سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۴۷۷
حوزه بهداشت و رفاه

استعفای اعتراضی مسوولان نظام ‌پزشکی تهران

مطالبه پزشکان: عدم‌استفاده غیرمشروع از آمبولانس‌ها، درمان آزاد و بی‌قید و شرط مجروحان اعتراضات اخیر

استعفای اعتراضی مسوولان نظام ‌پزشکی تهران,مطالبه پزشکان
پزشکان سه مطالبه اصلی دارند: اولین و مهمترین مطالبه تمام پزشکان درمان آزاد و بی‌قید و شرط مجروحان اعتراضات اخیر است. البته پزشکان خواهان درمان تمام بیماران اعم از معترضان و ماموران مصدوم هستند. همچنین دومین خواسته ما عدم‌استفاده غیرمشروع از آمبولانس‌ها است. از آمبولانس‌ها فقط باید جهت خدمات پزشکی استفاده شود. با توجه به قسم پزشکان، ما باید مانند گذشته درخصوص پرونده بیماران آسیب‌دیده از وقایع اخیر رازدار باشیم.

روزنامه جهان صنعت نوشت: دامنه اعتراض‌ها به سازمان نظام‌پزشکی سراسر کشور نیز رسید. همزمان با تجمع پزشکان در شیراز، اعضای نظام‌پزشکی در تهران و اصفهان اعلام کردند که در اعتراض به دخالت نیروهای امنیتی دست به اعتراض زده‌اند.

برخی خبرگزاری‌ها از عدم برگزاری تجمع اعضای نظام‌پزشکی در تهران خبر دادند اما گزارش‌خبرنگار«جهان صنعت» حاکی از آن است که دیروز جمعی از پزشکان و اعضای جامعه پزشکی مقابل سازمان نظام‌پزشکی واقع در امیرآباد شمالی دست به اعتراض زدند، اما فارس نوشته است: «علی‌رغم فضاسازی عده‌ای معدود از پزشکان در فضای مجازی و درخواست آنها برای تجمع مقابل سازمان نظام‌پزشکی، هیچ‌گونه تجمعی مقابل این سازمان انجام نشد و پزشکان هیچ توجهی به درخواست این معدود افراد نداشتند و این فضاسازی با استقبال آنها مواجه نشد.»

اما براساس مشاهده میدانی خبرنگار «جهان صنعت» تمام مسیرهای منتهی به این سازمان به شدت امنیتی بود. درب اصلی سازمان نظام‌پزشکی هم توسط ماموران امنیتی بسته شده بود و اجازه ورود و خروج به هیچ فردی را نمی‌دادند.

برخی‌گزارش‌ها حاکی است تعدادی از پزشکان بازداشت شده‌اند و هنوز اطلاع دقیقی از محل نگهداری آنها نیست. همچنین به تمام کارکنان سازمان پیامکی حاوی امکان عدم حضور در سازمان به دلیل عدم تامین امنیت پزشکان ارسال شده است.

همچنین قائم‌مقام نظام پزشکی تهران نیز در اعتراض به آنچه بی‌احترامی به پزشکان خوانده شده است از سمت خود استعفا کرد.

دکتر محمد رازی در متن استعفاء خود ضمن انتقاد به نحوه برخورد با برخی پزشکان حاضر در صحنه افزوده است: «بنده در این پیام ضمن عذرخواهی از جامعه پزشکی خدمتگذار و آحاد جامعه نیازمند سلامت، از این نظر که نتوانستم در دوران عضویت هیات مدیره نظام‌پزشکی تهران کاری در خور شأن مردم شریف انجام دهم استعفای خود را اعلام می‌نمایم.»

از سوی دیگر صبح دیروز دکتر موید علویان، رییس نظام‌پزشکی تهران بزرگ در حالی که پزشکان را به درون سازمان هدایت می‌کرد، توسط یکی از ماموران هدف ضرب و شتم قرار گرفت که فک او شکست. در پی همین امر ایشان نیز از ریاست سازمان نظام‌پزشکی تهران استعفا کرده است. به گزارش «جهان‌صنعت»، متن استعفاء دکتر علویان بدین شرح است:

« جامعه محترم پزشکی: اینجانب ضمن تشکر از اعتمادی که بنده داشتید، به دلیل اینکه در حال حاضر امکان تکالیف قانونی و محوله خود را ندارم، ضمن استعفا از ریاست نظام‌پزشکی تهران بزرگ از عضویت در هیات مدیره هم کنار می‌روم. عزت و سربلندی جامعه پزشکی آرزوی همگان است.»

مطالبه پزشکان

دکتر محمد رازی، قائم‌مقام سازمان نظام‌پزشکی تهران بزرگ با انتقاد از رفتار ماموران امنیتی با پزشکان به «جهان‌صنعت» گفت: مطالبه اصلی پزشکان حاضر در تجمعات یک امر کاملا طبیعی است. پزشکان سه مطالبه اصلی دارند: اولین و مهمترین مطالبه تمام پزشکان درمان آزاد و بی‌قید و شرط مجروحان اعتراضات اخیر است. البته پزشکان خواهان درمان تمام بیماران اعم از معترضان و ماموران مصدوم هستند.

همچنین دومین خواسته ما عدم‌استفاده غیرمشروع از آمبولانس‌ها است. از آمبولانس‌ها فقط باید جهت خدمات پزشکی استفاده شود. با توجه به قسم پزشکان، ما باید مانند گذشته درخصوص پرونده بیماران آسیب‌دیده از وقایع اخیر رازدار باشیم. بنابراین خواهان حفظ پرونده پزشکی مصدومان از طرف مراکز درمانی هستیم. به نظرم خواسته پزشکان کاملا قانونی است و هر دولتی باید این امر را بپذیرد. برخلاف تصورات مطالبات پزشکان براساس قوانین جاری کشور است، حکومت باید آن را بپذیرد. پزشکان غیر از این موارد خواسته دیگری ندارند.

وی با اشاره به استعفای خود از سمت قائم‌مقامی این سازمان، اظهار کرد: دلیل این موضوع عدم احترام به جامعه پزشکی و هتک حرمت به پزشکانی بود که قصد برگزاری تجمعی مسالمت‌آمیز در این سازمان را داشتند.

همچنین دلیل دیگر این استعفا تعدی به خانه پزشکان و امنیتی کردن فضای اطراف سازمان نظام‌پزشکی و دانشگاه بود. نه تنها اجازه برگزاری تجمع را ندادند بلکه درهای سازمان نظام‌پزشکی را بسته و اجازه ورود به پزشکان را هم ندادند. چهارشنبه درب‌های سازمان نظام‌پزشکی توسط مدیران نه بلکه توسط پلیس بسته شده است. در زمان اعتراض بنده به برخورد توهین‌آمیز با یکی از پزشکان حاضر و درخواست از آنها برای رها کردن ایشان به من هم بی‌احترامی شد.

قائم‌مقام مستعفی سازمان نظام‌پزشکی بیان کرد: دامنه این بی‌احترامی‌ها به دکتر علویان رییس نظام‌پزشکی تهران بزرگ هم رسید.

زمانی که ایشان در حال صحبت کردن و دعوت به‌ آرامش بود یکی از ماموران با مشت به صورت ایشان ضربه زد که به نظر می‌آید فک دکتر علویان شکسته باشد. در این میان تعدادی از پزشکان بازداشت شدند که هنوز تعداد و اسامی آنها را نمی‌دانیم.

مطالبات قانونی

دکتر محمدمهدی قیامت معاون پیشین نظام پزشکی تهران نیز با انتقاد از شیوه برخورد نیروهای امنیتی با پزشکان به «جهان‌صنعت» گفت: روز چهارشنبه پزشکان به صورت مسالمت‌آمیز برای بیان مطالبات قانونی‌شان مقابل درب سازمان ایستاده بودند که ماموران با شلیک گلوله ساچمه‌ای پزشکان را متفرق کردند. اینگونه رفتارها با پزشکان کشور برای حاکمیت هزینه سنگینی دارد. حاکمیت در چنین شرایط حساسی لازم است به مطالبات پزشکان گوش دهد و به آنها رسیدگی کند. مدیرعامل بیمارستان ایرانمهر با بیان اینکه برخورد قهری ماموران با پزشکان به خصوص دکتر علویان که یکی از مسوولان کشور به‌شمار می‌رود بسیار اشتباه است تاکید کرد دکتر علویان سال‌ها به این کشور خدمت کرده است.

این‌گونه رفتارهای خشن با پزشکان پیامدهای منفی را نیز در جامعه اشاعه دهد، چرا که احساسات و انگیزه مردم به خصوص پزشکان نسبت به سیستم تغییر می‌کند و احتمال شعله‌ور شدن اعتراضات را در پی دارد. امیدوارم حاکمیت در راستای آرامش دوباره‌ کشور برای مطالبات همگان توجه لازم را به عمل بیاورد.

وی افزود: مطالبات پزشکان در چارچوب قانون است. یکی از اساسی‌ترین مطالبات ما عدم استفاده از آمبولانس برای جابه‌جایی ماموران است. در هیچ کجای دنیا چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. مردم همیشه در ترافیک برای عبور آمبولانس راه باز می‌کردند، برخی از این موضوع سوءاستفاده کردند. حالا حیثیت و آبروی آمبولانس در میان مردم رفته است. این روزها دیگر کسی برای آمبولانس‌ها را‌ه باز نمی‌کند. اگر واقعا بیماری درون آن باشد، جان می‌دهد. در این میان آبروی وزارت بهداشت هم رفته است.

مدیرعامل بیمارستان ایرانمهر با اشاره به درمان مصدومان در حوادث اخیر بیان کرد: بنده زمان جنگ پزشک بودم. آن زمان سرویس خدمات درمانی از مصدوم سوال نمی‌کرد ایرانی هستی یا عراقی؛ به تمام مصدومان فارغ از ملیت و دین به صورت یکسان خدمات ارائه می‌کردیم.

وی افزود: از منظر ما بیمار، بیمار است. نگاه سیاسی بیمار برای ما مورد توجه نیست. برخوردهای امنیتی در بیمارستان در شأن و شخصیت هیچ‌کس نیست.

به نظرم اینگونه رفتارها آرامش را به جامعه بازنمی‌گرداند بلکه مردم جریحه‌دار می‌شوند. امیدوارم تعدادی از پزشکانی که مقابل درب سازمان بازداشت شدند، به زودی آزاد شوند.

او ادامه داد: مسوولان باید به درخواست پزشکان توجه کنند زیرا مطالبات کاملا منطقی است اما برخورد ماموران با پزشکان غیرمنطقی بوده است. چنین رفتارهایی منجر به هزینه‌سازی برای سیستم و نظام کشور می‌شود، چرا که پزشکانی که در این مدت در کشور مانده‌اند و خدمت کرده‌اند هم به فکر مهاجرت هستند. چنین موضوعی نه تنها برای مردم بلکه برای کل سیستم نیز معضل جدی‌ای است.

حجت بر همه تمام شد

دکتر علی نوبخت، رییس سابق کمیسیون بهداشت مجلس نیز ضمن ابراز تاسف از اهانت به رییس و قائم‌مقام سازمان نظام پزشکی تهران به «جهان‌صنعت» گفت: برخورد فیزیکی ماموران با دکتر علویان و رازی و دیگر همکاران که جهت بیان اعتراض و مطالبات قانونی در محل سازمان نظام پزشکی جمع شده بودند، امری کاملا اشتباه است. بنابراین در جلسه مورخ ۲۰/۷/۱۴۰۱ هیات‌مدیره مجمع انجمن‌ها از دکتر محمد رئیس‌زاده، رییس کل محترم سازمان نظام پزشکی دعوت به عمل آورد و از ایشان در مورد اطلاق اغتشاشگر به مردم معترض به سیاست‌های غلط مسوولان توضیح خواسته شد. ایشان اعلام داشتند که اعتراض حق مردم است و نیروهای مسلح ذی‌ربط مسوول حفظ امنیت معترضان هستند و همین نکته روز بعد رسما در سایت سازمان نظام پزشکی منعکس شد. اکنون رفتار خشن نیروها با تامین‌کنندگان سلامت (همکاران ارجمند پزشک و دندانپزشک و…) را ملاحظه کردیم، حجت بر همگان تمام شده است و منتظر عکس‌العمل اعضای مجمع عمومی و شورایعالی و رییس کل سازمان نظام پزشکی می‌مانیم.

مهدیه بهارمست

jahanesanat.ir
  • 23
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
، پزشکان ارجمند و با شرف به ضاربان مردم خدمات پزشکی و اورژانسی ارائه نکنند تا شاید میخ آهنین در سنگ رود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش