شماره ۴۶۸۵۰ قید شده داروی مذکور به صورت فوریتی از سوی شرکت واردکننده، مجوز ورود دریافت کرده ‌است؛ د‌رحالی‌که اگر مجوز ورود اندکی پیش از صدور این نامه از سوی سازمان غذا و دارو صادر شده ‌باشد، مشخص نیست چرا در زمان وفور واکسن و کاهش جدی مبتلایان، چنین مجوز فوری‌ای صادر شده و اگر مربوط به مدت‌ها قبل است، چرا آزمایش و مشخص‌شدن آلودگی میکروبی این دارو با چنین تأخیری پیگیری شده ‌است؟

همچنین در نامه دیگری که در روزهای اخیر و به تاریخ ۲۴ مهرماه از سوی سازمان غذا و دارو خطاب به یک شرکت تولیدکننده داروی رمدسیویر و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده، از آنها خواسته شده به دلیلی نسبتا مشابه یعنی وجود ذرات میکروبی در داروی رمدسیویر شرکت داروسازی «الف»، نسبت به جمع‌آوری فوری این دارو و اعلام نتیجه به سازمان غذا و دارو اقدام شود.

با توجه به اینکه در زمان طرح سؤال در هفته‌های گذشته از بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت در صحن علنی مجلس اعلام شد ۸۵۰ میلیون دلار برای واردات داروی رمدسیویر هزینه‌ شده و این رقم قریب ۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، طبیعی است حساسیت‌ها و توجه رسانه‌ها و کارشناسان به کیفیت و اثربخشی داروی مذکور جلب شده و نیاز باشد بررسی‌ها و توضیحات دقیق‌تر و مستندتری از طرف وزارت بهداشت درباره ابهامات و مشکلات این دارو صورت بگیرد.

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش